Τάσος Μπακασέτας – Η πρόκριση στα πόδια του… (vids)

Τάσος Μπακασέτας – Η πρόκριση στα πόδια του… (vids)

Ο Τζον Φαν Σιπ είναι ο προπονητής που έχρισε τον Τάσο Μπακασέτα αρχηγό της Εθνικής ομάδας, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει... εντυπωσιακά πράγματα από την έλευση του Ολλανδού και μετά...

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να περάσει από το Μπατούμι, επικρατώντας με 2-0 της Γεωργίας και έμεινε ζωντανή για την πολυπόθητη πρόκριση στα γήπεδα του Κατάρ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καθήκον του και νίκησε τους Γεωργιανούς και πλέον παίζει 3 τελικούς, αρχής γενομένης με τη Σουηδία, όπου ψάχνει διπλό πρόκρισης.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» το ματς για την Εθνική μας ομάδα ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος νίκησε τον Λόρια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό και ουσιαστικά έδωσε το «χρυσό» τρίποντο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε το βάρος στους ώμους του και σκόραρε, αποδεικνύοντας και πάλι γιατί ο Τζον Φαν Σιπ τον έχρισε αρχηγό στην ομάδα λίγο καιρό, αφού ανέλαβε.

Η επιρροή του Φαν Σιπ

Ο Μπακασέτας από την έλευση του Ολλανδού τεχνικού και μετά όχι μόνο αναγεννήθηκε, αλλά απελευθερώθηκε,  με τον Φαν Σιπ να χρεώνεται την τεράστια αγωνιστική αλλαγή του πρώην παίκτη της ΑΕΚ. Ο Ολλανδός ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ τον Ιούλιο του 2019 και έκτοτε ο Μπακασέτας έχει 21 συμμετοχές, 5 ασίστ και 5 γκολ, εκ των τα περισσότερα πολύ σημαντικά. Συν ότι έγινε και ο «captain» της γαλανόλευκης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φαν Σιπ πιστώνεται την κατακόρυφη άνοδο του Μπακασέτα στο διάστημα που είναι στην άκρη του πάγκου, ενώ το ότι τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται και από το περιβραχιόνιο, που του το έδωσε παρότι ιεραρχικά ο Κώστας Φορτούνης θα έπρεπε βάση συμμετοχών να το πάρει (54 ματς έναντι 42 του Μπακασέτα).

Από τον πάγκο… αναντικατάστατος

Ο Μπακασέτας από τον Ιούνιο του 2016 όταν και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε ο Φαν Σιπ είχε 21 ματς χωρίς να έχει πετύχει γκολ ή να έχει δώσει ασίστ, ενώ στα 9 εξ αυτών ήρθε από τον πάγκο.

Με τον Ολλανδό τεχνικό όμως αν εξαιρέσει τα δυο πρώτα ματς με Φινλανδία και Λιχτενστάιν στις 5 και 8 Σεπτεμβρίου του 2019 που δεν ήταν καν στην αποστολή, από εκεί και μετά δεν έχει παίξει βασικός μόνο σε 4 φιλικά.

Από το ματς με την Ιταλία και την ήττα με 2-0 στις 12 Οκτωβρίου είναι αρχηγός, αναντικατάστατος και κυρίως ο παίκτης που αντιπροσωπεύει και εκφράζει τα «θέλω» του Φαν Σιπ μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Ο ίδιος έχει αποδεχτεί και με το παραπάνω τον ρόλο του, ενώ είναι και αυτός που κατά καιρούς εχει βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τόσο το σύνολο, αλλά και τον ίδιο τον Φαν Σιπ.

Το αήττητο δυο ετών και η Τραμπζονσπόρ

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως με τον Μπακασέτα βασικό από την Ιταλία και μετά η Εθνική μας ομάδα παραμένει αήττητη μέχρι και σήμερα σε επίσημα ματς. Απολογισμός είναι 14 ματς και 8 νίκες και 6 ισοπαλίες, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ηγείται και να έχει σε αυτό το διάστημα και τα 5 γκολ και της 5 ασίστ.

Η Εθνική είναι αυτή που του έδωσε την ώθηση για να κάνει… παπάδες και στην Τουρκία, είτε με την Αλάνιασπορ είτε πλέον με την Τραμπζονσπόρ, όπου έχει φέτος 5 γκολ και 6 ασίστ σε 12 συμμετοχές και είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Εκτός αυτού όσα κάνει στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι εντυπωσιακά, αφού έχει 3 γκολ και 1 ασίστ. Το τελευταίο χρονικά με τη Γεωργία, αλλά και τα πολύ σημαντικά με Σουηδία (2-1) και Ισπανία (1-1), όπως και την ασίστ στο Κόσοβο (1-1) που κρατούν για τα καλά την Εθνική στο «κόλπο» της πρόκρισης αλλά και τον Φαν Σιπ στη θέση του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ