Παναθηναϊκός – Η «κατάρα» της Τρίπολης που θέλει να ξορκίσει… (vids)

Παναθηναϊκός – Η «κατάρα» της Τρίπολης που θέλει να ξορκίσει… (vids)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη (23/10, 20:30) και θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μετά από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει τη «ζεστασιά» της Λεωφόρου και ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα για την 7η αγωνιστική της Superleague (23/10, 20:30). Οι πράσινοι προέρχονται από την τρίτη τους εμφατική νίκη στο γήπεδό τους επί του Ιωνικού (4-1) και θέλουν να ανοίξουν λογαριασμό και μακριά από αυτό, εκεί που μετράνε δύο ήττες από ΠΑΣ Γιάννενα και Άρη και μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, για κακή τους τύχη πάνε σε μια έδρα όπου τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για αυτούς στις πέντε τελευταίες εξόδους τους και καλούνται πέρα όλων των άλλων να βάλουν «στοπ» στην «κατάρα» που τους κυνηγά στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο Παναθηναϊκός έχει να πανηγυρίσει νίκη στο γήπεδο του Αστέρα από τη σεζόν 2016-17, όταν το είχε κάνει δύο φορές, μία για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο. Στο πλαίσιο της Superleague είχε επικρατήσει με το ευρύ 5-0 για την 21η αγωνιστική, έχοντας για σκόρερ τους Κλωναρίδη, Μπεργκ, Μολέδο, Εμποκού και Μπουμάλ. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στις 3 Μαρτίου 2017 και αφορούσε τον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου, με τους πράσινους να κερδίζουν με 1-0 (Μαρινάκης 90΄) και να παίρνουν την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-0.

Αποκορύφωμα το γκολ του Παπαδόπουλου

Έκτοτε όμως μετρά δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες, με όλα τα παιχνίδια να γίνονται στο πλαίσιο της Superleague. Τα συνολικά τέρματα είναι 6-4 υπέρ του Αστέρα, με όλα τα γκολ του Παναθηναϊκού να έρχονται από τον Φεντερικό Μακέντα.

Το πιο αξιομνημόνευτο μεταξύ τους ματς στην Τρίπολη έγινε την περσινή σεζόν για την 1η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος, με το τελικό 2-2 να έρχεται με έναν τρελό τρόπο και απροσδόκητο σκόρερ. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, έπρεπε να «αυτοκτονήσουν» οι πράσινοι, καθώς βρέθηκαν μπροστά με 2-0 χάρη στα γκολ του Μακέντα μέσα σε ένα λεπτό (58΄, 59΄), αλλά η ιστορία του αγώνα δεν είχε γραφτεί ακόμα. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε για να διαφυλάξει το προβάδισμά του, αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να μειώσουν αρχικά με τον Λουίς Φερνάντεθ στο 84΄ και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τέρμα που προήλθε από τα πόδια του τερματοφύλακά τους, Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε προωθηθεί για την τελευταία φάση του παιχνιδιού και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Συνοπτικά τα πέντε τελευταία παιχνίδια που έγιναν στην Τρίπολη:

Σεζόν 2017-18

10η αγωνιστική – Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0 (Μουνάφο 86΄)

Σεζόν 2018-19

6η αγωνιστική – Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1 (Μανιάς 47΄ – Μακέντα 90΄)

Σεζόν 2019-20

25η αγωνιστική – Αστέρας Τρίπολης  – Παναθηναϊκός 1-1 (Χαουρέγκι 85΄ – Μακέντα 51΄)

Σεζόν 2020-21

1η αγωνιστική – Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0 (Ριέρα 73΄)

1η αγωνιστική playoffs – Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2 (Φερνάντεθ 84΄, Παπαδόπουλος 90΄ – Μακέντα 58΄, 59΄)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ