Γιουσέφ Ελ Αραμπί – Ένας θρυλικός «φονιάς» (vids)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί – Ένας θρυλικός «φονιάς» (vids)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε και έγραψε ιστορία κόντρα στην Άιντραχτ και to10.gr παρουσιάζει τα κατορθώματα του σπουδαίου Μαροκινού «killer» στο λιμάνι

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 στο φινάλε του ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Καραϊσκάκη και ουσιαστικά να έχασε την πρώτη θέση στον όμιλο, όμως κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση και στο τέλος της βραδιάς μένει μια πικρή γεύση, αφού άξιζαν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Μια βραδιά που άνοιξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε νωρίς για τον Ολυμπιακό μετά από ασίστ του Ονιεκούρου και έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα.

Ο Μαροκινός killer του Ολυμπιακού έφτασε τα 16 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άφησε στα 15 τους Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Κώστα Μήτρογλου και είναι πλέον ο κορυφαίος εκτός των συνόρων σκόρερ της ομάδας. Ο επιθετικός των Πειραιωτών χρειάστηκε μόλις 33 παιχνίδια και συνολικά λιγότερο από 2,5 χρόνια για να περάσει στην πρώτη θέση, αποδεικνύοντας ότι είναι από τους κορυφαίους φορ που έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Ο απόλυτος «φονιάς»

To10.gr με αφορμή το σπουδαίο επίτευγμα του Ελ Αραμπί παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Μαροκινού στο λιμάνι, τόσο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, όπου εδώ και 2,5 χρόνια σκοράρει κατά ριπάς. Από τις 24 Αυγούστου του 2019 όταν και βρήκε δίχτυα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη, ο Ελ Αραμπί μετράει 62 γκολ σε 115 ματς και ένα απίθανο ποσοστό, αφού βρίσκει δίχτυα περίπου μια φορά στα δυο παιχνίδια.

Ο τρομερός «γκολεαδόρ» των Πειραιωτών έχει καταφέρει να προσπεράσει παίκτες όπως ο Αναστόπουλος, ο Κοβάσεβιτς, ο Αλεξανδρής, αλλά και πολλοί ακόμη με τα ποσοστά του, ενώ έχει βγει ήδη δυο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός εκείνο το καλοκαίρι του 2019 «χτύπησε» φλέβα χρυσού αποκτώντας τον Μαροκινό που έμελλε να γίνει ο Νο. 1 στράικερ στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας.

Δεν είναι μόνο τα 16 τέρματα που έχει πετύχει σε μόλις 2,5 χρόνια. Δεν είναι καν τα συνολικά 62 στην ερυθρόλευκη καριέρα του. Είναι ότι όλα τα τέρματα που έχει σκοράρει είναι το ένα πιο σημαντικό από το άλλο. Ειδικά στην Ευρώπη, ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει ιστορικά τέρματα, όπως αυτό κόντρα στην Άρσεναλ, που υπέγραψε την επική πρόκριση στο Έμιρειτς, αλλά και αυτά κόντρα σε Κράσνονταρ (2), Τότεναμ, Μπάγερν, Ερυθρό Αστέρα, Γουλβς, Αϊντχόφεν, αλλά και ακόμη δυο κόντρα στους κανονιέρηδες, με τους οποίους έχει τρομερή παράδοση.

Οι τρομεροί αριθμοί στα ντέρμπι

Όσον αφορά την Ελλάδα ο Ελ Αραμπί είναι ο πλέον κομβικός παίκτης στην κατάκτηση και των δυο πρωταθλημάτων επί Μαρτίνς, αφού εκτός από πρώτος σκόρερ και μάλιστα με διπλάσια σχεδόν τέρματα από τον δεύτερο, ο Μαροκινός έχει σκοράρει πολλά από τα τέρματα του στα ντέρμπι των ερυθρόλευκων.

Συνολικά, κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ελ Αραμπί μετράει σε 8 ματς 5 γκολ, κόντρα στην ΑΕΚ σε 9 παιχνίδια 4 τέρματα, ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει βρει δίχτυα δυο φορές σε 12 ματς που έχει αγωνιστεί. Ακόμα και στα 34 του ο φορ των Πειραιωτών δείχνει ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας. Κάτι που αποδεικνύουν και οι εντυπωσιακοί αριθμοί του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ