Καν’ το όπως ο… Μήτρογλου (vids)

Καν’ το όπως ο… Μήτρογλου (vids)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άντβερπ (19.45) έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και to10.gr θυμάται το έπος του Μήτρογλου και τις άλλες τρεις «επισκέψεις» των ερυθρόλευκων στο Βέλγιο.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (19.45) στην Αμβέρσα κόντρα στην Αντβέρπ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.  

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Βέλγιο, και την ίδια ώρα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης να ηττηθεί στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, ώστε να είναι αυτοί που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου η οποία οδηγεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης. 

Οι Πειραιώτες έχουν συναντήσει εκτός έδρας τέσσερις φορές ομάδες από το Βέλγιο, με την προϊστορία να μην είναι με το μέρος τους, ωστόσο έχουν να θυμούνται την επική νίκη το 2013 απέναντι στην Άντερλεχτ (0-3) με τα… όργια του Κώστα Μήτρογλου, αλλά και την τεράστια εμφάνιση του Ρομπέρτο. 

Πιο συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου του 2013 ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ τότε στον πάγκο αντιμετώπιζε την Άντερλεχτ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.  

Οι ερυθρόλευκοι τα έπαιξαν όλα για όλα στο Βέλγιο και βγήκαν νικητές. Για την ακρίβεια όχι απλά νικητές αλλά θριαμβευτές, καθώς σκόρπισαν με το επιβλητικό 3-0 τους Βέλγους. Ο Ολυμπιακός διάβασε άψογα το παιχνίδι, ο Μήτρογλου ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση και με χατ-τρικ «καθάρισε» για τους Πειραιώτες στο Βέλγιο.

Ειδικότερα, στο 17’ ο Σαβιόλα του έδωσε ασίστ πάρε – βάλε για το 0-1, στο 56’ η μπάλα έφτασε στα πόδια του μετά από μια κεφαλιά του Εντιγκά και τελικά κατέληξε στα δίχτυα της Άντερλεχτ, ενώ στο 72’ με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής ο Κώστας Μήτρογλου έγραψε το 0-3 ολοκληρώνοντας έτσι τον προσωπικό του θρίαμβο, αλλά και της ομάδας του.  

Φυσικά άξιος συμπαραστάτης του Έλληνα επιθετικού ήταν και ο Ρομπέρτο Χιμένεθ. Ο Ισπανός γκολκίπερ στο 25’ και με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ομάδας του είπε «όχι» σε εκτέλεση πέναλτι του Αλεξάντερ Μίτροβιτς, όπως είχε κάνει και κόντρα στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και διατήρησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, ενώ είχε πολλές καίριες επεμβάσεις καθ’όλη τη διάρκεια του ματς.

Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι εκτός από την Αντβέρπ απόψε έχουν να αντιμετωπίσουν και την παράδοση στο Βέλγιο, καθώς πέρα από τον θρίαμβο του 2013, η ομάδα του Πειραιά επισκέφθηκε ακόμη τρεις φορές βελγικό έδαφος χωρίς να καταφέρει να πάρει την νίκη.  

Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί τη σεζόν 1974-1975 από την Άντερλεχτ 5-1 (φάση 16 κυπέλλου κυπελλούχων) και τη σεζόν 2015-2016 (φάση 32 Europa League) 1-0 από την ίδια ομάδα . Οι “ερυθρόλευκοι” συνάντησαν και την Σταντάρ Λιέγης τη σεζόν 2009-2010 στη φάση των ομίλων του Champions League και ηττήθηκαν με 2-0.  

 2013 – 2014: Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3 

1974-75: Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 5-1  

2009 – 2010: Σταντάρ Λιέγης – Ολυμπιακός 2-0 

2016 – 2017: Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 1-0 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ