Βόλφσμπουργκ – Από τα «αστέρια» στη ζώνη του υποβιβασμού… (pic & vids)

Βόλφσμπουργκ – Από τα «αστέρια» στη ζώνη του υποβιβασμού… (pic & vids)

To10.gr κάνει μία αναδρομή της πτωτικής πορείας της Βόλφσμπουργκ που από την έξοδο στους ομίλους του Champions League, έχει βρεθεί να παλεύει για την παραμονή της στη Bundesliga.

Δεν λέει να σταματήσει η αγωνιστική καθίζηση της Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία, μετά και την νέα ήττα που υπέστη, αυτή την φορά από την Μπόχουμ (1-0) για την 18η αγωνιστική.

Όντας χωρίς βαθμό στα έξι τελευταία της παιχνίδια στη Bundesliga, η ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ βρίσκεται στην 14η θέση με 20 βαθμούς, μόλις δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναμφίβολα προξενεί εντύπωση η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι «Λύκοι», ειδικά αν αναλογιστούμε την άκρως επιτυχημένη περσινή σεζόν, όπου τερμάτισαν τέταρτοι, εξασφαλίζοντας την έξοδο στους ομίλους του Champions League.

Για να γίνει μάλιστα πιο ευδιάκριτη η ποιοτική υπεροχή της περσινής από την τωρινή ομάδα, αρκεί να ανατρέξει κανείς στην διαφορά τερμάτων, κοινώς το goal average.

61-37 τα γκολ υπέρ/κατά σε 34 αγώνες για την περσινή ομαδάρα του Γκλάσνερ έναντι του απογοητευτικού 17-30 που μετράει μέχρι στιγμής σε 18 παιχνίδια. H μέρα με τη νύχτα δηλαδή τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά  πώς ξεκίνησε τη φετινή σεζόν η Βόλφσμπουργκ στις εγχώριες διοργανώσεις και στο Champions League.

Οι «Λύκοι» το περασμένο καλοκαίρι υποχρεώθηκαν να βγουν στην αγορά για αναζήτηση νέου προπονητή μετά την αποχώρηση του Όλιβερ Γκλάσνερ, ο οποίος άφησε τη γερμανική ομάδα για λογαριασμό της Άιντραχτ.

Βρήκαν λοιπόν τον εκλεκτό στο πρόσωπο του Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο άλλοτε σπουδαίος Ολλανδός χαφ, με σημαντική καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, δεν διέθετε μεγάλη προπονητική εμπειρία, με την συγκεκριμένη επιλογή να εμπεριέχει μεγάλη δόση ρίσκου.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε από το ξεκίνημα της σεζόν και συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου, όπου η Βόλφσμπουργκ γνώρισε αποκλεισμό σοκ στην έδρα της Μύνστερ (2-0), μένοντας με «το καλημέρα» εκτός συνέχειας του θεσμού.

Παρά την αρχική ψυχρολουσία όμως, στο πρωτάθλημα οι «Λύκοι» μπήκαν φορτσάτοι και σημείωσαν 4 διαδοχικές νίκες κόντρα σε Μπόχουμ, Χέρτα, Λειψία, Γκρόιτερ Φιρτ, βγάζοντας στο παιχνίδι τους στοιχεία που την χαρακτήριζαν και πέρυσι. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία, πίεση σε όλο το γήπεδο και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες σε νεαρούς Γερμανούς ποδοσφαιριστές (Μπακού, Γκέραρντ, Άρνολντ, Ενμετσά, Φίλιπ, Βάλτσμιντ).

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ακολούθησε ένα αρνητικό σερί 5 αγώνων (1 ισοπαλία και τέσσερις ήττες), με τον Ολλανδό τεχνικό να πληρώνει το μάρμαρο της κάκιστης αγωνιστικής εικόνας των Γερμανών (τελευταία νίκη 11 Σεπτέμβρη) και να απολύεται τον περασμένο Οκτώβρη (25/10), τέσσερις μήνες μόλις μετά την πρόσληψή του.

Η Βόλφσμπουργκ δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του, με τον Φλόριαν Κόφελντ να αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου. Με τον 39χρονο Γερμανό στο «τιμόνι» οι Λύκοι φάνηκαν να συνέρχονται προσωρινά, παίρνοντας 7 βαθμούς στους πρώτους τρεις αγώνες του στον πάγκο.

Ωστόσο, δεν άργησαν να φανούν εκ νέου οι αδυναμίες της γερμανικής ομάδας, η οποία με 6 σερί ήττες έχει μπει σε σοβαρούς μπελάδες ενόψει της συνέχειας.

Αναφορικά με την πορεία της στους ομίλους του Champions League, αυτή ήταν εξίσου απογοητευτική. Όντας σε έναν σχετικά βατό όμιλο με ομάδες στα μέτρα της (Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη) δεν απέφυγε την τελευταία θέση, χάνοντας στο νήμα από τους Σεβιγιάνους (6 βαθμούς έναντι 5 των Γερμανών) το εισιτήριο που οδηγούσε στα play offs του Europa League.

Παρατηρώντας τις επιδόσεις της Βόλφσμπουργκ σε ατομικό επίπεδο την φετινή σεζόν, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα στο παραγωγικό κομμάτι.

Ενδεικτικό είναι πως ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ μέχρι στιγμής στη Bundesliga είναι ο Ντόντι Λουκεμπάκιο με μόλις 3, με τους Βάουτ Βέχορστ και Λούκας Νμετσά να είναι απελπιστικά μόνοι έχοντας από 6 γκολ έκαστος (τα 12 από τα 17 συνολικά των «Λύκων»).

Αντίθετα, η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Βέχορστ να είναι όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα με 20 τέρματα και 9 ασίστ. Βέβαια σε αυτή την εξαιρετική επίδοση μεγάλο ρόλο έπαιξε και η συνεισφορά των Μπακού και Άρνολντ, με τους δύο παίκτες να μοιράζουν συνολικά 15 ασίστ!

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ