Όταν τα… κανόνια βαράνε ασταμάτητα στο NBA (pics, vids)

Όταν τα… κανόνια βαράνε ασταμάτητα στο NBA (pics, vids)

Οι Σάρλοτ Χόρνετς έβαλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 158 πόντους κόντρα στους Πέισερς και to10.gr θυμάται βραδιές, που τα σκορ στο NBA ξέφυγαν.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες, από την άποψη του μπάσκετ που αποδίδει, τη φετινή σεζόν. Οι «Σφήκες» επικράτησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης επί των Πέισερς, ρίχνοντας τους 158 πόντους «στο κεφάλι».

Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο αυτό; Είναι απαραίτητες οι παρατάσεις για να πάρει διαστάσεις ένα συνολικό σκορ, ή η επίδοση ενός εκ των δύο αντιπάλων; Πάμε να κάνουμε μια βουτιά στον χρόνο και να θυμηθούμε παιχνίδια όπου οι παίκτες ήταν… άχαστοι.

Νάγκετς: Ο ορισμός του… όσα βάλουμε όσα φάμε

Τη δεκαετία του 1980 οι Νάγκετς τρόμαζαν τις αντίπαλες άμυνες με κορυφαίο επιθετικό όπλο τον Άλεξ Ίνγκλις. Μαζί με τον «Φατ» Λίβερ και την υπόλοιπη παρέα ήθελαν να κερδίζουν από την επίθεση.

Αυτοί είναι λοιπόν οι πρωταγωνιστές σε κάμποσες από τις πιο εξωφρενικές βραδιές στο NBA. Σε αυτό συντελούσε το γεγονός πως όσο αποτελεσματική ήταν στην επίθεση, τόσο… ξέφραγο αμπέλι ήταν η άμυνά τους για δέκα χρόνια σερί, με αρκετά σκορ να παίρνουν «την ανιούσα» χωρίς καν παράταση.

Πρώτο και καλύτερο φυσικά το έπος του 1983 κόντρα στους Πίστονς, όπου κι οι δύο ομάδες ξεπέρασαν τους 180 πόντους.

Το πρόσφατο παρελθόν με δύο τετραπλές παρατάσεις

Μπουλς Μπλέιζερς και Ρόκετς πήραν επικές νίκες το 2019. Οι «Ταύροι» έκαμψαν την αντίσταση των Χοκς μετά από τέσσερις παρατάσεις με 168-161, ενώ οι Ρόκετς νίκησαν σε θρίλερ τους Γουίζαρντς.

Μάλιστα οι Τεξανοί έφτασαν στην οριακή επικράτηση 159-158 χωρίς καν να χρειαστεί ούτε ένα έξτρα πεντάλεπτο.

Οι Νάγκετς πάλεψαν να επιβληθούν όπως πριν 40 χρόνια, όμως το Πόρτλαντ τους έκοψε τη φόρα, πάλι σε τέσσερις παρατάσεις. Τελικό σκορ 147-130.

H περίπτωση των Χόρνετς

Η ομάδα της Βόρειας Καρολίνας έγινε η 26η που φτάνει σε επίδοση 158 πόντων τουλάχιστον, με ή χωρίς παράταση. Πολλές περιλαμβάνουν αμφότερες ομάδες από το ίδιο ματς.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ο νικητής σημειώνει 158 πόντους. Ως τώρα υπήρχαν περιπτώσεις με 157, 159 κι εννοείται πιο πάνω.

39 πόντους ο Ούμπρε, 29 με triple-double ο Λαμέλο Μπολ. Ο Μπορέγκο έχει χτίσει μια ομάδα νεανική, αθλητική που τρέχει και σουτάρει ασταμάτητα. Με έναν καλό σέντερ και 2-3 προσθήκες ακόμα το μέλλον θα ναι λαμπρό και θα τρέμουν όλοι το… τσίμπημά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ