All Star Game: Το παράδοξο με Σανς και Χιτ (pics, vids)

All Star Game: Το παράδοξο με Σανς και Χιτ (pics, vids)

Ανακοινώθηκαν οι βασικοί στις πεντάδες του All Star Game και ομολογουμένως συνέβη ένα μικρό παράδοξο, αναφορικά με τους Σανς και τους Χιτ.

Έγιναν γνωστές οι πεντάδες για το All Star Game του Κλίβελαντ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμενόμενα σε αυτές, όμως δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι με τα ονόματα. Μερικοί μάλιστα έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως αδικήθηκαν, περισσότερο από όλους οι Σανς και οι Χιτ.

Οι πρώτοι σε Ανατολή και Δύση δεν είδαν ούτε έναν παίκτη τους να επιλέγεται στο αρχικό σχήμα και σίγουρα έχουν ονόματα που θα μπορούσαν να το πράξουν.

Οι τρεις «σωματοφύλακες» των… Ήλιων

Ο Κρις Πολ μπορεί να είναι πια 37 ετών, όμως συνεχίζει να καταρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο τρίτος πασέρ όλων των εποχών στο NBA έχει… ξανανιώσει και κάνει άλλη μια καταπληκτική χρονιά.

Έχει κατά μέσο όρο 14.5 πόντους, 10.1 ασίστ, 4.4 ριμπάουντ, 1.9 κλεψίματα και μόλις 2.3 λάθη. Έχει δηλαδή αναλογία πασών- λαθών σχεδόν 5/1, πραγματικά απίστευτο νούμερο.

Σουτάρει με 48.7% εντός πεδιάς και 33.1% από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Μπούκερ απειλεί από παντού. Δεν θέλει πολύ χρόνο για να «πάρει μπρος» και όταν το κάνει δεν υπάρχει αμυντικός να τον σταματήσει.

Τρίποντα, σουτ μέσης απόστασης, μπασίματα, στατικά σουτ, προσπάθειες μετά από ντρίμπλα, δεν υπάρχει τρόπος που να μη σκοράρει. 25 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά αγώνα με 44.2% εντός πεδιάς και 37.1& στα τρίποντα. Εκείνος κι ο Πολ αλληλοσυμπληρώνονται έχοντας σημαντικότατους και διακριτούς ρόλους.

Πώς κάνει κάποιος ένα πολύ καλό δίδυμο ακόμα καλύτερο; Το μετατρέπει σε… τριπλή απειλή. Οι δύο γκαρντ των Σανς βρήκαν το ιδανικό στήριγμά τους στη ρακέτα, με την παρουσία του Έιτον.

Ο Μπαχαμέζος σέντερ «σκεπάζει» το καλάθι στην άμυνα, σπρώχνει όπου χρειαστεί, παίρνει τα ριμπάουντ, ενώ κι επιθετικά είναι εξίσου καθοριστικός. Απειλεί με «γλυκό» σουτάκι μέσης απόστασης, ενώ ενίοτε τραβιέται ακόμα και στο τρίποντο χωρίς να φοβάται.

Φυσικά αυτά δε σημαίνουν πως αποφεύγει τα τελειώματα κοντά. Του αρέσει πολύ να παίζει το pick n’ roll και να «βυθίζεται» στη ρακέτα για να εκτελέσει, είναι ικανός με πρόσωπο, αλλά και με πλάτη στο καλάθι.

Η αθλητικότητα και το μέγεθος του βοηθούν να «ανοίγει» ευκολότερα το γήπεδο, πράγμα το οποίο δίνει περισσότερο χώρο και επιλογές στους συμπαίκτες του.

Φέτος έχει μέσο όρο 16.8 πόντους, 10.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 0.8 τάπες ανά αγώνα.

Αυτοί οι τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που οι Σανς βρίσκονται πρώτοι στη Δύση με ρεκόρ 38-9.

Μπάτλερ κι Αντεμπαγιο έχουν το ίδιο «μέταλλο»

Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν άντεξε ούτε στη Μινεσότα ούτε στη Φιλαδέλφεια. Μάλωνε με τον Τάουνς, με τον Εμπίντ, μέχρι και στα οικογενειακά διπλά φώναζε «με χρειάζεστε», για να δείξει πόσο περισσότερο ήθελε να νικά σε σχέση με τους όλους τους άλλους.

Ένα πραγματικό «σκυλί του πολέμου» σε άμυνα κι επίθεση. Θα βουτήξει για κάθε μπάλα σαν να κρίνεται η ζωή του από αυτό. Στο Μαϊάμι βρήκε την ανταγωνιστικότητα που πάντα έψαχνε.

Μια ομάδα που θέλει όσο τίποτα άλλο να γράφει W πάνω στα παιχνίδια όταν τελειώνουν. Μπορεί να σουτάρει, όταν χρειαστεί, όμως προτιμά να σκοράρει με καλές τοποθετήσεις χωρίς να ζητά την μπάλα συνεχώς.

21.4 πόντοι, 6.1 ριμπάουντ, 6 ασίστ κι 1.9 κλεψίματα ανά ματς δείχνουν τη συγκέντρωσή του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο είναι ίδιας… συνωμοταξίας με τον «Jimmy Buckets», απλά ψηλότερος. Η έφεση του στις πάσες για τη θέση κσι το ύψος του είναι σπάνια, όπως και η τεχνική με την οποία χειρίζεται την μπάλα, καθώς μπορεί να ντριμπλάρει σαν γκαρντ όταν νιώθει άνετα.

Έχασε κάμποσες βδομάδες με χειρουργείο στο χέρι του, όμως τα νούμερά του ακόμα και στα 23 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως τώρα, καθόλου κακά δεν είναι. 17.8 πόντοι, 9.8 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ.

Κι εκείνος αρχίζει και πιστεύει παραπάνω στο σουτάκι από τα 4-5 μέτρα, όμως την περισσότερη ζημιά την κάνει με τις «πλαστικές» κινήσεις στη ρακέτα και το timing και τις τοποθετήσεις που έχει για να πιάνει μπάλες. Πάντα θα τον δείτε να παλεύει για ένα ριμπάουντ, ακόμα κι αν είναι ένας εναντίον πέντε.

Αυτό το δίδυμο είναι ο κύριος λόγος πίσω από την καλή πορεία των Χιτ ως τώρα και τους κρατά πρώτους στην Ανατολή με ρεκόρ 31-17.

Υπάρχει βέβαια μια εξήγηση για όλο αυτό. Οι βασικοί επιλέγονται από το κοινό και οι αναπληρωματικοί από τους δημοσιογράφους. Ακόμα κι έτσι όμως είναι περίεργο να μην έχουν ούτε ένα βασικό στην πέντάδα του All Star Game οι πρώτοι σε Ανατολη και Δύση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ