Φούλαμ: Το… αριστούργημα του Μάρκο Σίλβα (vids)

Φούλαμ: Το… αριστούργημα του Μάρκο Σίλβα (vids)

Επίθεση που πετά... φωτιές αριθμοί για ρεκόρ και μια ολόκληρη Τσάμπιονσιπ υποταγμένη στις ορέξεις της. Η Φούλαμ κάνε μια χρονιά όνειρο η οποία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πρώην ερυθρόλευκου Μάρκο Σίλβα.

Το τελικό 3-0 που φωταγωγήθηκε στον πίνακα του «Craven Cottage» βρήκε τη Φούλαμ να παίρνει ακόμα μια νίκη, να φτάνει τους 61 βαθμούς σε 29 αγωνιστικές στην Championship και να σκορπάει τρόμο. Aυτή την φορά το «θύμα» ήταν η Μίλγουολ η οποία έφυγε από την έδρα των πρωτοπόρων.  

Μπορεί το 3-0 να ακούγεται βαρύ, αλλά οι φιλοξενούμενοι μάλλον ευχαριστημένη πρέπει να νιώθουν που δεν βρέθηκαν στην θέση των Μπέρμπιγχαμ(6-2), Μπρίστολ Σίτι(6-2) και Ρέντινγκ(7-0).  

Ναι καλά είδατε. Η Φούλαμ κατάφερε σε διάστημα επτά ημερών να φιλοδωρήσει με 19 τέρματα τους αντιπάλους της επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά μέσα στη σεζόν, πως παίζει… μόνη της. 

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα διαθέτει μια φονική επίθεση με τον συνολικό αριθμό των τερμάτων να φτάνει πλέον τα 77! 

Περισσότερα από Μπάγερν, περισσότερα από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, περισσότερα από οποιονδήποτε κολοσσό των ευρωπαϊκών γηπέδων. Αντιθέτως η πιο φονική μηχανή για τα αντίπαλα δίχτυα γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη τoυ δυτικού Λονδίνου, μακριά από τα σαλόνια της Premier League. Και η αλλαγή από τα σκωπτικά βλέμματα της περσινής σεζόν σε τρόμο και θαυμασμό αποτελεί έργο και επίδειξη υψηλής αρχιτεκτονικής από ένα πρώην ερυθρόλευκο προπονητή. 

Έργο με την υπογραφή του Μάρκο Σίλβα  

Το καλοκαίρι του 2021 οι ιθύνοντες της Φούλαμ είχαν πάρει την απόφαση πως είχε έρθει η ώρα για αλλαγές. Το project Σκοτ Πάρκερ δεν στέφθηκε με επιτυχία, η ομάδα αδυνατούσε να παραμείνει στην κατηγορία, και το όνομα του Μάρκο Σίλβα προστέθηκε στο κάδρο των υποψήφιων διαδόχων του Άγγλου τεχνικού.  

Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είδε στην πρόταση των Λονδρέζων, την ευκαιρία να συστηθεί ξανά στο αγγλικό κοινό μετά την σύντομη θητεία του στον πάγκο της Έβερτον, και ο γάμος ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές του στην νέα του ομάδα ο Μάρκο Σίλβα κατάφερε να περάσει την δικιά του φιλοσοφία στις τάξεις της Φούλαμ, με τα αποτελέσματα να μιλάνε στο γήπεδο. 

Ο Καρβάλιο έχει αναλάβει χρέη δεκαριού και οργανώνει με μαεστρία τις χορογραφημένες κινήσεις των παικτών του Μάρκο Σίλβα στο γήπεδο, όμως εκεί που πραγματικά έγκειται η διαφορά είναι στην αιχμή του δόρατος.  

Ο Killer Μιτροβιτς και τα νούμερα που ζαλίζουν  

Για να έχουν φτάσει οι επιδόσεις της επίθεση των Άγγλων να ξεπερνούν ομάδων όπως η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα κάτι δουλεύει πολύ καλά στην επιθετική γραμμή της Φούλαμ. 

Φυσικά ο παίκτης αναφορά ακούει στο όνομα Αλεξάντερ Μίτροβιτς. Το «κακό» παιδί της Σερβίας πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σπάζοντας κάθε φράγμα.  

Ο Σέρβος επιθετικός έχει σκοράρει στα 19 από τα 27 ματς που έχει αγωνιστεί φέτος στην Championship, πετυχαίνοντας και τρία χατ – τρικ. Το κοντέρ γράφει μέχρι στιγμής 30 γκολ σε 27 εμφανίσεις, με τον πολύπειρο στράικερ να μοιάζει έτοιμος να καταρρίψει κάθε ρεκόρ στο διάβα του. 

Χαρακτηριστικό είναι πως την περσινή χρονιά ο Ιβάν Τόνεϊ της Μπρέντφορντ πέτυχε συνολικά 31 γκολ σε 45 ματς πρωταθλήματος και θεωρήθηκε ως μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων χρόνων. Όπως όλα δείχνουν ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό τον αριθμό και μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει.  

Σπάει όλα τα ρεκόρ  

Η φετινή χρονιά της Φούλαμ αναμένεται να μπει στα βιβλία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το σύνολο του Μάρκο Σίλβα είναι μια φονική μηχανή έτοιμη να σπάσει όλα τα ρεκόρ, με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Αν οι Λονδρέζοι συνεχίσουν έτσι σε τέτοιους ρυθμούς, τότε αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 120 γκολ στο τέλος της σεζόν και να αναδειχθεί ως η πιο φονική μηχανή στην ιστορία της Championship. Το ρεκόρ για την ώρα κατέχει η Μίντλεσμπρο (122 γκολ), ενώ δεύτερη ιστορικά είναι η Μάντσεστερ Σίτι της σεζόν 2000-2001 που είχε σταματήσει στα 108 

Ωστόσο για την ώρα η Φούλαμ μπορεί να καυχιέται για επιτεύγματα που έχει ήδη καταρρίψει. Μεταξύ άλλων οι Λονδρέζοι είναι οι πρώτοι στην Αγγλία που φτάνουν τα 70 γκολ σε 26 ματς μετά την Μάντσεστερ Σίτι της σεζόν 2017-2018, ενώ είναι οι μόνοι που το έχουν καταφέρει σε επίπεδο Championship από το 1958-1959 και την επίδοση της Σέφιλντ Γουένστντεϊ. 

Το μεγάλο στοίχημα της εδραίωσης στα μεγάλα σαλόνια.  

Με τα τωρινά δεδομένα οι οι Cottagers εύκολα ή δύσκολα θα πετύχουν τον στόχο της επιστροφής στην Premier League. Η εκπληκτική χρονιά της Φούλαμ τόσο από πλευράς στατιστικών, όσο και από θεάματος γεννά μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.  

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είναι υποχρεωμένη να αποκτήσει πια την δική της ταυτότητα, και να πάψει πια να θυμίζει ομάδα «ασανσέρ» και να εδραιωθεί στα μεγάλα σαλόνια. 

Το αν θα τα καταφέρει κανείς δεν το γνωρίζει. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Πορτογάλο τεχνικού η Φούλαμ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να χτίσει πάνω σε αυτή την μαγική σεζόν και να εδραιωθεί πια στην κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία… 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ