Το απόλυτο χάος του «Καμπ Νου»: Η μαύρη αγορά, οι 30.000 Γερμανοί, η αποχώρηση των οργανωμένων της Μπάρτσα (vids, pics)

Το απόλυτο χάος του «Καμπ Νου»: Η μαύρη αγορά, οι 30.000 Γερμανοί, η αποχώρηση των οργανωμένων της Μπάρτσα (vids, pics)

Αυτό που συνέβη χθες βράδυ στο «Καμπ Νου» δεν έχει προηγούμενο. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης των 5.000 εισιτηρίων βρέθηκε με 30.000 οπαδούς στο γήπεδο και στη Βαρκελώνη δεν ξέρουν τι τους βρήκε.

Ο Τσάβι δεν πίστευε στα μάτια του: «Περιμέναμε 70-80.000 δικό μας κόσμο, όμως δεν ήταν έτσι. Ήταν λες και παίζαμε τελικό με μοιρασμένους οπαδούς. Σίγουρα έγινε λάθος υπολογισμός από τον σύλλογο».

Ο Ζουάν Λαπόρτα μίλησε για νύχτα ντροπής: «Είναι ντροπή αυτό που ζήσαμε. Δεν γίνεται να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά. Έχουμε αρκετές πληροφορίες για ό,τι συνέβη και θα το ερευνήσουμε. Αισθάνομαι ντροπή ως μπλαουγκράνα και ζητώ συγγνώμη για ό,τι συνέβη».

Και όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη δεν είδε μονάχα την Άιντραχτ να κάνει… πάρτι στο «Καμπ Νου», αλλά και τον κόσμο της να μετατρέπει όλη τη Βαρκελώνη σε Φρανκφούρτη. Ήταν λες και βρισκόσουν στη Γερμανία. Ήταν λες και η Άιντραχτ έπαιζε στο δικό της σπίτι. Ηταν λες…

Να πέσουν τα βίντεο παρακαλώ:

Όπως μπορεί να διακρίνετε, το Καμπ Νου χθες τη νύχτα δεν είχε μπλαουγκράνα χρώμα. Αλλά ήταν λευκό. Κατάλευκο. Στα χρώματα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τι αναφέρει ο απολογισμός; 79.000 εισιτήρια πουλήθηκαν συνολικά για τον επαναληπτικό προημιτελικό της Μπαρτσελόνα με την Άιντραχτ. Όμως το γήπεδο ήταν σχεδόν μοιρασμένο: 49.000 Ισπανοί – 30.000 Γερμανοί. Όπως ακριβώς το είπε ο Τσάβι. Σαν τελικός με μοιρασμένους οπαδούς…

Πως προέκυψε το… χάος της Βαρκελώνης; Πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι. Η Άιντραχτ είχε προμηθευτεί 5.000 εισιτήρια, όσα δηλαδή δικαιούται βάσει κανονισμών της UEFA, τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Κυριολεκτικά! Όμως στη Βαρκελώνη, μία μέρα πριν το ματς, βρίσκονταν περισσότεροι από 25.000 Γερμανοί χωρίς εισιτήριο. Και είχαν φροντίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τις βόλτες στην πόλη, αναζητώντας τρόπο να μπουν στο γήπεδο. Και πληρώνοντας όσο – όσο γι’ αυτό.

Ήταν δεδομένο πως κάποιοι απ’ αυτούς θα κατάφερναν να βρουν εισιτήριο. Κανείς όμως δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα συνέβαινε το βράδυ της Πέμπτης. Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι Γερμανοί εμφανίζονταν έξω από το γήπεδο. Οι άνθρωποι ασφαλείας ήταν σε ετοιμότητα προκειμένου να τους εμποδίσουν να μπουν στις εξέδρες χωρίς εισιτήριο. Αλλά προς μεγάλη έκπληξη και εκείνων οι οπαδοί της Άιντραχτ έφταναν στις πόρτες, επιδείκνυαν κανονικά το εισιτήριό τους και έμπαιναν νόμιμα.

Όταν πια το Καμπ Νου γέμισε, η εικόνα προκαλούσε δέος. Απ’ άκρη σ’ άκρη έβλεπες οπαδούς με άσπρες φανέλες, οι φωνές τους ήταν εκκωφαντικές και ένα ατελείωτο γερμανικό πάρτι είχε ξεκινήσει. Οι Καταλανοί ήταν σαστισμένοι. Τι συνέβη; Μέλη της Μπαρτσελόνα, βλέποντας πως οι Γερμανοί έχουν κατακλύσει την πόλη, αποφάσισαν να πουλήσουν τα εισιτήριά τους στη μαύρη αγορά. Οι Γερμανοί πλήρωναν σε πολλαπλάσια τιμή προκειμένου να δουν την προσπάθεια της ομάδας τους να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League και τελικά φτάσαμε στο… φαινόμενο να μπουν σχεδόν όλοι στο γήπεδο, αγοράζοντας εισιτήρια από τους Καταλανούς.

Σε ολόκληρο το ματς βλέπαμε μοιρασμένο τον κόσμο, ακούγαμε συνθήματα και από τις δύο πλευρές, ήταν πράγματι σαν ένας ευρωπαϊκός τελικός. Για τους ουδέτερους η εικόνα ήταν υπέροχη. Για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα υπήρξε ντροπιαστική. Αυτό που γινόταν μέσα στο σπίτι τους επηρέασε σίγουρα και την ομάδα, η οποία γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό.

Οι οργανωμένοι φίλοι της Μπάρτσα αντέδρασαν. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησαν μαζικά από τις θέσεις τους πίσω από την εστία, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Έμειναν εκτός γηπέδου για δέκα λεπτά και επέστρεψαν στο 55′, διαμαρτυρόμενοι τόσο προς τον σύλλογο που δεν μπόρεσε να ελέγξει όλο αυτό το… τσουνάμι, όσο φυσικά και προς τους φιλάθλους/μέλη που αποφάσισαν να πουλήσουν τα εισιτήρια στη μαύρη αγορά.

Δείτε το πέταλο άδειο:

Τα ισπανικά ΜΜΕ σήμερα ασχολούνται με το θέμα, με τη Marca να αναφέρει πως η εικόνα εξόργισε τους μπλαουγκράνα. «Το Καμπ Νου πιο λευκό από ποτέ» έγραψε

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ήδη έρευνα για μια ντροπιαστική νύχτα, όπως τη χαρακτήρισαν οι άνθρωποι του συλλόγου, την ώρα που στη Φρανκφούρτη το πάρτι συνεχίζεται για τη μεγαλειώδη πρόκριση της ομάδας τους στα ημιτελικά του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ