Η απάντηση του Παναθηναϊκού με Γκριγκόνις, Καλάθη και Γκουντάιτις

Η απάντηση του Παναθηναϊκού με Γκριγκόνις, Καλάθη και Γκουντάιτις

Με αυτές τις 3 μεταγραφές μπορεί να επανέλθει στην πρώτη σκηνή της Euroleague.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού αλλά τα περισσότερα ρόστερ των ομάδων της Euroleague συμπληρώνονται σιγά σιγά. Όμως στον πλανήτη Παναθηναϊκό όχι απλά δεν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές αλλά δεν έχουν καλά καλά ξεκινήσει.

Σε σχέση με τους αντιπάλους του το Τριφύλλι άργησε να φέρει τον προπονητή της επόμενης μέρας ο οποίος θα είναι ο Μαυροβούνιος Ντέγιαν Ράντονιτς και στο χτίσιμο του ρόστερ υστερεί σε υπερθετικό βαθμό ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι η αγορά είναι πλέον μικρή και πολύ συγκεκριμένη.

Διαβάστε επίσης: Ο Σκαριόλο έχρισε φαβορί την Ελλάδα: «Θα είναι θηρίο με Αντετοκούνμπο»

Ουσιαστικά έχει μείνει στο ρόστερ με 4 παίχτες. Τους Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Μποχωρίδη και το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Πάρις Λι.

Με κύριους εκφραστές στον σχεδιασμό πλέον τον Ράντονιτς και τον Αργύρη Πεδουλάκη ως τεχνικός διευθυντής και με την οικονομική ασφάλεια που πλέον προσφέρει η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το Τριφύλλι ψάχνει να δώσει απαντήσεις και με ρελάνς να αποδείξει ότι επιστρέφει ως πρωταγωνιστής στην Euroleague εκεί που τα τελευταία χρόνια μόνο ως κομπάρσος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η πρώτη απάντηση έρχεται μέσα από τα ονόματα που κοιτούν οι Πράσινοι για την ενίσχυση τους. Οι Γκριγκόνις, Καλάθης και ο Γκουντάιτις είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και τους φίλους του Παναθηναϊκού να ονειρεύονται.

Και αν ο Καλάθης, που του έγινε επίσημη πρόταση 4 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, είναι γνωστός στο πράσινο κοινό από τις προηγούμενες 2 θητείες του που συνοδεύτηκαν με πολλά πρωταθλήματα και 1 ευρωπαϊκό, οι υπόλοιποι 2 είναι αναβάθμιση πολυτελείας σε σχέση με το ρόστερ των 2 τελευταίων ετών.

Αρχικά ο Γκριγκόνις είναι ένας περιφερειακός παίχτης με φονικό ένστικτο. Το ποσοστό καριέρας στο τρίποντο που έχει στην Euroleague αγγίζει το 44% πράγμα που επιβεβαιώνει το επιθετικό του ταλέντο. Επίσης με το πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού που είναι στο πλούσιο ρεπερτόριό του βοηθάει σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ,

Όλα αυτά μπορεί μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να βοηθήσουν τον κόσμου του τριφυλλιού να ξεχάσει τον μέχρι τώρα «μπόμπερ» του, τον Νεμάνια Νέντοβιτς που υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα.

Στους ψηλούς οι λύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες. Και οι πράσινοι έχουν επικεντρωθεί στον Αρτούρας Γκουντάιτις. Ένας ψηλός με ύψος 2.09 ο οποίος το 2015 είχε επιλεχθεί από του Σίξερς στην θέση 47 του draft και είναι ο εκλεκτός για να αναπληρώνει τον Παπαγιάννη. Παίζει και στο 4 σε ψηλά σχήματα, πράγμα που είναι στα «θέλω» του προπονητή της Αθηναϊκής ομάδας.

Αν καταφέρει να τους αποκτήσει ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα σίγουρο αλλά σε περίπτωση που αυτοί οι 3 ανακοινωθούν θα έχει δωθεί η απάντηση αν η επιστροφή στην κανονικότητα επήλθε.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ