Μουντιάλ 2010: Τελικά ήταν η καλύτερη Ισπανία όλων των εποχών;

Μουντιάλ 2010: Τελικά ήταν η καλύτερη Ισπανία όλων των εποχών;

Το Μουντιάλ του 2010 θα ήταν για τους Ισπανούς η μία από τις τρεις κατακτήσεις τροπαίου σε τέσσερα μόλις χρόνια, σε μια περίοδο που τα σάρωσαν όλα

Σήμερα κλείνουν 12 χρόνια από τον τελικό του Μουντιάλ το 2010, όπου η Ισπανία θα πανηγύριζε το δεύτερο τρόπαιο σε δύο χρόνια. Και δεν θα ήταν το μόνο…

Το ημερολόγιο  έγραφε 11 Ιουλίου του 2010. Το χρονόμετρο  έδειχνε 116 λεπτά παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Οι δύο άλυτοι γρίφοι του Αλμέιδα

Τότε ήταν που ο Ινιέστα με το χαρακτηριστικό πλέον βολέ του θα νικούσε τον Στεκέλενμπουργκ και θα πήγαινε στην Ισπανία ένα ακόμα τρόπαιο δύο χρόνια και δώδεκα μέρες μετά.


Η «La Furia Roja», πέρασε εμπόδια όπως αυτά της Χιλής, της Ονδούρας, της Παραγουάης, της Γερμανίας αλλά και της Πορτογαλίας ενώ είχε μια ήττα στους ομίλους από την Ελβετία η οποία ωστόσο δεν της στοίχισε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η Ισπανία της τετραετίας 2008-2012 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις κορυφαίες Εθνικές ομάδες των τελευταίων ετών.

Την θέση αυτή την στηρίζει με μεγάλη άνεση η τροπαιοθήκη της. Όποιον τίτλο διεκδίκησε την περίοδο αυτή τον κατέκτησε. Euro 2008. Mundial 2010. Euro 2012.

Οι Ισπανοί την εποχή αυτή έδειχναν πως νιώθουν ανίκητοι. Είχαν την αυτοπεποίθηση των κυρίαρχων, και η ιστορία απεφάνθη πως όλο αυτό είχε βάση.

Ξεκινώντας από το Euro του 2008 όπου υπέταξαν την Γερμανία στον τελικό με 1-0 και σκόρερ τον Φερνάντο Τόρες στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτή ήταν και η αρχή, που θα τους έδινε αυτοπεποίθηση για την συνέχεια της οικοδόμησης μιας αυτοκρατορίας. Μετά το Παγκόσμιο του 2010, σειρά είχε ακόμα μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το Euro του 12. Με περίσσεια άνεση και στυλ υπέταξαν τους Ιταλούς με το εντυπωσιακό, για τελικό διοργάνωσης, 4-0, με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Με αυτόν τον τρόπο θα έκλεινε υπέροχα ένας κύκλος επιτυχιών και σπουδαίων διακρίσεων ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει ξανά για την «La Seleccione».

Σήμερα, μια δεκαετία και κάτι, μετά από σειρά αποτυχιών, με κορυφαία αυτή στο Μουντιάλ το 2014, όπου οι Ισπανοί δεν προκρίθηκαν ούτε από τους ομίλους, υπάρχει πιο έντονη από ποτέ η προσπάθεια αναγέννησης και επιστροφή στις δόξες.

Όπως και να έχει, η παρακαταθήκη είναι λαμπρή και το όνομα της χώρας γραμμένο με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Επιμέλεια: Νίκος Θεοδωράτος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ