Οι δύο άλυτοι γρίφοι του Αλμέιδα

Οι δύο άλυτοι γρίφοι του Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα περίμενε ενίσχυση, αλλά ανεβαίνει στο αεροπλάνο για Ολλανδία χωρίς βασικά γρανάζια.

Αναχωρεί αύριο για την Ολλανδία η ΑΕΚ, εκεί που θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και θα δώσει τρία σημαντικά φιλικά. Με Γκενκ, Φόλενταμ και Ουτρέχτη θα αγωνιστεί η ομάδα του Αλμέιδα, στην προσπάθεια του Αργεντινού τεχνικού να «δέσει» το σύνολό του. Ενα σύνολο, πάντως, που έχει πολλά και σημαντικά κενά τούτη την ώρα. Ο Αλμέιδα στο αεροπλάνο για την Ολλανδία θα δει πολλές «κενές» θέσεις. Ή αν το θέλετε διαφορετικά; Θα δει κάποιες που δεν είναι καλυμμένες επαρκώς.

Η ΑΕΚ ξεκινά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της με τους Τζαβέλλα και Μήτογλου ως μοναδικούς κεντρικούς αμυντικούς. Χωρίς να έχει κάνει ακόμα την απαραίτητη στο πλάνο του προπονητή κίνηση για τα μετόπισθεν. Θέλει δύο μεταγραφές εκεί ο Αλμέιδα. Ετούτη είναι η απαίτησή του. Δεν έχει κάνει ούτε μία. Πρόβλημα όταν μια ομάδα αρχίζει να «χτίζεται». Και δεν είναι μονάχα η άμυνα. Πρόβλημα υπάρχει και στην επίθεση. Ο Σέρχιο Αραούχο μοιάζει μόνος στο «9», από τη στιγμή που ούτε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ υπολογίζεται και αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Τούτη την ώρα, μάλιστα, το νούμερο… δύο στο μυαλό του Αλμέιδα για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Στα οικογενειακά διπλά εκείνον τοποθετεί στη μία από τις δύο ομάδες, αφού δεν έχει και άλλη επιλογή. Ακόμα ένας γρίφος που ζητάει λύση για την ΑΕΚ και τον προπονητή της, με την προετοιμασία να μπαίνει στο πλέον βασικό κομμάτι της. Αυτό του «χτισίματος».

Διαβάστε επίσης: Η ΑΕΚ (κινδυνεύει να) πάει «γυμνή» για προετοιμασία

Για την άμυνα, το νέο όνομα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι αυτό του Ράφαελ Χιμένεθ Χάρκε, περισσότερο γνωστού ως Φάλι, ο οποίος ανήκει στην Κάντιθ και ήταν συμπαίκτης με τον Γιόνσον.

Από την ΑΕΚ επιβεβαιώνουν ότι ο 28χρονος στόπερ έχει προταθεί, αλλά όχι και πως έχει γίνει κάτι περισσότερο τουλάχιστον έως τώρα. Κι αυτό διότι η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Ο Φάλι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και εκτός αυτού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα βασικά πλάνα της ομάδας. Εκείνο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως η ΑΕΚ έχει άλλους στόπερ ψηλότερα στη λίστα και βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων μαζί τους.

Γιατί ο Φάλι, εκτός όλων των άλλων, κοστίζει και πολύ ακριβά. Το σίγουρο είναι πως ο Αλμέιδα… καίγεται για λύσεις εδώ και τώρα, αλλά έχει αντιληφθεί και εκείνος πως θα πρέπει να κάνει υπομονή κάποιες μέρες, βλέποντας την κωλυσιεργία που υπάρχει σε όλα τα μεταγραφικά ζητήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ