Ουγγαρία: Oι Μαγυάροι είναι και πάλι εδώ…

Ουγγαρία: Oι Μαγυάροι είναι και πάλι εδώ…

«Το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί», μια έκφραση που θα ταίριαζε «γάντι» αν έπρεπε να μιλήσουμε για την εθνική Ουγγαρίας σε μια μόνο πρόταση.

Η Ουγγαρία έκανε και πάλι το θαύμα της στο Nations League καθώς νίκησε 0-1 την Γερμανία στην έδρα της και αποτελεί πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για το εισιτήριο του Final-4 , υπενθυμίζοντας μας για άλλη μια φορά πως επέστρεψε στην ποδοσφαιρική ελίτ.

«Σε ποιον να το πεις και ποιος να το πιστέψει’», άλλη μια έκφραση κατάλληλη να χαρακτηρίσει την κατάλληλη να χαρακτηρίσει την Εθνική Ουγγαρίας. Ποιος θα φανταζόταν τέσσερα χρόνια πως οι Μαγυάροι, οι οποίοι αγωνίζονταν στην League C του Nations League ως αντίπαλοι της Εθνικής μας , πως σε μια τετραετία όχι μόνο ότι θα αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης αλλά ότι σε έναν όμιλο με Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία θα βρίσκονταν στην πρώτη θέση μια αγωνιστική πριν το φινάλε με μόνο μια ήττα. Σίγουρα λίγοι αν όχι κανένας.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη επιστροφή του Γκιγιέρμε

Και όμως έτσι είναι. Με πιο πρόσφατο επίτευγμα το διπλό μέσα στην Γερμανία, οι Ούγγροι «κέρδισαν» και επίσημα πλέον τον τίτλο της ομάδας «έκπληξη» στην διοργάνωση καθώς σε έναν όμιλο που τους θεωρούσαν όλοι ξεγραμμένους έχουν καταφέρει ένα μικρό θαύμα, το οποίο θα γίνει μεγάλο αν την τελευταία αγωνιστική καταφέρει να στείλει στο καναβάτσο και την Ιταλία και πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Nations League.

Το πράγμα φαινόταν… από το Euro

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουγγαρία κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου. Το ίδιο είχε συμβεί και στο Euro 2020. Στον όμιλο φωτιά της διοργάνωσης με Πορτογαλία, Γαλλία και Γερμανία ηττήθηκε μόνο από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να αποσπάσει δύο ισοπαλίες από δύο μεγαθήρια ενώ παράλληλα βρισκόταν στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Μπορεί λοιπόν να μην κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Μάρκο Ρόσι κατάφερε μετά από περίπου τρεις δεκαετίες να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ποδοσφαιρική Γη.

«Έσπασε» η 30χρόνη κατάρα…

30 χρόνια περίπου πριν και η ομάδα βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία της. Οι Μαγυάροι βυθίζονται στην 87η της FIFA, την χαμηλότερη που είχαν βρεθεί μέχρι τότε και από τότε… αρχίζει η κατάρα. Το όνομα της Ουγγαρίας εξαφανίζεται από κάθε μεγάλη διοργάνωση και το καράβι έχει πάρει για τα καλά τον λάθος δρόμο.

Η χρυσή ομάδα της δεκαετίας του ’50, η ομάδα που άλλαξε το ποδόσφαιρο παίζοντας για πρώτη φορά αυτό που λέμε «ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο» και κατέκτησε σχεδόν τα πάντα μοιάζει πλέον τόσο μακρινή

Τέλος σ’αυτή την 30χρόνη κατάρα ήρθε και έβαλε ο Σάλαϊ και η παρέα του , όπου στα 34 του, σαν άλλος Πούσκας, ηγείται των Μαγυάρων. Μπορεί βέβαια να απέχουν πολύ ακόμα από το ένδοξο παρελθόν, αλλά ο δρόμος που έχουν «τραβήξει» είναι ο σωστός…


Επιμέλεια: Φώτης Μανουσόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ