Όταν η ΑΕΚ… τρόμαξε τη Ρεάλ των Galacticos! (vid)

Όταν η ΑΕΚ… τρόμαξε τη Ρεάλ των Galacticos! (vid)

20 χρόνια συμπληρώνονται από την επική εμφάνιση της ΑΕΚ με τη Ρεάλ Μαδρίτης των Galacticos μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας έγραψε η ΑΕΚ στις 2 Οκτωβρίου του 2002. Στο κατάμεστο «Νίκος Γκούμας» της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου επέστρεψε, η Ένωση υποδέχτηκε τους γκαλάκτικος της Ρεάλ Μαδρίτης για τους ομίλους του Champions League σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία.

Το τελικό 3-3 άφησε την Ένωση με την πίκρα ότι θα μπορούσε να είχε κερδίσει τη μεγάλη εκείνη ομάδα που λίγους μήνες πριν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για ένατη φορά στην ιστορία της, κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Διαβάστε επίσης: Σκληρές εικόνες: Ανατριχιαστικές στιγμές στην Ινδονησία (pics, vids)

Η ΑΕΚ είχε καταφέρει το απίθανο και στο 28′ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ της με τον Βασίλη Τσιάρτα να πραγματοποιεί μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του. Η Ρεάλ αντέδρασε, ισοφάρισε στην πορεία και οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μια μοναδική ευκαιρία εκείνη τη νύχτα για να κερδίσουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους την «Βασίλισσα» (σ.σ η πρώτη το 1985 με 1-0 για το UEFA).

Μόλις στο 6′ ο Τσιάρτας με μαγική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ίκερ Κασίγιας και η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε φωτιά. Στο 15′ ο Ζιντάν ισοφάρισε για τους Μαδριλένους αλλά ο «El Mago» ήταν σε ονειρική κατάσταση. Δύο στημένα από τα πόδια του, ένα κόρνερ στο 25′ κι ένα φάουλ στο 28′ έχρισαν σκόρερ τους Μαλαδένη και Νικολαΐδη με την ΑΕΚ να προηγείται με 3-1 της Ρεάλ.

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο όμως ο Ζιντάν μείωσε σε 3-2 και στο 60′ ο Γκούτι ισοφάρισε ενώ προηγουμένως ο Νικολαΐδης αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ για να κάνει το 4-2.

Το ματς έληξε 3-3 με την ΑΕΚ των δέκα Ελλήνων στην αρχική της ενδεκάδα να παίρνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην χρονιά που τελείωσε στον όμιλο αήττητη με έξι ισοπαλίες.

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83′ Σεντένιο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13′ Μαλαδένης), Τσιάρτας (83′ Ιβιτς), Νικολαΐδης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84′ Πορτίγιο), Γκούτι (87′ ΜακΜάναμαν), Ραούλ (81′ Μοριέντες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ