Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κι όμως, οι «6άρες» έγιναν… συνήθεια (pics & vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κι όμως, οι «6άρες» έγιναν… συνήθεια (pics & vid)

Με αφορμή τον νέο διασυρμό από τη Μάντσεστερ Σίτι to10.gr καταγράφει τις πιο βαριές ήττες της τελευταίας διετίας για τη Γιουνάιτεντ και το πώς οι «Πολίτες» έχουν εξελιχθεί στον εφιάλτη των «κόκκινων διαβόλων».

Μετά τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Etihad». Η τρομακτική Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυσε με 6-3 τη συμπολίτισσα και της έδειξε με πολύ σκληρό τρόπο πως η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι ακόμη πολύ μεγάλη. Και το χειρότερο; Άφησε τους «κόκκινους διαβόλους» με την αίσθηση ότι γλίτωσαν και από πολύ χειρότερες καταστάσεις δεδομένου πως το ταμπλό στο 70′ έγραφε 6-1.

Ο Σερ Άλεξ στα επίσημα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που για ακόμη μία φορά έβλεπε να συμβαίνει ενώ ο καθηλωμένος στον πάγκο Κριστιάνο Ρονάλντο κοιτούσε αποσβολωμένος. Δίπλα του είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς τον Κασεμίρο ο οποίος άφησε τη σιγουριά της Ρεάλ και… έμπλεξε στο χάος της Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε επίσης: Μια τρελή-τρελή ιστορία για τον Μάριο Βρουσάι…

Ο Έρικ Τεν Χάαγκ προσπαθεί να δώσει ταυτότητα στην ομάδα του, θέλει να περάσει τις δικές του αρχές στο παιχνίδι της, αλλά έχει μπροστά του ένα βουνό να διαβεί. Ο Ολλανδός γνώριζε από την αρχή ότι η αποστολή του ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη και έχει καταλάβει με το… καλημέρα ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλή δουλειά για να επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στη σωστή τροχιά.

Η βαριά ήττα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ήρθε να προστεθεί σε εκείνη τη μαύρη λίστα με τις ντροπιαστικές εμφανίσεις της Γιουνάιτεντ την τελευταία διετία. Ήττες με αδιανόητα για το μέγεθός της σκορ, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο. Ένα από τα στατιστικά που είναι απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης, είναι εκείνο σύμφωνα με το οποίο από τη σεζόν 2020-21, η Γιουνάιτεντ έχει δεχτεί 4+ γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε τέσσερα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα. Δύο φορές περισσότερες μάλιστα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο ίδιο διάστημα.

Η αρχή με τις ντροπιαστικές ήττες στην Premier League έγινε τέτοιες μέρες πριν από ακριβώς δύο χρόνια. Στις 4 Οκτωβρίου του 2020 η Τότεναμ διέσυρε με 6-1 τη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» σοκάροντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Την ίδια σεζόν (2020-21) ακολούθησε ακόμη μία βαριά εντός έδρας ήττα, με 2-4 από τη Λίβερπουλ, αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη.

Οι «κόκκινοι» διέσυραν με 5-0 μέσα στο «Θέατρο των ονείρων» τη Γιουνάιτεντ στις 24/10/21 ενώ της έριξαν άλλα τέσσερα γκολ (4-0) στο ματς του δεύτερου γύρου. Ενδιάμεσα υπήρξε το 4-1 από τη Γουότφορντ και άλλη μία ήττα με το ίδιο σκορ από τη Σίτι. Ο εφιάλτης για την περσινή σεζόν σφραγίστηκε στο 4-0 από την Μπράιτον τον περασμένο Μάιο.

Για να φτάσουμε στη φετινή σεζόν που από πολύ νωρίς έδειξε τις… διαθέσεις της. Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος η Μπρέντφορντ σκόρπισε με 4-0 τη Γιουνάιτεντ, σκορ που είχε διαμορφωθεί μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο. Το απόγευμα της Κυριακής ήρθε και το εκκωφαντικό 6-3 από τη Σίτι για να… δέσει το γλυκό.

Όσο για τα ντέρμπι κόντρα στους «Πολίτες», αυτά είναι μία ιδιαίτερα πονεμένη ιστορία για τη Γιουνάιτεντ που έχει χάσει το μέτρημα τα τελευταία χρόνια. Το 1-6 του Οκτώβρη του 2011, στην εποχή του Σερ Άλεξ ακόμα, ήταν ένα ισχυρό σοκ, αλλά και η αρχή σε μία πελατειακή σχέση που αναπτύχθηκε το επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στις 22/9/13 η Σίτι διέλυσε με 4-1 τη Γιουνάιτεντ, τη νίκησε με 3-0 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» τον Μάρτη του 2014, με 4-1 στο περσινό ματς πρωταθλήματος στο «Etihad» και με 6-3 φέτος.

Το δέος και ο φόβος που εξέπεμπε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάποτε είναι προφανές πως δεν υπάρχει πια. Η ταυτότητα και ο χαρακτήρας της ομάδας έχουν αλλοιωθεί την τελευταία δεκαετία. Αν ο Τεν Χάαγκ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να επαναφέρει μέρες δόξας στο κλαμπ δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο είναι δεδομένο πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για τον σύλλογο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ