Όταν ο Ρόι Κιν «έκοψε» την καριέρα του πατέρα του Χάαλαντ

Όταν ο Ρόι Κιν «έκοψε» την καριέρα του πατέρα του Χάαλαντ

Η ιστορία ενός εκ των πιο σκληρών φάουλ που έχουν γίνει ποτέ, με «θύμα» τον πατέρα του Νορβηγού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Άλφι Χάαλαντ και «θύτη» τον σκληροτράχηλο Ρόι Κιν.

Εδώ και αρκετό καιρό όλοι και όλα στην Premier League να γυρίζουν γύρω από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε πάρτι στο πρόσφατο ματς με τη Γιουνάιτεντ, μέχρι όμως να κάνει το ξεπέταγμα του και να αρχίσει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, όταν αναφερόταν κανείς στα ντέρμπι του Μάντσετσερ και στο όνομα Χάαλαντ, στο μυαλό των περισσότερων ερχόταν ο πατέρας του φορ της Σίτι, Άλφι, αλλά και ο Ρόι Κιν. Κι αυτό γιατί οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές σε ένα από τα πιο σκληρά φάουλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η προϊστορία

Πίσω στο 1997, ο Άλφι Χάαλαντ αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιντς και αντιμετώπιζε τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Κιν σε μια προσπάθειά του να «πατήσει» στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από μαρκάρισμα του Νορβηγού. Άμεσα ο Χάαλαντ στάθηκε πάνω από τον πεσμένο Ιρλανδό θεωρώντας ότι κάνει θέατρο και ζητώντας του να σηκωθεί. Το περιστατικό αυτό εκ πρώτης όψεως έμοιαζε ως κάτι φυσιολογικό που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και κανείς δεν περίμενε πως θα αποτελούσε το έναυσμα για μια στιγμή που θα ήταν για πολλά χρόνια σήμα κατατεθέν των ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Διαβάστε επίσης: Η σιγουριά του Μπαρτζώκα και αυτό που ξέρουν όλοι στα «κόκκινα» αποδυτήρια (Vids)

Το «δολοφονικό» μαρκάρισμα

Απρίλιος του 2001 και η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σίτι για την Premier League. ο Άλφι Χάαλαντ αγωνίζεται πλέον με τους «πολίτες» και ο Ρόμπι Κιν είναι αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων». Πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′ και με το σκορ να είναι στο 1-1 η μπάλα βρίσκεται κοντά στη γραμμή του πλαγίου και οι δύο παίκτες πάνε στην διεκδίκηση με τον Νορβηγό να προλαβαίνει και τον μέσο της Γιουνάιτεντ να πηγαίνει με το πόδι απλωμένο, σημαδεύοντας απευθείας το γόνατο του αντιπάλου του. Το θέαμα ήταν πραγματικά σοκαριστικό, ο Κιν αποβλήθηκε αλλά πρώτα στάθηκε πάνω από τον Χάαλαντ που σφάδαζε στο έδαφος και κάτι του είπε.

«Ήταν πράξη εκδίκησης»

Ένα χρόνο αργότερα ο Κιν, ανέφερε στην αυτοβιογραφία του για το περιστατικό: «Περίμενα πολύ καιρό γι’ αυτό. Τον χτύπησα δυνατά. Του είπα, άρπα την και μην ξανασταθείς ποτέ από πάνω μου να μου πεις πως προσποιούμαι τραυματισμούς». Αρχικά για την πράξη του αυτή τιμωρήθηκε με 5.000 λίρες πρόστιμα, αλλά τα σχόλια στο βιβλίο του του επέφεραν επιπλέον ποινή 150.000 λιρών και πέντε εκτός δράσης. «Δεν το μετανιώνω, αλλά δεν ήθελα να τον τραυματίσω σοβαρά. Ήταν κάτι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Ο απόηχος

Η αλήθεια είναι πως το μαρκάρισμα του Κιν ήταν τόσο φρικιαστικό, που είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Χάαλαντ συνέχισε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ο ίδιος ο Νορβηγός έχει αφήσει να εννοηθεί πως αυτός ήταν και ο λόγος που η καριέρα του έλαβε άδοξο τέλος. Παρ’ όλα αυτά, αγωνίστηκε για κάποια χρόνια ακόμα, ενώ υποβλήθηκε σε ένα χειρουργείο στο άλλο όμως γόνατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ