Το μηδέν φέρνει τη νίκη… (vids)

Το μηδέν φέρνει τη νίκη… (vids)

Ο Ολυμπιακός καλείται να σπάσει το κάκιστο σερί που τρέχει στην Ευρώπη και η αρχή πρέπει να γίνει από την άμυνα…

Ποιο είναι το στοιχείο που παραδοσιακά οδηγεί σε επιτυχίες στην Ευρώπη; Η άμυνα. Η ανασταλτική λειτουργία αν προτιμάτε, το μηδέν πίσω. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την Ευρώπη. Δείτε και στην Ελλάδα ποια ομάδα είναι αυτή που παίρνει το πρωτάθλημα. Αυτή που 9 στις 10 έχει την καλύτερη άμυνα.

Ο βαθμός δυσκολίας στην Ευρώπη προφανώς και είναι πιο μεγάλος για αυτό και το μηδέν στην άμυνα παίζει καθοριστικό ρόλο. Θυμηθείτε απλά κάποιες από τις επιτυχίες του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια. Με τον Μάρτινς κατάφερε να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους το καλοκαίρι του 2019 κρατώντας το μηδέν στα 5 από τα 6 ματς που έδωσε!

Διαβάστε επίσης: Σκληρή απάντηση Αυγενάκη στην ΕΠΟ- Εκτεθειμένος ο Μπαλτάκος που άλλα ζήτησε και άλλα λέει για το Μητρώο

Η άμυνα αποτέλεσε στην καλή τριετία του Πορτογάλου το Α και το Ω για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μίτσελ στην σπουδαία χρονιά που έκανε με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης με την άμυνά του. Το επικό 3-0 στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ, το 1-0 επί της Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη, το 1-1 στη Λισαβόνα και η εντός έδρας νίκη με 3-1 επί των Βέλγων ήταν αυτά που έδωσαν την πρόκριση στους «16». Το 2-0 στο Φάληρο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε βάλει τις βάσεις για τα όνειρα που χάθηκαν στην ρεβάνς.

Κάπως έτσι μπορούμε να βρούμε και την απάντηση της ευρωπαϊκής καθίζησης του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν και έως τώρα. Μια κατηφόρα στην οποία θέλουν σε λίγες ώρες οι ερυθρόλευκοι του Μίτσελ να βάλουν τέλος απέναντι στην Καραμπάγκ με τον Ισπανό τεχνικό να γνωρίζει πολύ καλά πως το «τρίποντο» θα έρθει από την άμυνα.

Όπως ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει στην Ευρώπη από τις 25 Νοεμβρίου στο 1-0 επί της Φενέρ στο Καραϊσκάκη. Ήταν και το τελευταίο μηδέν στην άμυνα στην Ευρώπη, όπως και το προηγούμενο ήταν πάλι επί των Τούρκων στο σπουδαίο 3-0 στην Πόλη.

Η Φενέρ άλλωστε είναι και η μοναδική ομάδα που από τον περσινό Σεπτέμβριο έως τώρα δεν έχει σκοράρει στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός τρέχει ένα μεγάλο αρνητικό σερί στην Ευρώπη που οφείλει να σταματήσει απόψε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει από το καλοκαίρι προκριματικά, σκοράρει ακατάπαυστα (μόνο σε ένα ματς δεν έβαλε γκολ) και έχει ομοιογένεια χρόνων.

Από το Βέλγιο και την Αντβέρπ που ξεκίνησε το αρνητικό σερί του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, ακολούθησαν οι δύο ήττες από την Αταλάντα (1-2, 0-3) και το καλοκαίρι τα ματς με Μακάμπι Χάιφα (1-1, 0-4), Σλόβαν Μπρατισλάβα (1-1, 2-2), Απόλλων Λεμεσού (1-1, 1-1), Ναντ (1-2), και Φράιμπουργκ (0-3). Το (δεύτερο) ξεκίνημα του Μίτσελ στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό έχει πλέον διπλή πρόκληση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ