Euroleague: Βίρτους Μπολόνια, επέστρεψε από την «κόλαση» πιο δυνατή από ποτέ…(vids)

Euroleague: Βίρτους Μπολόνια, επέστρεψε από την «κόλαση» πιο δυνατή από ποτέ…(vids)

Η μεγάλη επιστροφή της Βίρτους Μπολόνια στην Euroleague είναι πλέον γεγονός, με την ιταλική ομάδα να έρχεται με φορά να θυμήσει... σε εκείνους που ξέχασαν και να μάθει...σε όσους δεν ξερουν.

Η Βίρτους Μπολόνια επέστρεψε και επίσημα πλέον εκεί που ανήκει, στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» του μπάσκετ ύστερα από 19 χρόνια απουσίας και είναι έτοιμη να θυμήσει σε εκείνους που ξέχασαν και να μάθει σε όσους δεν ξέρουν τον ιταλικό κολοσσό του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ύστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία και την κατάκτηση του Γιούροκαπ η επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο, στην Ευρωλίγκα ήταν το επόμενο βήμα. Η επιστροφή στην βάση της  θα μπορούσε να πει κανείς καθώς μιλάμε για μια εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με 33 τίτλους στο δυναμικό της( 27 επί ιταλικού εδάφους και 6 ευρωπαϊκούς).

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Σέρχιο Σκαριόλο, ο οποίος ανέβασε την Εθνική ομάδα της Ισπανίας στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης αλλά και με ένα σύνολο παικτών που ξεχειλίζει ποιότητα η ιταλική ομάδα είναι έτοιμη να θυμηθεί ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Λένε πως για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει πρώτα να πέσεις στον πάτο, κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση της Βίρτους Μπολόνια…

Η «γλύκα» πριν…την πτώση

Ίσως η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ομάδας ήταν το 2001. Μια χρονιά οπού η ιταλική ομάδα σάρωσε ότι υπήρχε στο διάβα της,

Με προπονητή  τον Ετορέ Μεσίνα και με παίκτες που τρομάζεις στο άκουσμα τους όπως ο Μάνου Τζινόμπιλι έφτασε άνετα στην κατάκτηση του τρέμπλ.


Είναι αυτό που λέμε η ηρεμία πριν την καταιγίδα καθώς δύο χρόνια μετά δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να επακολουθήσει.

Η «κόλαση» 19 χρόνων και η σταδιακή επιστροφή

Όλα άρχισαν το 2003…Η Βίρτους Μπολόνια αντιμετωπιζει μια χρονιά «κόλαση» με την μια ήττα να διαδέχεται την άλλη στο αγωνιστικό επίπεδο και χωρίς λεφτά να πληρώσει τους παίκτες της ύστερα από τις κακές επενδύσεις και την αποχώρηση του βασικού χορηγού της Ferrero.

Kατάφερε να σηκώσει  κάπως κεφάλι το 2005 ωστόσο για 11 χρόνια το καράβι έμπαζε νερά ωσπού βούλιαξε….Το 2016 πέφτει στην Β’ κατηγορία με την επιστροφή της να αργεί για 3 χρόνια.

Με τον Μάσιμο Τζανέτι, αφεντικό του Segafredo, να βάζει τα λεφτά και τον Μίλος Τεόντοσιτς να κάνει αυτά που ξέρει καλά μέσα στο παρκέ η Μπολόνια επέστρεψε το 2019 στην Α’ κατηγορία. Εκ τότε το πόδι βρίσκεται πατημένο στο γκάζι με σκοπό η ομάδα να ξαναγίνει αντάξια της ιστορίας της.

Η πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Γιούροκαπ το 2021 έδειχνε πως η επιστροφή στην ευρωπαϊκή ελίτ της ομάδας ήταν προ των πυλών. Και εγένετο πράξη μια χρονιά αργότερα με την κατάκτηση της Serie A και του Γιούροκαπ η μεγάλη επιστροφή είναι πλέον γεγονός.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ