Το όνειρο του Ανδρέα Ντόι συνεχίζεται… (vids)

Το όνειρο του Ανδρέα Ντόι συνεχίζεται… (vids)

Το αυτογκόλ με τον ΟΦΗ, η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Μίτσελ, η εμφάνιση με την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν και το όνειρο του Ανδρέα Ντόι που μόλις ξεκίνησε...

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με την Καραμπάγκ στο Μπακού χωρίς τέρματα και διατήρησε τις ελπίδες του για ευρωπαϊκή συνέχεια στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια μεστή εμφάνιση και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, με αποτέλεσμα να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στον όμιλο.

«Κλειδί» για την ισοπαλία ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μίτσελ και το γεγονός ότι ήταν συμπαγής, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Ανδρέα Ντόι να κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Ο 19χρονος μέσος που αγωνίζεται και σαν κεντρικός αμυντικός, πήρε άλλη μια ευκαιρία από τον Ισπανό τεχνικό, μετά το ματς με τον ΟΦΗ και παρότι στην Κρήτη έπαιξε για ένα ημίχρονο και πέτυχε αυτογκόλ, ο 59χρονος κόουτς τον εμπιστεύτηκε ρίχνοντας τον στα βαθιά.

Ο Ντόι ξεκίνησε βασικός και στο Αζερμπαϊτζάν και φάνηκε να έχει αφήσει εντελώς πίσω του το αυτογκόλ με τον ΟΦΗ πριν από μερικές μέρες. Ο νεαρός αμυντικός που αποτελεί ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ των Πειραιωτών πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, ήταν σχεδόν αλάνθαστος και συνεργάστηκε άψογα με τον Σωκράτη, ο οποίος μάλιστα στις δηλώσεις του το απένειμε τα εύσημα.

Πολύ καλά λόγια για τον Ντόι και την εμφάνιση που είπε και ο Μίτσελ μετά το ματς, ενώ δείχνει έμπρακτα ότι τον υπολογίζει. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να τον αφήσει στον πάγκο και να τον προστατέψει, όμως τον ξεκίνησε και δικαιώθηκε από την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή του βραδιά.

Και είχε και την ευκαιρία να σκοράρει μάλιστα στο 23ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Μπιέλ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Καραμπάγκ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. «Μας έδειξε πως καλά κάνουμε και εμπιστευόμαστε την ακαδημία. Αξίζει την εμπιστοσύνη. Η ακαδημία μας έχει καλούς παίκτες και θα την εκμεταλλευτούμε», είπε ο Μίτσελ για τον Ντόι, που πλέον αποτελεί σημαντικό μέλος του ροτέισον του Ισπανού.

 

Η Β’ ομάδα του Ολυμπιακού και η U21 της Αλβανίας

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 6 ετών στον ΑΟ Ιάσων, στο Ίλιον. Ξεκίνησε ως δεκάρι μετά οπισθοχώρησε ως αμυντικός χαφ, αλλά γενικά μπορούσε να καλύψει όλες τις θέσεις, όπου είχε πρόβλημα η ομάδα του.

Στον Ολυμπιακό πήγε το 2016 όταν ήταν 13 χρονών, με τη μητέρα του να είναι εκείνη που του είπε ότι θα αγωνίζεται στην Κ15 των Πειραιωτών. Ο νεαρός με το «καλημέρα» ξεχώρισε, ενώ στα μεγάλα του προσόντα ήταν ότι μπορούσε να αγωνιστεί από μικρός σε πάνω από μια θέση.

Ο Ντόι είναι μία περίπτωση παίκτη από τον Ολυμπιακό Β’, που είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Αλβανίας. Έχει όμως και ελληνικό διαβατήριο έχοντας γεννηθεί στην Ελλάδα. Είναι γεννημένος στις 2/2/2003, ενώ είχε χριστεί διεθνής με την Εθνική Αλβανίας U17, μετά με τις Εθνικές Ελλάδας U17 και U19.

Πλέον είναι διεθνής με την U21 της Αλβανίας, έχοντας ήδη κάνει συμμετοχή, ενώ έχει παίξει 26 ματς στον Ολυμπιακό Β’ και έχει αγωνιστεί σε πάρα πολλά ματς με την Κ17 των ερυθρόλευκων.

Το αυτογκόλ με τον ΟΦΗ:

Το γκολ με την Μπαρτσελόνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ