Γιατί ο Ανδρέας Ντόι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ (vids)

Γιατί ο Ανδρέας Ντόι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ (vids)

Ο Ανδρέας Ντόι έχει ξεκινήσει σε δυο σερί ματς, ξεχώρισε με την Καραμπάγκ και είναι πιθανό να παίξει και με τον ΠΑΟΚ, έχοντας κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του Μίτσελ

Ο Μίτσελ από τις πρώτες μέρες που επέστρεψε στον πάγκο του Ολυμπιακού αποφάσισε να αλλάξει πολλά στον Ρέντη, αλλά και να επιβάλει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Ο Ισπανός τεχνικός έριξε βάρος με το «καλημέρα» στην ακαδημία των ερυθρόλευκων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί.

Ο 59χρονος προπονητής αμέσως σχεδόν ξεχώρισε την περίπτωση του Ανδρέα Ντόι, ο οποίος άρχισε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και κέρδισε σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο νεαρός μέσος που αγωνίζεται και σαν κεντρικός αμυντικός δούλεψε αρκετά και ο Μίτσελ αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία στο ματς με τον ΟΦΗ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ντόι ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας και τα πήγε καλά μέχρι να έρθει η άτυχη στιγμή και το αυτογκόλ που πέτυχε στην εστία του Τζολάκη. Ο Μίτσελ για να μην τον επιβαρύνει, αλλά και για λόγους τακτικής τον άλλαξε στο ημίχρονο και δικαιώθηκε, καθώς ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήρε ένα σημαντικό διπλό στην Κρήτη.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός εμπιστεύτηκε και πάλι τον Ντόι σε ένα σαφώς πιο απαιτητικό ματς, τέσσερις μέρες αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Μίτσελ ξεκίνησε βασικό και πάλι τον 19χρονο και στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Καραμπάγκ στο Μπακού, σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Αυτή τη φορά, ο Ντόι ήταν σχεδόν αλάνθαστος, καθάρισε πάρα πολλές φάσεις, συνεργάστηκε άψογα με τον πιο έμπειρο Σωκράτη Παπασταθόπουλο και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 23ο λεπτό με κεφαλιά μετά από φάουλ του Μπιέλ.

Ο Ντόι δεν επηρεάστηκε από το αυτογκόλ στο «Γεντί Κουλέ», όπως και Μίτσελ και έδειξε την ποιότητα, αλλά και γιατί τον εμπιστεύεται τόσο ο 59χρονος προπονητής.  «Μας έδειξε πως καλά κάνουμε και εμπιστευόμαστε την ακαδημία. Αξίζει την εμπιστοσύνη. Η ακαδημία μας έχει καλούς παίκτες και θα την εκμεταλλευτούμε», είπε ο Μίτσελ για τον Ντόι, που πλέον αποτελεί σημαντικό μέλος του ροτέισον του Ισπανού.

Οι λόγοι που ο Μίτσελ δίνει χρόνο συμμετοχής στον Ντόι είναι πολλοί. Οι βασικότεροι είναι ότι έχει φοβερά αθλητικά προσόντα (είναι ψηλός, δυνατός, γρήγορος), πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλλά και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση για την ηλικία του, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που μοίραζε την μπάλα από πίσω, είτε στους κεντρικούς του μέσους, είτε στα πλάγια.

Γενικότερα, έκανε ελάχιστα λάθη, σχεδόν όλες οι μπαλιές του ήταν σωστές, ενώ και στο τακτικό πλάνο του Μίτσελ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος. Για αυτό τον λόγο και ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε πολύ σε κανονική ροή παιχνιδιού στο Αζερμπαϊτζάν. Ακόμα, την ίδια ώρα είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Σωκράτη, πήγε στο 100% σε όλες τις μονομαχίες, ενώ επικράτησε σε όλες τις εναέριες μονομαχίες.

Το γεγονός ότι στη Β ομάδα και στην ακαδημία αγωνιζόταν ως μέσος τον διευκολύνει να βλέπει γήπεδο και να έχει σωστές μεταβιβάσεις, ενώ δεν ρισκάρει ούτε μέσα στην περιοχή, ούτε όταν πιέζεται. Η ηλικία του δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει στο λιμάνι, ενώ έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και όσο αγωνίζεται θα εξελίσσει και το παιχνίδι του. Μόνο τυχαίο δεν είναι εξάλλου ότι παίρνει ευκαιρίες από τον Μίτσελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόι είναι υποψήφιος για να πάρει φανέλα βασικού και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα (17/10, 20:00) στο Καραϊσκάκη, ενώ είναι δεδομένο ότι υπολογίζεται κανονικά και ξεκάθαρα πλέον για το κέντρο της άμυνας. Εξάλλου και ο Μίτσελ από την πρώτη του θητεία είχε δείξει ότι πιστεύει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και στους παίκτες που παράγει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ