Ολυμπιακός: Το «deja vu» ενός αποκλεισμού (vids)

Ολυμπιακός: Το «deja vu» ενός αποκλεισμού (vids)

Ο Ολυμπιακός είδε τη μοίρα να του παίζει άσχημο παιχνίδι στο Φράιμπουργκ και στη Γαλλία, με τους ερυθρόλευκους να παθαίνουν κακό «deja vu» 11 χρόνια μετά

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, παρά το γεγονός ότι ήρθε ισόπαλος με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία.

Οι ερυθρόλευκοι είδαν τη Ναντ να κερδίζει στην έδρα της την Καραμπάγκ με 2-1 και να φτάνει τους έξι βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη είναι αδιάφορη για την ελληνική ομάδα.

Οι Πειραιώτες μετά από μια φοβερή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς είχαν το προβάδισμα με τον Ελ Αραμπί, όμως στο 92ο λεπτό και στο γκολ της ισοφάρισης της Φράιμπουργκ με τον Κίμπλερ οι πρωταθλητές Ελλάδας έζησαν ένα ιδιαίτερο deja vu.

Συγκεκριμένα 11 χρόνια μετά ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω σε μια παρόμοια περίπτωση… γκίνιας και ατυχίας, καθώς αποκλείεται με παρόμοιο τρόπο όπως το περιβόητο Ντόρτμουντ Μαρσέιγ 2-3 το 2011.

Τότε που ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-1 την Άρσεναλ για τους ομίλους του Champions League και πανηγύριζε την πρόκριση στους «16», αλλά η Ντόρτμουντ ενώ νικούσε 2-0 την Μαρσέιγ (του Ματιέ Βαλμπουενά) δέχτηκε όχι απλώς την ισοφάριση, αλλά και τρίτο γκολ στο 89′. Ώστε να μείνουν οι «ερυθρόλευκοι» έξω (συνεχίζοντας τότε βέβαια στο Europa).

Όπως τότε λοιπόν, η μοίρα έπαιξε ξανά άσχημο παιχνίδι στον Ολυμπιακό, αποκλείστηκε στις καθυστερήσεις με σκληρό τρόπο και φέτος. Και μάλιστα και τότε και τώρα πρωταγωνιστές είναι μια γερμανική και μια γαλλική ομάδα, ενώ το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι τότε ο σκόρερ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Champions League δεν είναι άλλος από τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να έχει αυτόν τον αποκλεισμό, με τέτοιο τρόπο. Δεν το άξιζε έτσι όπως έπαιξε στην Γερμανία, τουλάχιστον για μία ώρα. Όπως δεν τον άξιζε και τότε, αφού φάνηκε πολύ περίεργο το 2-0 να γίνεται 2-3 στο άκουσμα του τρίτου γκολ στο Καραϊσκάκη επί της Άρσεναλ που «κλείδωνε» τη νίκη με 3-1. Και τελικά έχασε την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό, ακριβώς όπως έγινε και το βράδυ της Πέμπτης με το γκολ της Ναντ.

Η νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 και η ανατροπή της Μαρσέιγ

Η ισοπαλία με την Φράιμπουργκ

<

Το γκολ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ