Φραντσέσκο Καμάρντα: Το παιδί «θαύμα» της Μίλαν (vids)

Φραντσέσκο Καμάρντα: Το παιδί «θαύμα» της Μίλαν (vids)

Ο Φραντσέσκο Καμάρντα έχει βαλθεί να τρελάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας πετύχει 485 γκολ σε 89 ματς. Και όλα αυτά σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Tα στατιστικά του θα τα ζήλευαν ακόμη και οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Χιλιάδες είναι οι σεντερ φορ οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την καριέρα τους ή το έχουν κάνει ήδη ξέροντας πως τα συγκεκριμένα νούμερα, όχι μόνο δεν τα έφτασαν, αλλά ούτε καν τα προσέγγισαν.

Ο Φραντσέσκο Καμάρντα είναι ένα φαινόμενο…

Έχοντας πετύχει 485 γκολ σε μόλις 89 ματς, ο θαυματουργός 14χρονος έχει εξελιχθεί σε πραγματικός εφιάλτης για τους αντίπαλους τερματοφύλακες, με τους «ροσονέρι» να έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως έχουν στα χέρια τους ένα πραγματικό «διαμάντι» το οποίο μπορεί να γράψει την δική του ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης θα κάνει Χριστούγεννα στον τόπο του… εγκλήματος (vid)

Γεννημένος σκόρερ

Έχοντας δει το πρώτο φως του ηλίου στις 10 Μαρτίου του 2008, στο αίμα του Φραντσέσκο Καμάρντα κυκλοφορούσε από πολύ νωρίς το μικρόβιο του ποδοσφαίρου, με τον μικρό Ιταλό να έχεις ως όνειρο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Η τρέλα του τον έφερε ένα απόγευμα στην προπόνηση του μεγάλου του αδερφού. Επειδή ήταν τρία χρόνια μικρότερος, δεν υπήρχε αντίστοιχα τμήμα στην ακαδημία (από 2007 και πάνω) με αποτέλεσμα να κάτσει έξω από το γήπεδο και να κλωτσάει το προστατευτικό δίχτυ αντί για την μπάλα.

Τότε ήταν που τον Πιέρο Κολάντζελο και του πρότεινε αν θέλει να μπει μέσα και να παίξει έστω και λίγο με τα υπόλοιπα παιδιά παρότι ήταν μικρότερος. Από τις πρώτες του στιγμές στο γήπεδο ο μικρός Φραντσέσκο μαγνήτισε πάνω του όλα τα βλέμματα, με τον προπονητή του γκρουπ να κάνει λόγο για ένα παιδί το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα πάνω στο χορτάρι.

«Λάμπει» με την φανέλα της Μίλαν

Το όνομα του φυσικά δεν άργησε να βρεθεί στα μπλοκάκια πολλών σκάουτερ, με την Μίλαν να καταφέρνει να κάνει δικό της το ακατέργαστο διαμαντάκι και αυτό φρόντισε να την δικαιώσει με το «καλημέρα».

Από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, ο υπερταλαντούχος επιθετικός ξεκίνησε να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα στα μικρά κλιμάκια των «ροσονέρι».

Μάλιστα με το τέρμα του κόντρα στην Φιορεντίνα η Μίλαν κατέκτησε το πρωτάθλημα της U8 για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Τα νούμερα που «ζαλίζουν»

Αυτή την στιγμή ο νεαρός επιθετικός έχει συνολικά 485 γκολ στο παλμάρε του σε μόλις 89 παιχνίδια (!) που έχει παίξει στις ακαδημίες της Μίλαν. Δηλαδή σκοράρει 5,5 γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι, κάνοντας την αγωνία των φίλων της Μίλαν ακόμα μεγαλύτερη για το άμεσο μέλλον του συλλόγου.

Οι αριθμοί του είναι… εξωπραγματικοί και ήδη στις τάξεις των «ροσονέρι» επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να ενταχθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Μέχρι τότε, ωστόσο ο Καμάρντα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα…να «φορτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ