Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 74-64: Δεν σηκώνει κεφάλι

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 74-64: Δεν σηκώνει κεφάλι

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις και τις ήττες, χάνοντας από τη Βίρτους Μπολόνια με σκορ 74-64.

Επιστροφή στις… ήττες για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» μετά τη νίκη τους επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ παρουσιάστηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων και έχασαν με σκορ 74-64 από τη Βίρτους Μπολόνια στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς παρότι δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, μπόρεσε στην τρίτη περίοδο να επιστρέψει στο ματς και στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου να περάσει και μπροστά με το 57-55. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο κατέρρευσε και δέχθηκε ένα μεγάλο σερί και είδε το ματς να… γλιστράει από τα χέρια του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τόκο Σενγκέλια που μέτρησε 16 πόντους, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Μίλος Τεόντοσιτς και Ισμαέλ Μπακό με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, 15 πόντους είχε ο Νέιτ Γουόλτερς, 13 ο Ματέους Πονίτκα και 10 ο Ντέρικ Γουίλιαμς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπολόνια να επιβάλλει τον ρυθμό της, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Τόκο Σενγκέλια. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν αρχικά με 10-5 στα μέσα της περιόδου και 18-9 με περίπου δύο λεπτά για τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με ένα καλάθι του Λι για το 18-11 που ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Σέρχιο Σκαριόλο έτρεξαν ένα σερί 7-0 που τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν την πρώτη διψήφια διαφορά τους στον αγώνα, φτάνοντας λίγο αργότερα και στο 27-13. Μετά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς οι «πράσινοι» επέστρεψαν δυναμικά σημειώνοντας τρία σερί τρίποντα με τους Γκριγκόνις, Γουόλτερς και Μπέικον για το 27-22 στα μέσα της περιόδου. Η Μπολόνια ωστόσο βρήκε απαντήσεις και έφερε εκ νέου το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα για το 36-24. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι σημαντικά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και τη Βίρτους να είναι στο +13 (43-30).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια μεταμόρφωσης αφού έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε πολλές περιπτώσεις και μπόρεσε σιγά-σιγά να μαζέψει τη διαφορά. Οι Γουόλτερς και Πονίτκα ήταν οι καλύτεροι, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεισφορά του Γιώργου Παπαγιάννη. Έτσι οι «πράσινοι» μπόρεσαν να βρεθούν στο -5 (55-51).

Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου συνέχισε να είναι καλό για το «τριφύλλι» που κατάφερε να περάσει και μπροστά με ένα τρίποντο του Ματέους Πονίτκα, για το 57-55. Από εκεί και πέρα όμως ήρθε μια ανεξήγητη κατάρρευση. Οι Ιταλοί έτρεξαν ένα σερί 12-0 και ουσιαστικά καθάρισαν το ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει και έτσι υπέστη την ήττα με το τελικό 74-64.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ