Η μοναδική φορά που η… πτήση του Κόμπε σκόρπισε θλίψη (vids, pics)

Η μοναδική φορά που η… πτήση του Κόμπε σκόρπισε θλίψη (vids, pics)

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το μοιραίο δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου που του κόστισε τη ζωή.

Ήταν βράδυ, γυρω στις 10 ώρα Ελλάδος όταν ξεκίνησαν σαν τρελά οι υπολογιστές και τα κινητά να δέχονται ειδοποιήσεις από αθλητικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης. Παντού η ίδια μακάβρια είδηση. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Κόμπε Μπράιαντ και την κόρη του Τζιάνα προσέκρουσε σε έναν λόφο στην περιοχή Καλαμπάσα στην Νότια Καρολίνα. Ο Κόμπε η κόρη του και οι υπόλοιποι 7 επιβένοντες βρίσκουν ακαριαίο θάνατο.

Το μοιραίο Sikorsky S-76B αν και πήρε την απαραίτητη άδεια για πτήση, λόγω των δισχαιρών καιρικών φενομένων. Μέσα σε πυκνή ομίχλη και ουσιαστικά μόνο με την βοήθεια των υποστηρικτικών οργάνων, με αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου. Ο πύργος ελέγχου είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση τον πιλότο παρόλα αυτά δεν εισακούστηκε ποτέ.

Ένα χρόνο αργότερα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών των Η.Π.Α. (NTSB) έλεγε ξεκάθαρα πως το υπερπολυτελές ελικόπτερο του Black Mamba δεν διέθετε συστημα προειδοποίησης εδάφους. Επιπροσθέτως από την έρευνα των εμπειρογνωμόνων προέκυψε πως η πτώση του Sirosky S-76B οφείλεται σε απώλεια προσανατολισμού του πιλότου λόγω κακοκαιρίας, ενώ όπως αναφέρει το πόρισμα χαρακτηριστικά «Ο πιλότος παραβίασε τα ομοσπονδιακά πρότυπα». Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έκθεσης ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν πετύσε ανάμεσα απο τα σύννεφαμα αποτέλεσμα υποστεί χωρικό αποπροσανατολισμό σε μια προφανή παραβίαση ομοσπονδιακών προτύπων. Ταυτόχρονα οι ερευνητές του NTSB έπειτα απο τον εξωνυχιστικό έλεγχο κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο.

Η ιδιωτική τελετή

Συγκλονίζει η ανάρτηση της Βανέσα Μπράιαντ για την αδικοχαμένη Τζίτζι

Με απόφαση της οικογένειας του η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 07/02 του 2020, υπό άκρα μυστικότητα μακριά από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στο κοιμητήριο Pacific View Memorial Park στην Καλιφόρνια. Ωστόσο η αγάπη του κόσμου και η ανάγκη θαυμαστών να του πουν το ύστατο χαίρε στον μπασκετικό τους ήρωα ώθησε την σύζυγο του Βανέσσα να ανακοινώσει πως λίγες ημέρες μετά, στις 24 του ίδιου μήνα, θα πραγματοποιηθεί δημόσια επικήδεια τελετή στο Staples Center προς τιμήν του Κόμπε και της Τζιάνα. Μία ημερομηνία καθόλου τυχαία επιλεγμένη καθώς το 24 ήταν και το αγαπημένο νούμερο και ο αριθμός φανέλας που συντρόφευε τον Κόμπε στη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Κομπε στο παρκέ

Στην εικοσαετή καριέρα του ο Κόμπε έμεινε πιστός στην ομάδα που τον ανέδειξε, τους Λος Αντζελες Λέικερς, αφού ήταν και η μοναδική φανέλα που φόρεσε, πλην αυτής της team USA.Στο διάστημα αυτό κατέκτησε πέντε φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Είναι ο 4ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους, ενώ έχει μαζέψει 7.047 ριμπάουντ και έχει μοιράσει 6.306 ασίστ, ενώ η επιρροή του ήταν ακόμα μεγαλύτερή προς την ομάδα του εντός και εκτός παρκέ. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα δυο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε με την Αστερόεσσα το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο.

Για όλους όσους αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό ο Κόμπε ήταν ο άνθρωπος που όλοι οι οπαδοί θα ήθελαν στην ομάδα τους, κάθε προπονητής θα ήθελε στο ρόστερ του και κάθε παίκτης να τον έχει μαζί του μέσα στο παρκέ. Ήταν η νοοτροπία του και ο τροπος παιχνιδιού του που τον έκανε αγαπητό ακόμα και στους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο πως οι μετά από αυτόν αστέρες του μπάσκετ στις ερωτήσεις που τους γίνονταν για το ποίος ήταν το είδωλό τους , ο παίκτης που τους έκανε να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το μπάσκετ δίπλα στο όνομα του θρυλικού Μάικλ Τζόρνταν σχεδόν πάντοτε έμπαινε και αυτό του Κόμπε Μπράιαντ!…

Επιμέλεια: Αντώνης Παπαδόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ