Νεϊμάρ: The Perfect Chaos (pics, vids)

Νεϊμάρ: The Perfect Chaos (pics, vids)

«Μάγος» όταν… θέλει, αυτοκαταστροφικός όταν… τρελαίνεται. Ο Νεϊμάρ κλείνει σήμερα τα 31 του χρόνια και to10 κάνει ένα αφιέρωμα σε έναν «διπρόσωπο» αλλά μοναδικό στο είδος του άνθρωπο…

Neymar. The perfect chaos. Αυτός είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που έχει βγάλει ο Νεϊμάρ σε συνεργασία με το Netflix, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Ένα ντοκιμαντέρ που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα λεγόμενα. Ο Νεϊμαρ δεν προκαλεί το χάος. Είναι το ίδιο το χάος.

Ένας ποδοσφαιριστής που με τις ικανότητες του μπορεί να σε τινάξει από τον καναπέ, ίσως και περισσότερο από κάθε άλλον που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή. Μάγος, απολαυστικός, που όταν είναι στη μέρα του αφήνει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Χιτ 123-115: Γιάννης σε MVP mode, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη κόντρα στους Χιτ με triple-double

Αυτή ωστόσο είναι η μια του πλευρά. Διότι υπάρχει και η αντίθετη όψη του νομίσματος. Αυτή των πάρτι, της… τεμπελιάς, της αλαζονείας. Η πλευρά που βλέπει και ο περισσότερος κόσμος…

To10 ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του Βραζιλιάνου σταρ που έχει πάντοτε τον τρόπο να κεντρίσει τα βλέμματα πάνω του, είτε για καλό, είτε για κακό..

Το ατύχημα που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή…

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1992 και μεγαλωμένος στο Σάο Πάολο. Δεν έζησε στις περίφημες φαβέλες, ωστόσο ο Νεϊμάρ πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη φτώχεια.

Και μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα, πριν καν συμπληρώσει 12 μήνες ζωής.

Όταν ήταν τεσσάρων μηνών, ο Βραζιλιάνος ήταν παρών σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Οδηγός ήταν ο πατέρας του, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και προσέκρουσε με ένα λεωφορείο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο μικρός Νεϊμαρ τραυματίστηκε άσχημα και χτυπήθηκε σε όλο του το σώμα από γυαλιά, ωστόσο οι γονείς του έδρασαν άμεσα και έτσι γλίτωσαν το μοιραίο…

Η τραγική οικονομική κατάσταση των γονιών του, τα βήματα στου Futsal και το μοναδικό ταλέντο

Εξαιρετικά δύσκολα ήταν τα παιδικά χρόνια του «Νεϊ». Με τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας του να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δύσκολη ζωή του πλέον 30χρονου.

Ο πατέρας του Βραζιλιάνου έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει όρθια την οικογένεια του. Από ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, μέχρι και οικοδόμος. Το μεγάλο ατύχημα ωστόσο του έφερε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στο πόδι που τον ανάγκασε να αφήσει το ποδόσφαιρο, κάτι που έβαλε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και την… τσέπη του.

Η οικογένεια μετακόμισε στη μητέρα του πατέρα του Νεϊμαρ, καθώς έλειπαν μέχρι και τα απαραίτητα από το δικό τους σπίτι.

Το ταλέντο του γιου με την στρογγυλή… Θεά, ήταν το μόνο πράγμα που έδινε ελπίδα. Και για αυτό ο Neymar Sr αποφάσισε να τον βάλει από νωρίς στα «κόλπα» πηγαίνοντας τον σε μια ομάδα Futsal.

Εκεί ο Νεϊμάρ έδειξε από νωρίς ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό. Ένα ταλέντο που σπάνια βλέπει η ανθρωπότητα. Και για αυτό η μεταφορά του σε μια καλύτερη ακαδημία Futsal ήρθε σχεδόν αμέσως. Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο βήμα είχε ήδη ξεκινήσει…

Το όνειρο της Σάντος που άλλαξε τα πάντα και τα δοκιμαστικά στη Ρεάλ

Το 2003, έσκασε η «βόμβα», όταν η Σάντος επικοινώνησε με την οικογένεια και ζήτησε τον Νεϊμάρ στην ομάδα της.

Η ζωή του Νεϊμαρ και της οικογένειας του άλλαξε ολοκληρωτικά από εκείνη τη μέρα. Οι εμφανίσεις του μικρού Βραζιλιάνου τράβηξαν τα φώτα από όλον τον πλανήτη και έφεραν τις πρώτες χορηγίες και τα πρώτα μεγάλα ποσά. Σε ηλικία 14 ετών, ο Νεϊμάρ κατάφερε να βγάλει το πρώτο εκατομμύριο Ρεάλ (αντιστοιχεί σε περίπου 160.000 ευρώ) για το οποίο μιλάει και στο νέο του ντοκιμαντέρ.

Περίπου την ίδια περίοδο ήρθε και το πρώτο ταξίδι στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ κάλεσε τον Νεϊμαρ και τον πατέρα του, για να περάσει το τότε 14χρονος μικρός σταρ από δοκιμαστικά.

Οι ικανότητες του άφησαν άφωνους τους ανθρώπους της Βασίλισσας. 27 γκολ κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε! Ωστόσο η πρόταση των Μαδριλένων δεν άφησε ικανοποιημένο τον πατέρα του «Νέι» με αποτέλεσμα να μη τα βρίσκουν.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, οι τρομερές εμφανίσεις με τη Σάντος και το European Dream με τη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα

Ήταν το κορυφαίο ταλέντο της γενιάς του. Όχι μόνο στη Βραζιλία, αλλά γενικότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα 17 του ο Νεϊμάρ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σάντος και από τότε δεν είδε ποτέ ξανά πίσω.

Σκέτη απόλαυση στον αγωνιστικό χώρο. Με skills που θύμιζαν Ροναλντίνιο και ποδοσφαιρικό θράσος που σπανίως έβρισκε κάποιος. Με τη Σάντος αγωνίστηκε 134 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 70 γκολ και 35 ασίστ, ενώ παράλληλα σε αυτό το διάσημα οδήγησε τη βραζιλιάνικη ομάδα στην κατάκτηση του Copa Libertadores.

Όλα αυτά έδειχναν πως το ευρωπαϊκό όνειρο ήταν θέμα χρόνου. Και έτσι έγινε. Το καλοκαίρι του 2013 «έσκασε» η πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Παρότι τότε οι «μπλαουγκράνα» είχαν ανακοινώσει πως είχε αποκτηθεί για σχεδόν 55 εκατομμύρια, επικ αποκαλύφθηκε πως ο τότε πρόεδρος, Σάντρο Ροσέλ, είχε «κρύψει» σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το τελικό κόστος της μεταγραφής υπολογίζεται κοντά στα 90 εκατομμύρια!

Το δύσκολο ξεκίνημα, η συμβουλή του Μέσι, ο τραυματισμός που έβαλε σε κίνδυνο όλο του το σώμα και το MSN

Μόνο εύκολο δεν ήταν το ξεκίνημα του στη Βαρκελώνη. Ο Νεϊμαρ άλλαξε ζωή εντελώς. Άλλαξε συνήθειες. Και ο ίδιος έπρεπε να ακολουθήσει.

Ωστόσο η αρχή ήταν δύσκολη. Ο Βραζιλιάνος έμοιαζε φοβισμένος, χωρίς αυτοπεποίθηση στα πόδια του, κάτι που έβγαινε και στο χορτάρι.

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου σεζόν στην Μπαρτσελόνα ένιωθα μεγάλη πίεση. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Έκλαιγα στα αποδυτήρια και εκείνη τη στιγμή μου μίλησε ο Μέσι. Άλλαξε τα πάντα», ανέφερε στο ντοκιμαντέρ του ο Βραζιλιάνος, μιλώντας για τον ρόλο του Μέσι στη δύσκολη περίοδο του στη Βαρκελώνη.

Εν τελεί, ο Νεϊμαρ ολοκλήρωσε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν στην Ευρώπη, με 15 γκολ και 15 ασίστ σε 41 συμμετοχές.

Το ίδιο καλοκαίρι, ήταν και η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία ο «Νέι» είχε το βάρος να ανεβάσει τη Βραζιλία στην κορυφή.

Το 2014, στο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο διοργάνωνε η πατρίδα του. Η καλύτερη ευκαιρία για τους Βραζιλιάνους να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ο Νεϊμάρ σκόραρε στην πρεμιέρα με τους Κροάτες και στη συνέχεια με το Καμερούν, αποδεικνύοντας πως δεν είχε πρόβλημα με τον ρόλο του ηγέτη.

Ωστόσο στον αγώνα με την Κολομβία για τη φάση των «8», το όνειρο έσβησε. Και για τον ίδιο, αλλά και για ένα ολόκληρο έθνος.

Ο Ζουνίγκα βρήκε τον Νεϊμαρ με το γόνατο στη σπονδυλική στήλη. Ο Βραζιλιάνος σφάδαζε από τον πόνο. Οι κραυγές του σόκαραν το γήπεδο, με τον Νεϊμαρ να παίρνει απευθείας τον δρόμο για το νοσοκομείο κλαίγοντας.

Ο τραυματισμός του αποδείχτηκε πολύ άσχημος. Τόσο που θα μπορούσε να τον είχε αφήσει παράλληλο, καθώς σε μια παλαιότερη συνέντευξη του, ο Βραζιλιάνος είχε αποκαλύψει πως εάν ο Ζουνίγκα τον είχε χτυπήσει δυο εκατοστά πιο αριστερά, τότε δεν θα μπορούσε να περπατήσει ποτέ ξανά…

Έναν χρόνο αργότερα, έφτασε ο Λουίς Σουάρες στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Μια μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου. Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες δημιούργησαν το περίφημο και τρομακτικό MSN.

Μαζί κατέκτησαν το treble το 2015. Μαζί είχαν τα πιο «τρέλα» νούμερα που έχει δώσει στον πλανήτη κάποια επιθετική τριάδα.

Σε συνολικά 450 παιχνίδια που έκαναν και οι τρεις τους, κατάφεραν να καταγράψουν με τα «μπλαουγκράνα» 364 γκολ! 364 διαφορετικοί λόγοι για να πάρουν επάξια τον τίτλο της καλύτερης επιθετικής τριάδας ever!

Τα 222 εκατομμύρια της Παρί, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί και η αρχή της… πτώσης (;)

Το καλοκαίρι του 2017 ωστόσο άλλαξαν όλα. Τόσο για την Μπαρτσελόνα, όσο (κυρίως) για τον Νεϊμάρ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να σπάσει τη ρήτρα των 222 εκατομμυρίων που είχε ο Βραζιλιάνος με την Μπαρτσελόνα.

Μέσι και Σουάρες προσπάθησαν να τον κρατήσουν. Ωστόσο ο «Νέι» είχε ήδη αποφασίσει. Αποδέχτηκε την πρόκληση, είπε «αντίο» στη Βαρκελώνη, έγινε ποδοσφαιριστής της Παρί και πήρε τον τίτλο του ακριβότερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα, οι τραυματισμοί και η αστάθεια

On fire ήταν ο Νεϊμάρ στο ξεκίνημα του στο Παρίσι. Ο Βραζιλιάνος έδειχνε να απολαμβάνει τον ηγετικό ρόλο που του δόθηκε από τους Άραβες. Τα νούμερα του και οι εμφανίσεις του, στους πρώτους του μήνες στη Γαλλία ήταν ο λόγος που η Παρί δαπάνησε 222 εκατομμύρια.

Τα πράγματα άλλαξαν μέσα στη σεζόν, όταν ο Νεϊμαρ τραυματίστηκε άσχημα στον αστράγαλο.

Αυτή ήταν και η αρχή της πτώσης του. Διότι, από τότε ο Βραζιλιάνος έχει αντιμετωπίσει άλλους 15 τραυματισμούς.

Από το καλοκαίρι του 2017 που έγινε ποδοσφαιριστής της Παρί, ο Νεϊμάρ έχει μείνει στα «πιτς, συνολικά 601 ημέρες, η αλλιώς…. 1,5 χρόνο, έχοντας χάσει συνολικά 103 παιχνίδια.

Η… τρέλα με τα πάρτι, η «κατάρα» με τα γενέθλια της αδερφής του και η αυτοκαταστροφική πλευρά του

Για όλους υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή η πλευρά ωστόσο για τον Νεϊμάρ, είναι που κυριαρχεί περισσότερο όταν κάποιος τον αξιολογεί.

Πάρτι, «τεμπελιά», αλαζονεία και ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Βραζιλιάνος στο 100%. Πριν από λίγους μήνες, ο 30χρονος πλέον, είχε προφασιστεί έναν τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στον αγώνα με την Αργεντινή για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Βραζιλιάνοι ωστόσο έψαξαν την υπόθεση και αποκάλυψαν πως την ώρα που οι συμπαίκτες του προετοιμαζόντουσαν για το ντέρμπι με την «Αλμπισελέστε», εκείνος έκανε έναν «μαραθώνιο» από πάρτι, έχοντας διασκεδάσει από την Πέμπτη, έως και το Σάββατο!

Φυσικά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, καθώς είναι γνωστό πως ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι μεγάλος φαν των πάρτι, καθώς o Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει και μία… συνήθεια να είναι συνεχώς τραυματίας στις αρχές του Μαρτίου.

Και εντελώς συμπτωματικά, στις 11 του μηνός, έχει γενέθλια η αδερφή του! Τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με την Παρί, ο 30χρονος αστέρας έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια να είναι εκτός τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με τις κακές γλώσσες να αναφέρουν πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αυτές τις μέρες έχει γενέθλια η αδερφή του…

Κι όμως, αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που ο «Νέι» δεν βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των φιλάθλων. Τα… καμώματα του εντός των τεσσάρων γραμμών τον έχουν «κυκλώσει» πολλές φορές. Αποκορύφωμα το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, όταν ο Βραζιλιάνος έπεφτε στο έδαφος σε κάθε επαφή, κάτι που είχε εξοργίσει τους πάντες.

Και φυσικά, όπου υπάρχει ένταση, ο Νεϊμάρ βρίσκεται συνήθως μπροστά…

Είναι ένας σταρ. Ένας ποδοσφαιριστής που σπάνια βλέπει κάποιος, με τις ικανότητες του να είναι δώρο Θεού. Ωστόσο ο Νεϊμάρ διαθέτει δύο… πρόσωπα, έχοντας διχάσει την ποδοσφαιρική φίλαθλη γνώμη σε δύο στρατόπεδα.

Όπως και να έχει, το ταλέντο του αρκεί για να φέρει χαμόγελα και… κραυγές χαράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ