Παναθηναϊκός: Αλλαγές προπονητών #mexritelous (pics)

Παναθηναϊκός: Αλλαγές προπονητών #mexritelous (pics)

Πόσοι προπονητές άλλαξαν στον Παναθηναϊκό από τον Φεβρουάριο του 2019 και το ιστορικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η τραγική πορεία του Παναθηναϊκού στην Euroleague (16ος, 8-16), οι μέτριες έως κάκιστες εμφανίσεις του Τριφυλλιού στην Basket League (2ος με 13-2), η αποτυχία στο Final 8 του Κυπέλλου (αποκλεισμός στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό) και οι συνεχόμενες ήττες από τους Ερυθρόλευκους, έχουν φέρει στην πόρτα της εξόδου τον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, με στόχο να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα προσπαθήσει να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού, αλλά όσο περνάει ο καιρός οι Πράσινοι αντί να βελτιώνονται γίνονται όλο και χειρότεροι, γνωρίζοντας συντριβές, εντός και εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης: Αυτά έγιναν στα αποδυτήρια της Τούμπας: Άνθρωποι της ΑΕΚ πήγαν να επηρεάσουν το διαιτητή – Τους σταμάτησαν Γκαγκάτσης και Καρυπίδης – Επενέβη η αστυνομία (vid)

Οι απογοητευτικές εμφανίσεις του Τριφυλλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν προκαλέσει μουρμούρα στο «πράσινο» στρατόπεδο, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να βρίσκεται πλέον εκτός Παναθηναϊκού, καθώς απομένει μόνο η ανακοίνωση για να λύσουν οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή μέσα στις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες, με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Μια ακόμα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο οποίος από το 2012 και την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον πάγκο του, αλλάζει τους προπονητές σαν τα… πουκάμισα! Μόνο τις σεζόν 2012-2013 (Αργύρης Πεδουλάκης) και 2017-2018 (Τσάβι Πασκουάλ) δεν είχαμε αλλαγή προπονητή στο Τριφύλλι κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ολες τις άλλες σεζόν υπήρξαν αλλαγές. Νέοι προπονητές, που ήρθαν στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, αλλά απέτυχαν και αποχώρησαν άδοξα από το ΟΑΚΑ, αλλά και προπονητές, που… ανακυκλώνονται τα τελευταία χρόνια, όπως είναι οι Πεδουλάκης και Βόβορας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το περίφημο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι αποχώρησαν στο ημίχρονο από το ΟΑΚΑ λόγω των διαιτητικών αποφάσεων (σ.σ #mexritelous), οι Πράσινοι έχουν αλλάξει τέσσερις προπονητές. Για να είμαστε ακριβείς, τέσσερις προπονητές, αλλά πέντε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Σε εκείνη την αναμέτρηση οι Πράσινοι είχαν τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους.

Ο Αμερικανός αποχώρησε τον Μάρτιο και τον Ιούνιο τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Βόβορας, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο του Τριφυλλιού το δεύτερο μισό της σεζόν 2021-2022. Εκτός από τον Ελληνα προπονητή, στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα βρέθηκαν επίσης οι Οντετ Κάτας, Δημήτρης Πρίφτης και Ντέγιαν Ράντονιτς.

Αυτή θα είναι η 6η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού από εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ ουδείς γνωρίζει εάν θα έχουμε επιστροφή του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος παραμένει στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Παρακάτω ακολουθεί ένα ιστορικό με τις συνεχείς αλλαγές στον «πράσινο» πάγκο μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς:

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήρθε ως ο διάδοχος του «Ζοτς» τον Ιούλιο του 2012 και αποχώρησε τον Μάρτιο του 2014 μετά από μια ήττα από την Μπασκόνια. Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος απολύθηκε τον Μάιο του 2015.

Ακολούθησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τον Ιούνιο του 2015, ο οποίος παρέμεινε στον Παναθηναϊκό μέχρι τον Απρίλιο του 2016, για να επιστρέψει ο Πεδουλάκης, αλλά η συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 88-63 τον οδήγησε στην αποχώρηση για δεύτερη φορά. Ο Τσάβι Πασκουάλ τον αντικατέστησε, μέχρι να απολυθεί τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από τη βαριά ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 89-68.

Στη συνέχεια ήρθε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έκανε δύο θητείες στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη κράτησε από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 (στο μεσοδιάστημα υπήρξε η τρίτη επιστροφή του Πεδουλάκη που έμεινε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019) και η δεύτερη από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Τον Ιούνιο του 2020 ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος, όμως, απολύθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 2021, με την «πράσινη» ΚΑΕ δέκα μέρες αργότερα (14/1) να ανακοινώνει την πρόσληψη του Όντετ Κάτας.

Ο Ισραηλινός έμεινε στον πάγκο του Τριφυλλιού μέχρι τον Ιούνιο, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει τη σεζόν 2021-2022 με τον Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική του ηγεσία. Ο Ελληνας προπονητής έμεινε μέχρι τον Απρίλιο, όταν τον διαδέχθηκε ξανά ο Γιώργος Βόβορας.

Ο νεαρός τεχνικός ολοκλήρωσε τη σεζόν και τον περασμένο Ιούνιο ο Παναθηναϊκός έφερε στην Ελλάδα τον Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον Μαυροβούνιο στις 30/6 να ανακοινώνεται και επίσημα από τους Πράσινους. Μια συνεργασία, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ολοκληρωθεί άδοξα, με τον Ράντονιτς να βρίσκεται πλέον στην πόρτα της εξόδου.

Οι προπονητές στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή

2012-2013 Αργύρης Πεδουλάκης

2013-2014 Αργύρης Πεδουλάκης- Φραγκίσκος Αλβέρτης

2014-2015 Ντούσκο Ιβάνοβιτς- Σωτήρης Μανωλόπουλος

2015-2016 Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς- Αργύρης Πεδουλάκης

2016-2017 Αργύρης Πεδουλάκης- Τσάβι Πασκουάλ

2017-2018 Τσάβι Πασκουάλ

2018-2019 Τσάβι Πασκουάλ- Ρικ Πιτίνο

2019-2020 Αργύρης Πεδουλάκης- Ρικ Πιτίνο

2020-2021 Γιώργος Βόβορας – Όντετ Κάτας

2021-2022 Δημήτρης Πρίφτης, Γιώργος Βόβορας

2022-2023 Ντέγιαν Ράντονιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ