Οι προσθήκες του Ιανουαρίου και ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού

Οι προσθήκες του Ιανουαρίου και ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός απέκτησε 4 παίκτες τον Ιανουάριο. Τρεις ήδη έχουν σημαντικό ρόλο στο rotation. Με έναν να είναι και ο πιο γρήγορος από όλους.

Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη ποδοσφαιριστών με ταχύτητα, με έκρηξη και με δυναμισμό στο παιχνίδι τους. Πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και συγκεκριμένα στη διακοπή του Νοεμβρίου, σε μια ευρεία μεταγραφική σύσκεψη των αρμοδίων των Πειραιωτών, οι πρωταθλητές αποφάσισαν ότι για να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί, να ανέβουν επίπεδο και να ενισχυθούν ουσιαστικά, ενόψει της διεκδίκησης ενός ακόμη τίτλου έπρεπε να αλλάξουν… φτερά. Να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές στις θέσεις των ακραίων μπακ και εξτρέμ, που θα προσφέρουν στοιχεία διαφορετικά από αυτά που διέθετε έως τότε το ρόστερ.

Στις 10 Δεκεμβρίου οι Ερυθρόλευκοι έκαναν την κίνηση ματ και έφεραν στην Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους δεξιούς μπακ της Λατινικής Αμερικής. Ο Ροντινέι, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κυπέλλου Βραζιλίας με τη Φλαμένγκο, αποφάσισε να αψηφήσει και τις 14 επίσημες προτάσεις που είχε στα χέρια του από ομάδες από όλο τον πλανήτη και να πει το μεγάλο «ναι» στον Ολυμπιακό. Με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν δικό τους τον κορυφαίο δεξιό μπακ του Champions League της Λατινικής Αμερικής, έναν παίκτη που ήταν στην προεπιλογή των 29 παικτών για το Μουντιάλ και ο οποίος με το «καλημέρα», μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση και κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Euroleague: Η «μάχη» της κορυφής και το ματς «φωτιά» του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κινήθηκε να αποκτήσει αριστερό μπακ. Να βρει παίκτη για την πιο δύσκολη θέση στο ποδόσφαιρο. Και όπως φαίνεται, «χτύπησε» φλέβα χρυσού. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ένα κρυμμένο διαμάντι στη Φλαμένγκο. Πλήρωσαν 1.500.000 € και έκαναν δικό τους τον Ραμόν Ράμος Λίμα. Μια μεταγραφή που μπορεί να χαρακτηριστεί και «κλοπή» καθώς ο 21χρονος μπακ δείχνει με την παρουσία του ότι είναι έτοιμος για την 11άδα! Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Ραμόν ήρθε στην Ελλάδα με όχι πολλά παιχνίδια στα πόδια του, έδειξε με το καλημέρα πως η ανάγκη του Ολυμπιακού για ταχύτητα, έκρηξη, δυναμισμό, είχε εξυπηρετηθεί στον απόλυτο βαθμό.

Για την ακρίβεια, μπορεί ο Ραμόν να έχει αγωνιστεί βασικός σε μόλις δύο παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο, έχει συνολικά έξι συμμετοχές συνολικά, με θετικό πρόσημο, ενώ δη οι μετρήσεις του προκαλούν αίσθηση. Με τη βασικότερη να αναφέρει ότι αποτελεί τον πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή των Ερυθρόλευκων. Τον ταχύτερο από όλους, όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την κάλυψη
μιας απόστασης, αλλά και με την έκρηξη, καθώς πιάνει απίθανες ταχύτητες από στάση. Κάτι που καλύπτει γρήγορα και επιτυχημένα και κάποια τακτικά κενά που είναι λογικό να έχει αυτή τη στιγμή.

ΟΙ ΕΞΤΡΕΜ

Στο τέλος των μεταγραφών ήρθε η ώρα των εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός ήθελε να αποκτήσει δύο παίκτες για τα δύο άκρα. Έτοιμους αγωνιστικά, αλλά και υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με προσωπικές ενέργειες από την Αγγλία, έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες έναν ποδοσφαιριστή που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός: Να κάνει τη διαφορά. Έναν «game changer». Ο Σέρτζι Κανός, μπορεί να ήταν ο μοιραίος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι παίκτης με χαρακτηριστικά που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Ένας εξτρέμ με ταχύτητα, έκρηξη, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Σε μόλις 4 αγώνες στον Πειραιά, έχει ήδη 1 γκολ, 2 ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι και εάν ήταν πιο προσεκτικός και αποφασιστικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι αριθμοί του θα ήταν ακόμη καλύτεροι.

Για να ολοκληρωθεί η εξίσωση και των εξτρέμ, οι Πειραιώτες, στο… παρά πέντε του φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, έφεραν στην Ελλάδα και απέκτησαν τον Ζούμερ Μπουτούτσι. Τον 26χρονο εξτρέμ της τουρκικής Κόνιασπορ. Τον οποίο ο σύλλογος τσέκαρε αρκετό και καιρό και ο οποίος αποκτήθηκε ως καθαρός αριστερός ακραίος επιθετικός. Η πρώτη εντύπωση από τον Κοσοβάρο δεν ήταν καλή. Αλλά ούτε οι συνθήκες ήταν καλές για τον ίδιο. Το πρώτο του παιχνίδι έλαβε χώρα στην Opap Arena, κόντρα στην ΑΕΚ, σε ένα περιβάλλον εχθρικό για τον Ολυμπιακό και ένα παιχνίδι στο οποίο η πίεση ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Και ο ίδιος όχι έτοιμος να ανταπεξέλθει. Πάντως, ο 26χρονος εξτρέμ θα πάρει ευκαιρίες έως το τέλος της χρονιάς. Με τον Μίτσελ να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να του δώσει χρόνο κόντρα στον Λεβαδειακό.

Με λίγα λόγια, οι τρεις από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έχουν ήδη σημαντικό ρόλο στο rotation. Ο Ροντινέι είναι δεξιός μπακ επιπέδου ελίτ. Ο Κανός είναι εξτρέμ που μπορεί να δώσει σπουδαίες λύσεις. Ο Ραμόν αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Ερυθρόλευκους. Ενώ τον Μπουτούτσι ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει ακόμη. Η αλήθεια είναι πως, για Γενάρη, το ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές, είναι πολύ σημαντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ