Όταν η ΑΕΚ έγινε Βασίλισσα μέσα στο Καλλιμάρμαρο (vids)

Όταν η ΑΕΚ έγινε Βασίλισσα μέσα στο Καλλιμάρμαρο (vids)

55 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη τη βραδιά της 4ης Απριλίου του 1968, όταν η ΑΕΚ είχε Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο, κατακτώντας Κύπελλο Κυπελλούχων.

Μία από τις ιστορικότερες βραδιές της ΑΕΚ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ένωση γιορτάζει εκείνη την ιστορική βραδιά της 4ης του Απριλίου του 1968.

Τότε η ΑΕΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κυπελλούχων και μάλιστα μέσα στο Καλλιμάρμαρο, επικρατώντας της Σλάβια Πράγας με 89-82. Ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα που κατακτούσε η Ένωση και γενικότερα η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα που κατακτούσε κάποια ελληνική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Euroleague: Ποια ομάδα θα χάσει τη θέση της την επόμενη σεζόν…

Με προπονητή τον Νίκο Μήλα και παίκτες όπως οι, Γιώργος Αμερικάνος, Γιώργος Τρόντζος, Χρήστος Ζούπας, Αινείας Λαρεντζάκης, Αντώνης Χρηστέας και Λάκης Τσάβας, η ΑΕΚ κατάφερε να «λυγίσει» τους Τσέχους που ήταν φαβορί και να γράψει μια από τις πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε αυτό το έπος μπροστά σε 80.000 φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο Καλλιμάρμαρο εκείνο το βράδυ, όταν η ΑΕΚ έγινε η Βασίλισσα της Ευρώπης!

AEK: Aμερικάνος 29, Tρόντζος 24, Zούπας 12, Bασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Xρηστέας 4, Tσάβας 3, Πετράκης, Δημητριάδης, Νεσιάδης.

Σλάβια Πράγας: Zίντεκ 27, Pουζίτσκα 25, Mπάροχ 12, Mίφκα 14, Tόμασεκ 4, Kονοπάτσκο, ΄Aμερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ