Χρήστος Ζαφείρης: To «ελληνόπουλο» που τρελαίνει την Ευρώπη (vids)

Χρήστος Ζαφείρης: To «ελληνόπουλο» που τρελαίνει την Ευρώπη (vids)

Το μεγάλο «σχολείο» της Βαλερένγκα και η εκτόξευση του με τα χρώματα της Σλάβια Πράγας. Ο 20χρονος χαφ, Χρήστος Ζαφείρης βρίσκεται ανάμεσα στα 100 μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και υποψήφια για το Golden Boy, κάνοντας άπαντες να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

Αρχηγός με την Κ19 της Νορβηγίας, ένα από τα μεγαλύτερα project της χώρας και ένα ατόφιο ταλέντο το οποίο ήδη μαγνητίζει τα βλέμματα…

Ο λόγος για τον Χρήστο Ζαφείρη. Ένα 20χρονο Ελληνόπουλο το οποίο στα 19 του μάγεψε στα γήπεδα της Νορβηγίας και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα 100 μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και υποψήφια για το Golden Boy, κάνοντας άπαντες να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για Βεζένκοφ και Κινγκς: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Η οικονομική κρίση που τον ανάγκασε να ξενιτευτεί σε ηλικία εννιά ετών 


Ο Χρήστος Ζαφείρης είδε το πρώτο φως του ηλίου στις 23 Φεβρουαρίου του 2003. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του έτσι και ο μικρός Χρήστος λάτρευε το να παίζει ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό να τον υποδέχεται στην αγκαλιά του το μακρινό 2011.

Ωστόσο εκείνη η χρονιά ήταν και αυτή που θα του άλλαζε την ζωή. Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας του βρήκε δουλειά στη Νορβηγία και αποφάσισε να πάρει μαζί την οικογένειά του και να μείνουν μόνιμα εκεί.

Μόλις ο «βενιαμίν» εγκαταστάθηκε στην Νορβηγία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Φορνέμπου.

Το ταλέντο του δεν άργησε να «λάμψει» με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας την Βαλερένγκα να τον εντάσσει στις ακαδημίες της.

Το «σχολείο» της Βαλερένγκα

Στις ακαδημίες της Βαλερένγκα παρέμεινε για 3,5 χρόνια. Μέσα σε αυτή την περίπου τετραετία ο νεαρός χαφ έκανε τεράστια βήματα προόδου, αγωνιζόμενος τόσο στη φυσική του θέση όσο και σε αυτήν του αριστερού μπακ.

Όλα αυτά πριν τον Γενάρη του 2020, όταν και στη μεσαία γραμμή της ομάδας υπήρξε υπεροπλία, αναγκάζοντας τον Ζαφείρη να βαδίσει προς την πόρτα της εξόδου.

Έτσι και έγινε με την Γκρόρουντ (δεύτερη κατηγορία) να αποτελεί τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό του. Μπορεί πολλοί να πίστεψαν πως αυτό ήταν ένα πισωγύρισμα για το μικρό Ελληνόπουλο, ωστόσο ο ίδιος δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Σε 50 συμμετοχές σε όλες διοργανώσεις, είχε απολογισμό τρία γκολ και πέντε ασίστ, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές του μετοχές.

Η αρπαγή της Χόζεσουντ, η Τσέλσι και το δίπολο Νορβηγία – Ελλάδα 


Πριν ο Χρήστος Ζαφείρης αρχίσει να μαγεύει στα γήπεδα της Νορβηγίας, η Τσέλσι είχε τικάρει το όνομα του, κάνοντας του το κάλεσμα στις ακαδημίες της το καλοκαίρι του 2019. Παρά την προσπάθεια που έκανε ώστε να κερδίσει μια θέση στο δυναμικό της, ο νεαρός χαφ τελικά παρέμεινε στη Νορβηγία.

Φυσικά το ταλέντο του εκτός από την Βαλερένγκα δεν άργησε να γίνει αντιληπτό και από τις υπόλοιπες μεγάλες του Νορβηγικού ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα τόσο η Ρόζενμποργκ όσο και η Μπόντο Γκλίμτ είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Ωστόσο τις ορέξεις των δύο ξέκοψε η Χόζεσουντ, η οποία μπήκε… σφήνα και κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του τον Αύγουστο του 2021.

Βέβαια ο όρος που υπήρχε στο συμβόλαιο του τον άφησε δανεικό μέχρι το τέλος της χρονιάς στη Γκρόρουντ. Έτσι, ο Ζαφείρης ενσωματώθηκε στη νέα του ομάδα τον περασμένο Γενάρη. Μάλιστα πρόλαβε να κάνει αμέσως την απόλυτη διαφορά στη μεγάλη κατηγορία, μετρώντας 20 συμμετοχές με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Χάρη σε όλα αυτά κέρδισε και την θέση του στην Εθνική Νορβηγίας Κ19, της οποίας μάλιστα έχει υπάρξει και αρχηγός, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει αγωνιστεί και με τα χρώματα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το 2019, ο Νίκος Κεχαγιάς τον είχε καλέσει στην Κ16 της χώρας μας, πραγματοποιώντας δύο συμμετοχές στα φιλικά με Κολομβία και Πολωνία.

Το… άλμα στη Σλάβια και η 47η θέση

Φυσικά κάποια στιγμή ο Ζαφείρης θα εξαργύρωνε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, παίρνοντας μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το Νορβηγικό. Και έτσι έγινε με τον 20χρονο χαφ να μετακομίζει τον περασμένο Γενάρη στη Τσεχία για λογαριασμό της Σλάβιας Πράγας έναντι 2,6 εκατ. ευρώ (που με τα μπόνους θα φτάσει τα 3,2 εκατ. ευρώ).

Με τη φανέλα της Σλάβια πρόλαβε να καταγράψει 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας ένα γκολ, ενώ «σέρβιρε» και τέσσερις ασίστ.

Όλα τα παραπάνω τον έφεραν στην 47η θέση στη λίστα για το Golden Boy, με τον Έλληνα χαφ να αποδεικνύει περίτρανα πως το μέλλον του ανήκει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ