Λουκ Σίκμα: Ο μπαμπάς Hall of Famer, το απίστευτο playmaking και η ευκαιρία με τον Ολυμπιακό

Λουκ Σίκμα: Ο μπαμπάς Hall of Famer, το απίστευτο playmaking και η ευκαιρία με τον Ολυμπιακό

Ο Λουκ Σίκμα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και to10.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον Αμερικανό.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον άνθρωπο που θα συμπληρώσει τη θέση του πάουερ φόργουορντ μαζί με τον Άλεκ Πίτερς. Αυτός ο παίκτης δεν είναι άλλος από τον Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός ανακοινώθηκε από τους Ερυθρόλευκους, αποτελώντας τον εκλεκτό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ένας αθλητής που προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, αφού ο πατέρας του έκανε μια μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, φτάνοντας να γίνει μέλος του περίφημου Hall of Fame. Ο ίδιος είναι ένας εξαιρετικός δημιουργός που θα ζήλευαν και γκαρντ, ενώ ουσιαστικά στον Ολυμπιακό θα έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο εμβληματικός πατέρας του Σίκμα που έφτασε στο Hall of Fame

Η επιρροή του Λουκ Σίκμα να ακολουθήσει το μπάσκετ ήρθε μέσα από το σπίτι. Αν και οι γονείς του ποτέ δεν τον πίεσαν για κάτι τέτοιο, ο μικρός Λουκ είχε ως παράδειγμα τον πατέρα του, Τζακ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ΝΒΑ κυρίως με τη φανέλα των Σιάτλ Σουπερσόνικς τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Ο πατέρας του, όπως και ο Λουκ, δεν ήταν -και δεν είναι- οι συμβατικοί ψηλοί. Κι αν ο πρώην παίκτης της Άλμπα είναι πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε μοντέρνο μπάσκετ, ο Τζακ ήταν… έτη φωτός μακριά από αυτό που παιζόταν στα παρκέ των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο.

Ήταν από τους πρώτους ψηλούς στη λίγκα (2,11μ.) που σούταρε με συχνότητα από μακριά. Στα πρώτα 11 χρόνια της καριέρας του δεν ήταν και τόσο εύστοχος, από εκεί πέρα όμως εκτόξευσε τόσο τις προσπάθειες όσο και τα ποσοστά του, καθώς στις τρεις τελευταίες σεζόν σούταρε με 35,7% σε 548 προσπάθειες, αριθμός πολύ υψηλός για την εποχή.

Θεωρείται θρύλος των περίφημων Σούπερσόνικς, φτάνοντας στην κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος της ομάδας το 1979 όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών. Η φανέλα του είχε αποσυρθεί από το Σιάτλ, ενώ το 2019 έλαβε την ύψιστη τιμή για κάθε μπασκετμπολίστα στις ΗΠΑ, μπαίνοντας στο Hall of Fame.

Ένας πλέιμεϊκερ σε… σώμα φόργουορντ

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Λουκ Σίκμα είναι δίχως αμφιβολία το μυαλό του. Η ικανότητά του να βλέπει… γήπεδο είναι τρομερά ανεπτυγμένη. Έχει εξαιρετική πάσα που θα ζήλευαν ακόμα και γκαρντ στη Euroleague, κάτι που φαίνεται και από το ότι πέρσι ήταν πρώτος σε ασίστ στην Άλμπα, πρόπερσι δεύτερος και την χρονιά πιο πριν τρίτος.

Ξέρει να βάζει σωστά το σώμα του και να παίρνει τα ριμπάουντ που πάντα είναι κομβικός τομέας σε μία αναμέτρηση. Το μακρινό σουτ του είναι ανάλογα με τη μέρα που θα βρεθεί, έχοντας στην καριέρα του στη Euroleague ποσοστό 35,8% σε 229 προσπάθειες.

Στο πόστ μπορεί να είναι ασταμάτητος. Όχι επειδή έχει την τρομερή δύναμη να σπρώξει τον αντίπαλο, όπως ο Φαλ πχ, ή ότι έχει τις εντυπωσιακές κινήσεις, αλλά επειδή ξέρει να προστατεύει την μπάλα και παράλληλα να βλέπει τις κινήσεις των συμπαικτών του περνώντας τους τις κατάλληλες πάσες. Με δυο λόγια ένα παίκτης καθαρά στο στυλ του Μπαρτζώκα.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σίκμα

Μπορεί να μπαίνει στα 34 του σε λίγες μέρες, όμως αυτή αναμένεται να είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να παίξει με μεγάλη πίεση στο κορυφαίο επίπεδο. Η εμπειρία του με την Άλμπα είναι στη Euroleague είναι δεδομένη όντας επί τέσσερις σεζόν ένας από τους καλύτερους παίκτες της και ένας από τους πιο ικανούς στη λίγκα.

Στον Ολυμπιακό όμως οι απαιτήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες. Και θα είναι μια ωραία πρόκληση για εκείνον να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ο τρόπος παιχνιδιού των Ερυθρόλευκων μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στο να ενσωματωθεί ακόμα πιο γρήγορα με τους υπόλοιπους και να μπορέσει να δείξει πραγματικά τι μπορεί να κάνει στα παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ