Ποιος είναι ο Φέρμιν Λόπεζ που τρέλανε τον Τσάβι στο φιλικό Clasico (vids)

Ποιος είναι ο Φέρμιν Λόπεζ που τρέλανε τον Τσάβι στο φιλικό Clasico (vids)

Πέρα από τη φιλική τριάρα στη Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα είχε έναν ακόμη λόγο να χαμογελά τα ξημερώματα στις ΗΠΑ. Και το όνομα αυτού, Φέρμιν Λόπεζ...

Μπορεί να υπάρξει πραγματικά φιλικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης; Στα… χαρτιά μπορεί και τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια πως τείνει να καθιερωθεί ένα Clasico κάθε καλοκαίρι. Σαν αυτό που οι δύο γίγαντες της Ισπανίας έδωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Τέξας των ΗΠΑ και το πήραν με το εντυπωσιακό 3-0 οι Καταλανοί. Στο χορτάρι βέβαια δεν ήταν και τόσο φιλικό το ματς αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη ένταση, επτά κίτρινες κάρτες, τρεις αναγκαστικές αλλαγές και ένα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη φιλική νίκη για λόγους πρεστίζ, με την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που την πήρε, αλλά πέρα από το αποτέλεσμα που στην τελική δεν έχει μεγάλη σημασία, ο Τσάβι είχε έναν πολύ σοβαρό λόγο για να χαμογελά. Και αυτός ακούει στο όνομα, Φέρμιν Λόπεζ. Το 20χρονο άσο δηλαδή που πέτυχε το 2-0 με τρομερό σουτ εκτός περιοχής και έδωσε την ασίστ στον Φεράν Τόρες για το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Δουβίκα – «Χρυσάφι» στην Ουτρέχτη για να τον πάρουν!

Αμέσως μετά το τέλος του ματς το όνομά του συζητήθηκε έντονα καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον είδαν για πρώτη φορά με τα μπλαουγκράνα. Ο Λόπεζ πέρασε στο ματς στο 66ο λεπτό αντί του Πέδρι, ωστόσο το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το είχε κάνει στην προ ημερών ήττα με 5-3 από την Άρσεναλ. Ο Τσάβι τον πήρε στο φετινό τουρ της Μπαρτσελόνα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ο νεαρός κερδίζει τις εντυπώσεις με την παρουσία του.

Η δήλωση του προπονητή του μετά το τέλος του ματς εξάλλου είναι ενδεικτική: «νομίζω ότι ο Φέρμιν μπορεί να μας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν», είπε ο Τσάβι. Ποιος όμως είναι ο Φέρμιν Λόπεζ; Τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 20 του χρόνια και από το 2016 έχει ενταχθεί στην περίφημη Μασία. Πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στην Λινάρες της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας και σε 37 ματς πρωταθλήματος κατέγραψε 12 γκολ με 4 ασίστ.

Παίζει στον άξονα, κυρίως ως «8άρι», είναι δεξιοπόδαρος και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Στην Ισπανία γράφουν ότι η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να του προτείνει νέο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές και φυσικά με μεγαλύτερη διάρκεια. Φέτος δεν θα δοθεί δανεικός, αλλά θα παίξει στη Β’ ομάδα υπό τις οδηγίες του Ράφα Μάρκες. Και αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Τσάβι, δεν αποκλείεται εφόσον συνεχίσει έτσι, να έχει συχνή παρουσία και στην πρώτη ομάδα.

Πέρα από παιδί των ακαδημιών του συλλόγου και ενός ποδοσφαιριστή με μεγάλη προοπτική, ο Λόπεζ είναι και δηλωμένος οπαδός της Μπαρτσελόνα, αν και γεννημένος στην Ουέλβα. Πριν ακόμη κλείσει τα 15 του χρόνια δήλωνε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Tintonoticias.com» πως η Μπάρτσα είναι η δεύτερη οικογένειά του ενώ από τότε δεν έκρυβε πως στόχος του ήταν να παίξει στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθεί.

Την ευκαιρία όπως φαίνεται την έχει και πλέον είναι στο χέρι του να την αρπάξει από τα μαλλιά. Ο Τσάβι φαίνεται διατεθειμένος να τον βοηθήσει, δείχνει να τον πιστεύει και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μία από τις ευχάριστες φετινές εκπλήξεις των Καταλανών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ