Ο φετινός Πίτερς, ο φετινός Μήτογλου και ο περσινός Σάσα (vids)

Ο φετινός Πίτερς, ο φετινός Μήτογλου και ο περσινός Σάσα (vids)

Τρεις πάουερ φόργουορντ, τρεις εντυπωσιακές παρουσίες. Ντίνος Μήτογλου και Άλεκ Πίτερς «μιμούνται» τον... περσινό Σάσα Βεζένκοφ και τρελαίνουν τη Euroleague.

Η θέση του πάουερ φόργουορντ στο σύγχρονο μπάσκετ έχει μετατραπεί σε πολύ κομβική σχεδόν για όλες τις ομάδες της Euroleague. Οι περισσότεροι προπονητές δίνουν βάσει στο «4» με παίκτες όπως ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο Νίκολα Μίροτιτς και ο Τζαμπάρι Πάρκερ να κυριαρχούν. Στην εξίσωση βρίσκουμε και δύο… δικά μας παιδιά. Τον Ντίνο Μήτογλου και τον Άλεκ Πίτερς. Οι δύο παίκτες ακολουθούνε τα βήματα του Σάσα Βεζένκοφ που πέρυσι ήταν δίχως αμφισβήτηση ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης.

Οι δύο παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχουν κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στην χρονιά, όντας πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Αποτελούν βασικά γρανάζια στις… μηχανές Γιώργου Μπαρτζώκα και Εργκίν Αταμάν, με τα νούμερα να αποδεικνύουν του λόγου του το αληθές. Ότι δηλαδή βρίσκονται στα χνάρια του Βεζένκοφ, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, έχοντας τεράστια επιρροή στα ματς.

Η αρχή με τον Σάσα

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για τον Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, κάτι που επαληθεύτηκε και το βραβείο του MVP. Κόλλησε άψογα στο σύστημα του Μπαρτζώκα. Είχε βρει τον τρόπο να κινείται χωρίς την μπάλα και να δημιουργεί τεράστια ρήγματα στις άμυνες, ενώ απασχολούσε πάντα τουλάχιστον έναν αμυντικό. Γεγονός που βοηθούσε απίστευτα την επίθεση του Ολυμπιακού.

Η ικανότητά του να σκοράρει χωρίς να ντριμπλάρει τού επέτρεπε να είναι σε συνεχή κίνηση. Το πόσο καθοριστικός ήταν το δείχνει και το Usage% του αφού το 22,4% των επιθέσεων των Πειραιωτών είχαν κατάληξη στα χέρια του. Αποτέλεσμα αυτού οι 17,6 πόντοι κατά μέσο όρο και οι 1,9 ασίστ. Όλα με το True Shooting% του να είναι στο 65,6% και το eFG% στο 61,7%. Τέλος, το +/- του όσο ήταν στο παρκέ ανερχόταν στους +6,3 πόντους.

Η εντυπωσιακή εξέλιξη του Πίτερς

Μετά την αποχώρηση του Βεζένκοφ για το ΝΒΑ, ο Πίτερς ήταν εκείνος που ανέλαβε την… ευθύνη να προσεγγίσει την επιρροή του Σάσα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Αποκορύφωμα φυσικά η εμφάνισή του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (28), λεπτά συμμετοχής (39) και Index Rating (31). Έχοντας αναδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή των Ερυθρόλευκων.

Κατά μέσο όρο έχει 15,7 πόντους με 71,2% True Shooting και 68,3% eFG. Είναι μια μόνιμη απειλή πίσω από την γραμμή των τριών πόντων, έχοντας όμως το δικό του ξεχωριστό στυλ. Διαφέροντας δηλαδή από τον Βεζένκοφ. Ο Αμερικανός είναι πιο πολύ ένας «στημένος» σουτέρ, χωρίς παρόλα αυτά να λείπει η κίνηση από το παιχνίδι του. Στοιχείο απαραίτητο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μάλιστα ουκ ολίγες επιθέσεις καταλήγουν στα χέρια του, με το Usage του να είναι στο 19,9%.

Ο «X-Factor» Ντίνος Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ρόστερ πολλών αστέρων έψαχνε ένα σημείο αναφοράς. Και ο Ντίνος Μήτογλου φρόντισε να βγει μπροστά. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν πολύ άτυχος στο ξεκίνημα έχοντας δύο τραυματισμούς, όμως από την στιγμή που μπήκε στην ομάδα έχει εξελιχθεί σε παίκτη «κλειδί». Είναι εντυπωσιακός τόσο σε επίθεση, όσο και άμυνα, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους Έλληνας παίκτες σήμερα.

Φέτος αριθμεί 16,6 πόντους με 71,6% True Shooting και κατεβάζει 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η αμυντική του παρουσία είναι κάτι παραπάνω από κομβική με καίριες τοποθετήσεις κάτω από το καλάθι, καλύπτοντας πολλούς χώρους και βοηθώντας τους Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι. Το +/- του ανέρχεται στο +3,8 παίζοντας για περίπου 32 λεπτά, ενώ παίρνει αρκετές ευθύνες στις πλάτες του έχοντας Usage 18,6%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ