Γουόκαπ: Ο «ρόμποκοπ» του Ολυμπιακού… επέστρεψε και κάνει τη διαφορά

Γουόκαπ: Ο «ρόμποκοπ» του Ολυμπιακού… επέστρεψε και κάνει τη διαφορά

Ο Τόμας Γουόκαπ έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό του το τελευταίο χρονικό διάστημα και πραγματοποιεί πολύ υψηλές... πτήσεις.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Ένας παίκτης που μπορεί να μεταμορφώσει την περιφέρεια οποιασδήποτε ομάδας της Euroleague προς το καλύτερο. Ο λόγος φυσικά για τον Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός ήταν ο MVP της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους, δείχνοντας έτσι πως έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του.

Το προηγούμενο διάστημα ήταν δύσκολο για τον 30χρονο αθλητή που δεν θύμισε τον παίκτη που έχουν θαυμάσει όλοι οι οπαδοί. Όμως πλέον μοιάζει να πατά πολύ καλά στα πόδια του. Η έλλειψη του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος τού έχει δώσει μεγαλύτερο κίνητρο και ο «ρόμποκοπ» των Ερυθρόλευκων βροντοφωνάζει και πάλι παρών.

Το κακό διάστημα του Γουόκαπ

Ο Γουόκαπ ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχοντας τη… φόρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο όπου αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος. Ήταν πρωταγωνιστής σε αρκετά ματς τού Ολυμπιακού, δίνοντας πολύτιμες λύσεις. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ. Η κούραση ήρθε να τον… χτυπήσει δυνατά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αναφέρει επανειλημμένα ότι ο παίκτης χρειαζόταν ξεκούραση, όμως ο πρώτος τραυματισμός του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος τον επιβάρυνε περισσότερο.

Αποτέλεσμα αυτού να έχει μεγάλη έλλειψη ενέργειας. Η οποία και έφερε κακά ποσοστά στις επιθετικές του ενέργειες. Άρα σε συνέπεια αυτού δεν είχε τόσο καλή ψυχολογία. Ήταν ένα δύσκολο διάστημα για εκείνον. Κάτι που επιβεβαίωσαν και τα ματς με Αναντολού Έφες, Φενέρμπαχτσε και Μπασκόνια. Εκεί όπου μέτρησε συνολικά μόλις 4 πόντους. Στο μεσοδιάστημα πάντως ο Γκος επέστρεψε και μπόρεσε να του πάρει λίγο από το βάρος στην περιφέρεια.

Η… αναγέννηση του Γουόκαπ

Από την στιγμή που ο Γκος βρήκε τον ρυθμό του πήρε και περισσότερα λεπτά στο παρκέ. Συνεπώς ο Γουόκαπ είχε εμφανώς μεγαλύτερο χρόνο ξεκούρασης. Πολύτιμης ξεκούρασης. Τα αποτελέσματα της οποίας άρχισαν να φαίνονται από το παιχνίδι με τον Προμηθέα στις 11/11. Εκεί όπου σκόραρε 20 πόντους. Αυτό ήταν. Από εκείνο το σημείο ο… διακόπτης είχε γυρίσει.

Ακολούθησε η αναμέτρηση με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι. Ένα παιχνίδι που ο Γκος στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για έναν μήνα. Έτσι το βάρος της περιφέρειας πέρασε ξανά στις πλάτες του. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους. Για να έρθουν οι 6 πόντοι (με 8 ασίστ) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Τελευταίο δείγμα οι 14 πόντοι με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (4/7 τρίποντα). Ενδιάμεσα ήταν οι 8 πόντοι με το Μαρούσι και φυσικά ο χθεσινός (27/11) αγώνας με το Περιστέρι.

Εκείνο το διάστημα που ο Γκος έπαιζε ο Γουόκαπ πήρε ανάσες και έτσι μπόρεσε να ανακάμψει. Τώρα με τη νέα απώλεια του πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης έχει βγει για τα καλά μπροστά. Η αυτοπεποίθησή του έχει επιστρέψει, μαζί με ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς του. Κάτι που επιβεβαιώνουν οι εμφανίσεις του από τα μέσα Νοέμβρη.

Η επικείμενη επιστροφή του Γκος, αλλά και η προσθήκη του Ναζ Μήτου-Λονγκ είναι βέβαιο πως θα του δώσει ακόμη περισσότερες ανάσες για να εμφανίζεται πιο φρέσκος και πιο αποτελεσματικός στα επόμενα ματς. Ο «ρόμποκοπ» του Ολυμπιακού πάντως έχει επιστρέψει για τα καλά και δεν φαίνεται διατεθειμένος να κατεβάσει ταχύτητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ