Το απίθανο 1-2 του Ολυμπιακού στην Euroleague: Δεν υπάρχει αυτό που κάνουν Πίτερς και Κάνααν (vids)

Το απίθανο 1-2 του Ολυμπιακού στην Euroleague: Δεν υπάρχει αυτό που κάνουν Πίτερς και Κάνααν (vids)

Ο (νέος) Ολυμπιακός είναι εδώ. Και ο Πίτερς με τον Κάνααν κάνουν «παπάδες» στην Euroleague

«Και τι θα κάνει τώρα ο Ολυμπιακός, χωρίς τον Βεζένκοφ και τον Σλούκα;» αναρωτιόντουσαν πολλοί και διάφοροι το καλοκαίρι βλέποντας τον «νταμπλούχο» μπροστά στην πρόκληση να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων στο ρόστερ του δίχως τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της προηγούμενης version του;

Δέκα ματς μετά την εκκίνηση της νέας Euroleague η απάντηση είναι απλωμένη στο παρκέ. Θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, δημιουργώντας εκ των έσω τους επόμενους πρωταγωνιστές του. Τον Άλεκ Πίτερς και τον Αϊζάια Κάνααν που αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι οι πιο εύστοχοι παίκτες –εντός πεδιάς- σε ολόκληρη την διοργάνωση.

Έπαιζε 14 λεπτά (μ.ο) πέρσι ο Άλεκ Πίτερς και σε 31 ματς είχε 5.1 πόντους εκτελώντας 4 σουτ εντός πεδιάς ανά παιχνίδι. Παίζει 28 λεπτά φέτος στα πρώτα δέκα ματς και έχει 16.3 πόντους εκτελώντας ανά παιχνίδι 10 σουτ εντός πεδιάς. Το αδιανόητο όμως δεν είναι ο διπλασιασμός στον χρόνο συμμετοχής και ο τριπλασιασμός στον μέσο όρο σκοραρίσματος. Είναι το γεγονός ότι εντός πεδιάς, σε δίποντα και τρίποντα εκτελεί με 64,3% στο δίποντο και 53,5 στο τρίποντο. Επίδοση που τον στέλνει στη 2η θέση ολόκληρης της Euroleague στη λίστα EFG (Effective Field Goals) με επίδοση 71.2.

Τι είναι η συγκεκριμένη λίστα; Επί της ουσίας το επί τοις εκατό στους πόντους που προκύπτουν από τα σουτ. Είτε απευθείας. Είτε μέσα από την γραμμή των βολών.

Και ποιος είναι ο πρώτος σε ολόκληρη την Euroleague σε αυτή τη λίστα; Μα ο Αϊζάια Κάνααν φυσικά. Η δική του επίδοση είναι της τάξης του 72.6. Έπαιζε πέρσι κάτι παραπάνω από 15΄ο Αμερικανός γκαρντ με βάση τη στατιστική πετυχαίνοντας 5,6 πόντους μέσα από 5,6 σουτ εντός πεδιάς. Παίζει 25΄φέτος με μέσο όσο 13,5 πόντους ανά ματς με 8.2 σουτ ανά παιχνίδι.

Τρίτος σε ολόκληρη την Euroleague είναι Ρόναλντς Σμιτς (71) της Ζαλγκίρις Κάουνας. Τέταρτος είναι ο Τσίμα Μονέκε της Μπασκόνια (64,1) και πέμπτος ο Ντάριους Τόμπσον της Εφές (63.2).

https://youtu.be/RyPGob_6i0Y?t=6

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ