Τι κάνει ο Ολυμπιακός στη Γερμανία: Το «διπλό» που γράφτηκε ιστορία (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός στη Γερμανία: Το «διπλό» που γράφτηκε ιστορία (vids)

Μπορεί το πρόσημο στις συνολικές παρουσίες του Ολυμπιακού να είναι αρνητικό όμως το μεγάλο διπλό επί της Βέρντερ θα είναι πάντα οδηγός…

Το βράδυ που άλλαξε η ευρωπαϊκή του μοίρα. Στην Βρέμη στις 3 Οκτωβρίου 2007 ο Ολυμπιακός ξόρκιζε επιτέλους την «κατάρα» των εκτός έδρας αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια βραδιά που ξεκίνησε με το γνωστό, τότε, εφιαλτικό «σενάριο» και εξελίχθηκε τόσο γλυκά σαν το πλασεδάκι του Ντάρκο Κοβάσεβιτς για το 1-3, εκρηκτικά σαν την γκολάρα του Πατσατζόγλου για το 1-2, ονειρικά σαν την ισοφάριση με το πλασέ του Στολτίδη και τον δυναμικό πανηγυρισμό του.

Εκείνο το 3-1 του Ολυμπιακού στην Βρέμη δεν ήταν απλά το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ήταν ο… διακόπτης που γύρισε και από τότε ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξελιχθεί και στα χρόνια ειδικά της εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη να ξεφύγει για τα καλά από τα ελληνικά δεδομένα, με νίκες σπουδαίες στην Ευρώπη εντός και εκτός έδρας, με σημαντικές παρουσίες και βραδιές αξέχαστες.

Η Βρέμη θα είναι πάντα οδηγός για τον Ολυμπιακό στα ματς μακριά από την έδρα του, πόσο δε μάλιστα όταν αυτά γίνονται στην Γερμανία. Την άκρως… αφιλόξενη για τον Ολυμπιακό έως εκείνο το κρύο βράδυ στο «Βεζερστάντιον» με τους ερυθρόλευκους να μην είχαν καν σκοράρει έως τότε!

Σε 10 επισκέψεις έως τώρα για τα ευρωπαϊκά κύπελλα ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει το μεγάλο διπλό της Βρέμης και το… Φράιμπουργκ. Εδώ που είναι τώρα, λίγες ώρες πριν την σέντρα στο «Europa Park Stadion» και την προσπάθεια του για μια νίκη που θα τον βάλει γερά στο κόλπο της διεκδίκησης μέχρι τέλους της 2ης θέσης στον όμιλο.

13 μήνες πριν βλέπετε, στις 27 Οκτωβρίου 2022 και πάλι για την 5η αγωνιστική του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ (λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ όλα… έτρεχαν νωρίτερα) ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί κόντρα στην Φράιμπουργκ, τότε παίζοντας τις τελευταίες του ελπίδες για την 3η θέση του ομίλου.

Ένας killer όπως ο Ντάρκο στην Βρέμη, ο Ελ Αραμπί είχε βάλει το γκολ που μέχρι το 92ο λεπτό χάριζε το σημαντικό διπλό για τον Ολυμπιακό. Με τους ερυθρόλευκους να κάνουν ένα έξοχο πρώτο ημίχρονο έχοντας συνάμα τον Πασχαλάκη σε μια από τις… best off εμφανίσεις της καριέρας του. Το διπλό όμως χάθηκε, με την «κατάρα» των γκολ στα… χασομέρια που είχε πλήξει πέρσι τον Ολυμπιακό να έρχεται στο 93΄φέρνοντας το τελικό 1-1 που εντέλει πλην του γοήτρου και της στατιστικής δεν πρόσφερε τίποτα βαθμολογικά στους Πειραιώτες.

Τα τρία δύσκολα βράδια στο Μόναχο

Από τα 10 ματς που έχει δώσει έως τώρα ο Ολυμπιακός στην Γερμανία, τα τρία τα έπαιξε στο Μόναχο με αντίπαλο την πανίσχυρη Μπάγερν. Τρεις αναμετρήσεις για το Πρωταθλητριών το 1980 και μετέπειτα Τσάμπιονς Λιγκ το 2015 και 2020 με τον ίδιο κοινό παρονομαστή. Δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη ο Ολυμπιακός σε κανένα από τα τρία ματς, χάνοντας 3-0, 4-0 και 2-0 αντίστοιχα με την τελευταία πάντως παρουσία του να είναι και η πιο καλή. Μέχρι το 69΄κρατούσε τους Βαυαρούς στο μηδέν, δεχόμενος στο 89΄το δεύτερο γκολ.

Η πιο πειστική εμφάνιση χωρίς αποτέλεσμα

Αν βγάλουμε έξω το διπλό στην Βρέμη και την περσινή ισοπαλία στο Φράιμπουργκ και πρέπει να βρούμε την πιο πειστική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Γερμανία τότε με διαφορά είναι το ματς με την Ντόρτμουντ, την 1η Νοεμβρίου 2011. Τότε ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε μπορεί να έχασε 1-0 όμως ανάγκασε την πανίσχυρη Ντόρτμουντ να… μεταλλαχτεί παίζοντας κλειστά και αμυντικά μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε δεχόμενη την πίεση των ερυθρολεύκων.
Τα υπόλοιπα ματς στην Γερμανία είναι το 1-0 από το Αμβούργο το 1982, το 2-0 στο Λεβερκούζεν το 2002, το 1-0 από την Σάλκε το 2013 και το 3-1 από την Αιντραχτ στην Φρανκφούρτη το 2022 για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1980/Μπάγερ Μονάχου/Κ.Πρωταθλητριών/3-0
1982/Αμβούργο/Κ. Πρωταθλητριών/1-0
2002/Λεβερκούζεν/Τσάμπιονς Λιγκ/2-0
2007/Βέρντερ/Τσάμπιονς Λιγκ/1-3
2011/Ντόρτμουντ/Τσάμπιονς Λιγκ/1-0
2013/Σάλκε/Τσάμπιονς Λιγκ/1-0
2015/Μπάγερν/Τσάμπιονς Λιγκ/4-0
2019/Μπάγερν/Τσαμπιονς Λιγκ/2-0
2022/Φράιμπουργκ/Europa League/1-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ