Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Η τέχνη δεν ξεχνιέται… (vids)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Η τέχνη δεν ξεχνιέται… (vids)

Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα σταματάει να σκοράρει και να δίνει νίκες - Για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και η επαφή με τα δίχτυα μοναδική...

Περνάει αλλαγή στο 65′. Σκοράρει με κεφαλιά στο 69′ για το 3-2 του Ολυμπιακού, αλλά το γκολ ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ σε μια φάση στην οποία ο VAR έδωσε… ρεσιτάλ με τις γραμμές. Και στο 85′ έρχεται η στιγμή της λύτρωσης. Ο Ζέλσον Μαρτίνς, που είχε περάσει στο ματς μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, σεντράρει και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με κεφαλιά διαμορφώνει το τελικό 3-2 των Πειραιωτών επί της Κηφισιάς για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Superleague.

Ο Μαροκινός «εκτελεστής» δεν πτοήθηκε και έδωσε μία τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό. Κόντρα σε μία κάκιστη διαιτησία η οποία του ακύρωσε ένα κανονικότατο γκολ. Μπορεί ο Μαροκινός φορ σε περίπου δύο εβδομάδες να κλείνει τα 37 χρόνια ζωής. Μπορεί να προερχόταν από έναν τραυματισμό ο οποίος τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έναν μήνα. Αλλά για εκείνον δεν σημαίνουν κάτι όλα αυτά. Ο Ελ Αραμπί είναι σαν το παλιό καλό κρασί, που όσα χρόνια και αν περάσουν, τόσο πιο ώριμο και απολαυστικό γίνεται. Με μία νοοτροπία άκρως επαγγελματική, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για έναν «killer» για τον οποίον το γκολ είναι μια τέχνη που δεν ξεχνιέται. Ακόμα και στα 37 του προσφέρει υπερπολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό και είναι εκεί να του δώσει σημαντικές νίκες. Το έκανε χθες στην Καισαριανή. Το έκανε στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Θα το ξανακάνει όπου και όποτε χρειαστεί πάλι στο μέλλον. Ο «αιώνιος έφηβος» του Θρύλου διανύει μία τρομερή περίοδο, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Με το γκολ του στην Καισαριανή, άλλωστε, ανέβηκε στην 11η θέση των top σκόρερ της ιστορίας του Ολυμπιακού, ξεπερνώντας μέχρι και τον Κώστα Φορτούνη. Μέσα σε 4,5 χρόνια ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει 92 γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και το… σπάσιμο της κατοστάρας φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου.

Μέχρι στιγμής ο Ελ Αραμπί, σε 6 συμμετοχές στην τρέχουσα Stoiximan Superleague, μετράει 3 γκολ. Τα οποία έχει επιτύχει σε μόλις 8 τελικές προσπάθειες. Ποσοστό ευστοχίας; 37,5%. Αδιανόητο νούμερο για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος στις 3 Φεβρουαρίου κλείνει τα 37 του και μπαίνει στα 38. Συνολικά φέτος έχει 5 γκολ σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι δύο νίκες του Κάρλος Καρβαλιάλ στο πρωτάθλημα φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Του «πολυβόλου» των 92 γκολ και 24 ασίστ σε 212 αναμετρήσεις και 11.722 λεπτά συμμετοχής με τον «δαφνοστεφανωμένο έφηβο». Του «killer» που αξίζει να τον έχεις ακόμα και για 30-35 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο όταν η μπάλα… καίει και όταν η ομάδα σου έχει ανάγκη το γκολ για να πάρει τη νίκη.

Η τέχνη δεν ξεχνιέται για τον Ελ Αραμπί. Τον άνθρωπο που έχει δώσει σπουδαίες προκρίσεις. Νίκες. Και αμέτρητες στιγμές χαράς στους φίλους του Ολυμπιακού. Και για έναν ποδοσφαιριστή που όσο το «λέει η ψυχή του» δεν θα σταματήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον: Να «ματώνει» τα δίχτυα με κάθε τρόπο!

Ένας παίκτης-κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα, όχι μόνο για την απόδοσή του, αλλά και για τις υπέροχες στιγμές που μας προσφέρει. Όπως αυτή εδώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ