Τα αστέρια που περιμένουμε να λάμψουν

Τα αστέρια που περιμένουμε να λάμψουν

Το πρωτάθλημα είναι στη σέντρα και οι ομάδες ποντάρουν στα «βαριά» χαρτιά τους για την επίτευξη των στόχων τους. To10.gr παρουσιάζει τα βασικά πρόσωπα στα οποία θα στηριχθούν οι 16 «μονομάχοι» της Super league.

«Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει, γίνεται χαμός σε κάθε γκολ». Αυτό τραγουδούσε ο Βασίλης Παπακωσταντίνου σε μια εποχή βέβαια πολύ διαφορετική από τη σημερινή ωστόσο κάποια πράγματα όσο κι αν περνάνε τα χρόνια, δεν αλλάζουν.

Το πρωτάθλημα αρχίζει λοιπόν, οι εξέδρες μπορεί να μην… πλημμυρίσουν αλλά ο… χαμός σε κάθε γκολ, θα είναι χαμός. Αυτό δεν γίνεται να αλλάξει. Για να έρθει όμως το γκολ, η καλή εμφάνιση, η νίκη και εν τέλει η διάκριση, η κάθε ομάδα στηρίζεται στα «όπλα» της. Στους παίκτες που θα βγουν μπροστά και θα ξεχωρίσουν. Σε κάτι τέτοιους ποντάρουν και οι ελληνικές ομάδες (άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο) ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχει η κάθε μια.

Όλα αυτά βεβαίως στα χαρτιά γιατί στο γήπεδο θα δοθούν οι αποδείξεις.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στοχεύει φυσικά στο repeat και για να το πετύχει αυτό, ποντάρει πάρα πολλά στον αρχηγό της, Πέτρο Μάνταλο, τον οποίο στερήθηκε ουσιαστικά πέρσι για ολόκληρη τη σεζόν. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική όχι μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδων για την Ένωση. Από κει και πέρα ο εκ των κορυφαίων της περσινής σεζόν, ο Μάρκο Λιβάγια που ήδη έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αναμένεται να είναι και πάλι καθοριστικός όπως και η ψυχή της ομάδας, ο υπαρχηγός, Αντρέ Σιμόες. Με λίγα λόγια, το κλειδί για την ΑΕΚ, θα είναι ακόμη μία φορά ο κορμός της.

ΠΑΟΚ

Είναι ίσως η χρονιά που το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός όσο ποτέ άλλοτε για τον Δικέφαλο. Πέρσι έφτασε μία ανάσα από το να το κατακτήσει, ύστερα από 33 χρόνια και φέτος δεν υπάρξει σκέψη για τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση. Για την αναρρίχηση στο Έβερστ του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ θα στηριχτεί κατά βάση στον περσινό του κορμό που έμεινε σχεδόν αναλλοίωτος, με τους Πρίγιοβιτς (περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), Πέλκα και Μάτος να ξεχωρίζουν ενώ ο Βέρνμπλουμ από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αναμένεται να δώσει πολλά στους κυπελλούχους τόσο με την εμπειρία του όσο και με την αναμφισβήτητη κλάση του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ‘πε και το κανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τα άλλαξε όλα. Και από τα πρώτα δείγματα, στην Ευρώπη, φαίνεται πως η αλλαγή ήταν προς το (πολύ) καλύτερο. Ο αναγεννημένος Φορτούνης θα ηγηθεί και πάλι των «ερυθρόλευκων» αλλά μετά από καιρό φαίνεται πως θα έχει και συμπαραστάτες. Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έχει ήδη ξεκινήσει φορτσάτος και θα είναι καθοριστικός για τους Πειραιώτες οι οποίοι περιμένουν επίσης πολλά από τον Ποντένσε που αναμένεται να ξεσηκώσει το «Καραϊσκάκης» με την ποιότητά του. Τέλος καθοριστική θα είναι συνολικά η ενισχυμένη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα, με τον Βασίλη Τοροσίδη να παίζει σημαντικό ρόλο εντός κι εκτός αγωνιστικόυ χώρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

Περίεργη και πρωτόγνωρη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αυτή που αρχίζει και επίσημα αύριο για τους «πράσινους». Με στόχο να μην μπλέξει σε περιπέτειες θα στηριχθεί σε ότι καλό απέμεινε από το περσινό ρόστερ με τους Μουνιέ και Κουρμπέλη να ξεχωρίζουν. Από τους νέους, τόσο σε χρόνο στην ομάδα όσο και σε ηλικία, είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το αν θα διακριθεί κάποιος, ο Αργύρης Καμπετσής πάντως, έχοντας παραστάσεις και από το εξωτερικό, είναι από αυτούς που θα βοηθήσουν τον Γιώργο Δώνη ώστε να έχει κάπως ευκολότερο έργο σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν.

ΑΡΗΣ  

Ο Άρης μετά από πολύ κόπο επέστρεψε και δεν θέλει να είναι κομπάρσος! Ο Πάκο Ερέρα έχει προσθέσει πολύ λάτιν στοιχείο στην ομάδα με τον Μπρούνο Γκάμα αναμφίβολα να κλέβει τις εντυπώσεις, σαν όνομα τουλάχιστον αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Άρης απέκτησε και τον Χαμζά Γιουνές, τον πρώτο σκόρερ της Super League 2016-17 και θα στηρίξει πάρα πολλά πάνω του στην προσπάθεια εισόδου του στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επέστρεψε και αυτός και θα ποντάρει πολλά στο ελληνικό στοιχείο. Χρήστος Αραβίδης, Βαγγέλης Πλατέλλας και Τάσος Παπάζογλου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους Κρητικούς που δεν επέστρεψαν απλά για να παραμείνουν στην κατηγορία.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Αρόμητος ήταν η περσινή έκπληξη της σεζόν και κάτι ανάλογο θα επιδιώξει και φέτος έστω και αν η χρονιά ξεκίνησε στραβά με τον απροσδόκητο αποκλεισμό από την Ντιναμό Μπρεστ. Ο Ευθύμης Κουλούρης θα είναι από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι που πολλά θα στηρίξει επίσης στον Μπάλας Μέγερι αλλά και στους Ρισβάνη, Βασιλακάκη που θα έχουν ηγετικό ρόλο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

O Αστέρας Τρίπολης θα στηρίξει και πάλι πολλά στον Μιχάλη Μανιά που πέτυχε πέρσι 12 γκολ για τους Τριπολιτσιώτες με τους Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλο να αναμένεται να αποτελέσουν και φέτος τα στηρίγματα της ομάδας της Αρκαδίας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Άλλαξαν πολλά στον Πανιώνιο αυτό το καλοκαίρι, πολλοί παίκτες ήρθαν και αρκετοί έφυγαν από την ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό που θα στηριχθεί στην εμπειρία του αρχηγού του, Παναγιώτη Κόρμπου αλλά και στην ποιότητα του Γιάγια Μπανάνα.

ΑΕΛ

Η Λάρισα διαφοροποιήθηκε πολύ σε σχέση με πέρσι και είναι ένα από τα ερωτηματικά του πρωταθλήματος. Ο Πίτι που μετακόμισε από τη Λαμία στον κάμπο θα δώσει πολλά στην ΑΕΛ με τους Λεοζίνιο και Μόρα να αποτελούν επίσης βαριά χαρτιά με την εμπειρία τους για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου.

ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη πέρσι είχε την χαρά να έχει στη σύνθεσή της έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος τον Έρικ Γέντρισεκ, με τον Σλοβάκο να πετυχαίνει 11 γκολ και να δίνει και 1 ασίστ. Ο 32άχρονος ποδοσφαιριστής θα είναι το μεγάλο αστέρι της και φέτος με συμπαραστάτες τους Μπρίτο και Ντε Λούκας.

ΛΑΜΙΑ

Ο Φακούντο Μπερτόλιο που τη σεζόν 2015-16 έπαιξε και στον Αστέρα Τρίπολης έδειξε ήδη από τα φιλικά τις αρετές του, δείχνοντας πως μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Πίτι. Πολύ σημαντική θα είναι και η βοήθεια του Τζερόνιμο Μπαράλες που επέστρεψε στην χώρα μας μετά τον Αστέρα Τρίπολης (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2014-15) ενώ και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος θα δώσει πολλά στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Γάλλος Ναγκίς ήταν η καλύτερη μεταγραφή για τους Βοιωτούς που περιμένουν να τους προσφέρει πολλά ενώ κομβικό ρόλο θα έχουν και πάλι οι Γιακουμάκης και Σουμπίνιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Σικαμπάλα μπορεί να μην… έμαθε μπάλα στον Ριβάλντο αλλά στον Απόλλωνα θα είναι έκπληξη αν δεν κάνει τη διαφορά. Σαν όνομα πάντως ξεχωρίζει στο ρόστερ της ομάδας. Ο Τζανετόπουλος επίσης θα είναι μια πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του Βαλεριέν Ισμαέλ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Πέδρο Κόντε πέτυχε 14 γκολ πέρσι και θα κουβαλήσει και φέτος το φορτίο για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Κάνει τη διαφορά ο Ισπανός φορ και (λογικά) θα την κάνει και φέτος. Αρκεί να παραμείνει κάτοικος Ιωαννίνων. Από κει και πέρα οι Μυστακίδης και Βελλίδης θα είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα του ΠΑΣ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Και λογικά. Ο Σεμπάστιαν Έρισκσον γέννημα – θρέμμα της Γκέτεμποργκ άφησε φέτος την χώρα του για λογαριασμό των «καναρινιών» με σκοπό να ηγηθεί της μεσαίας τους γραμμής. Ο 29χρονος, 7 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, αναμένεται να είναι το βαρόμετρο της ομάδας. Οι Μοράρ και Μάζουρεκ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο επίσης για την ομάδα του Τραΐανού Δέλλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ