Σέρχιο Αγουέρο: Ένας αθόρυβος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Σέρχιο Αγουέρο: Ένας αθόρυβος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Ο Σέρχιο Αγουέρο ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2021 και to10.gr ρίχνει μια ματιά στην καριέρα του γεροδεμένου αυτού τυπάκου από την Αργεντινή που κάνει «θαύματα» στον αστραφτερό κόσμο της Premier League.

Είναι από τους παίκτες που το σουλούπι τους προδικάζει τη μαγεία που θα ακολουθήσει. Ύψος περίπου 1,70, μελαχρινός. Δεμένο κορμί και φάτσα που φωνάζει Μπουένος Άιρες. Ευχή και κατάρα να’ σαι γόνος της ευλογημένης από τον ποδοσφαιρικό Θεό Αργεντινής. Γεννιέσαι κι αυτόματα κουβαλάς μαζί σου τις αλάνες της, την κουλτούρα της, τον… Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Σέρχιο, «Κουν», Αγουέρο γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες. Μεγάλωσε αγκαλιά με την φτώχεια και τις ελπίδες της οικογένειάς του να ανασάνουν κάποια στιγμή οικονομικά. Στο δεύτερο σπίτι που μετακόμισαν μετά τη γέννησή του (μετακόμιση που έγινε λόγω έξωσης) ακριβώς μπροστά, είχε ένα γηπεδάκι. Ε, το εκμεταλλεύτηκε.

Δεν άργησε να καταλάβει ότι θα μπορούσε να βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο. Ακόμα και αν στην αρχή ήταν απλά ένα πέσος. Στα 8 του εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ιντεπεντιέντε. Σύντομα προβιβάστηκε στη μεγάλη ομάδα καταρρίπτοντας το ρεκόρ του μετέπειτα… πεθερού του, Ντιέγκο Μαραντόνα, (παντρεύτηκε την Τζιανίνα, την μικρότερη κόρη του Ντιεγκίτο) αφού έγινε ο μικρότερος παίκτης που ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Από τότε κουβαλούσε το προσωνύμιο Κουν, από το αγαπημένο του γιαπωνέζικο anime. Έμεινε στους Κόκκινους για 3 χρόνια.

Επόμενος σταθμός η Ισπανία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είδε στο πρόσωπό του έναν παίκτη που ταίριαζε απόλυτα στη φιλοσοφία της και δεν είχε άδικο. Βιρτουόζος και συνάμα killer. Γκολτζής μα και δημιουργός. Γρήγορος. Εκρηκτικός. Δυναμικός παίκτης. Παίκτης αλάνας. Τέλεια! Οι συνεργασίες με τον Ουρουγουανό Ντιέγκο Φορλάν που είχε επίσης ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από την Ιντεπεντιέντε συναρπαστικές.

Έμεινε στους Ροχιμπλάνκος πέντε σεζόν. Αγαπήθηκε από τον κόσμο της που γουστάρει αναμφίβολα τις αλητόφατσες. Κι ύστερα, το 2011, πήρε μεταγραφή για την γκλαμουράτη Premier League και μάλιστα για την Μάντσεστερ Σίτι έναντι περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ. Οι μάλλον θερμόαιμοι οπαδοί της Ατλέτι τότε, δεν δίστασαν να τον χαρακτηρίζουν προδότη και να του ρίξουν μερικές «ευχές», γεγονός που μπορεί μόνο να εξηγηθεί (και όχι να δικαιολογηθεί) κρίνοντας από το πόσο γούσταραν να τον βλέπουν στα ερυθρόλευκα.

Το γαλάζιο κομμάτι του Μάντσεστερ τον λάτρεψε από την αρχή. Σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Σουόνσι τον Αύγουστο του 11′. Σκόραρε πολλές φορές ακόμα, μα η αγάπη του κόσμου παγιώθηκε μετά το τέρμα του στο τελευταίο λεπτό, του τελευταίου ματς του πρωταθλήματος. Οι Πολίτες έπαιζαν με την ΚΠΡ και το σκορ ήταν στο 2-2. Το πρωτάθλημα που σχεδόν μπορούσαν να αγγίξουν, ξεγλιστρούσε από τα χέρια τους. Η εικόνα του τροπαίου, άρχιζε να ξεθωριάζει. Μέχρι που βγήκε μπροστά ο Κουν. Ένα γκολ που έδωσε υπόσταση σε ευχές 44 χρόνων για ένα πρωτάθλημα. Η Σίτι πρωταθλήτριας Αγγλίας με δικό του τέρμα! Και το μοναδικό στη σεζόν να ήταν, καταλαβαίνετε ότι η διαδρομή προς τις καρδιές των φιλάθλων ήταν κάτι σαν μονόδρομος.

Ο Κουν Αγουέρο είναι ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε πιο γρήγορα από κάθε άλλον, πέντε γκολ στην ιστορία της Premier League (στο 6-1 επί της Νιουκάστλ, στο Έτιχαντ) σε 23 λεπτά και 34».  Ο 25ος παίκτης που φτάνει τα 100 γκολ στην Premier League (σε μόλις 147 συμμετοχές, μόνο ο Σίρερ το κατάφερε σε λιγότερα παιχνίδια). Πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Σίτι από τον Νοέμβρη του 2017, με το γκολ του κόντρα στην Νάπολι (178ο). Στο γήπεδο όπου ο Μαραντόνα λατρεύεται ως Θεός. Πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που φτάνει τα 200 γκολ .

Τα 204 τέρματά του είναι φυσικά τα περισσότερα που έχει σκοράρει κάποιος με τη φανέλα της Σίτι. Αρχής γενομένης από την πρώτη του σεζόν στο Μάντεστερ, ο Κουν έχει σκοράρει 36 γκολ περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Premier League (146)! Κατέχει επίσης το ρεκόρ των περισσότερων χατ-τρικ για ένα σύλλογο (9 με την Σίτι) συγκατοικώντας στην κορυφή της εν λόγω λίστας με τους Άλαν Σίρερ και Ρόβερς. Τι και αν γράφονται δεκάδες αράδες για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, τον Κρίστιαν Έρικσεν και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, οι ρομαντικοί οπαδοί της ομάδας, τον Κουν ξεχωρίζουν ακόμα.

Φαντάζεται, λοιπόν, κανείς την ικανοποίηση που πήραν όταν ανανέωσε με την ομάδα μέχρι το 2021. Στις δηλώσεις του είπε, πως ήθελε πάντα να συμπληρώσει 10 χρόνια στους γαλάζιους του Μάντσεστερ και να που θα γίνει πραγματικότητα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος του στην ομάδα, ίσως οι οπαδοί της νιώσουν… ήρωες του πιο σκοτεινού ποιήματος του Έντγκαρ Άλλαν Πόε αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν την βαθιά του επιθυμία να επιστρέψει εκεί από όπου άρχισαν όλα. Στην Ιντεπιεντιέντε. Έως τότε, μεσολαβούν άλλες τρεις σεζόν και κάμποσα ρεκόρ που περιμένουν να τα καταρρίψει…

Δείτε το εν δράσει: 

https://www.youtube.com/watch?v=F4lnnVS7O8c

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ