Ματέο Γκαρσία: Όταν μιλάς στην μπάλα κι εκείνη σου απαντά

Ματέο Γκαρσία: Όταν μιλάς στην μπάλα κι εκείνη σου απαντά

Το όνομά του είναι Ματέο Γκαρσία. Συγκρατείστε το. Ο Αργεντινός εξτρέμ του Άρη στον ελάχιστο χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα έχει γοητεύσει τους φίλους των Κίτρινων, έχει βάλει σε...δεύτερες σκέψεις τον Μανόλο Χιμένεθ και έχει κινήσει την περιέργεια όλων να αναζητήσουν για εκείνον στοιχεία για το μέχρι τώρα ποδοσφαιρικό του ταξίδι. 

Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1996 στην Κόρδοβα της Αργεντινής και έπαιξε για πρώτη φορά μπάλα στην ομάδα της γενέτειράς του, Ινστιτούτο Κόρδοβα. Είναι πολύ καλός φίλος με τον Πάουλο Ντιμπάλα, από τότε που μάθαιναν μαζί την… Α-Β του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του συλλόγου. Την ομάδα της καρδιάς του, όπως την χαρακτηρίζει, δεν την ξεχνά ποτέ, εκφράζοντας συχνά πυκνά την ευγνωμοσύνη του για όλες τις αναμνήσεις που του χάρισε. Στην Ελλάδα και τον Άρη νιώθει την αύρα της χώρας του και το λατρεύει. Βλέπει τα κοινά των οπαδών Άρη και Μπόκα Τζούνιορς και νιώθει έτσι πιο οικεία. Ο λόγος για τον 22χρονο εξτρέμ Ματέο Γκαρσία.

Το καλοκαίρι του 2017 μπήκε στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, μα η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Φέτος απασχόλησε και την ΑΕΚ.  Πλέον είναι στις υπηρεσίες του Άρη, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έρχεται σε συμφωνία με τη Λας Πάλμας για μονοετή δανεισμό του. Από τα πρώτα δείγματα γραφής του, έχει προσελκύσει τα βλέμματα. Οι αριθμοί λένε 3 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, 2 ασίστ, δύο κερδισμένα πέναλτι, 1 δοκάρι σε 6 συμμετοχές με τους Θεσσαλονικείς (σε πρωτάθλημα και κύπελλο).

Ενώ όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται, αναγνωρίζουν έναν πολύ ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, με ταχύτητα και ντρίμπλα, έναν παίκτη που μπορεί να παίζει με άνεση σε πολλές θέσεις στο γήπεδο και το κάνει κουβαλώντας μαζί το ταμπεραμέντο του.  Μια κουλτούρα που καλλιεργείται στη λατινική Αμερική και ξεχωρίζει από τον τρόπο που μιλά κανείς στην μπάλα, τον τρόπο που την υποτάσσει, κι εκείνη πιστή ερωμένη του ακολουθεί τις προσταγές του.

Με μόλις δύο χρόνια επαγγελματικής καριέρας (2014-2016), η Λας Πάλμας τον εντόπισε και κινήθηκε άμεσα για την απόκτησή του.  Συγκεκριμένα, μπήκε στο μάτι του θρύλου της ομάδας που έχει πλέον θέση επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Μιγκέλ Άνχελ Μπριντίσι. Ταξίδεψε, λοιπόν, στα 20 του χρόνια, στα Κανάρια Νησιά για το πρώτο μεγάλο βήμα. Με τους Ισπανούς υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, μα πήρε χρόνο συμμετοχής μόνο την πρώτη σεζόν (2016/17), όταν και μέτρησε συνολικά 23 συμμετοχές.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι δανεισμοί. Μισή σεζόν στην Οσασούνα (11 συμμετοχές), μετά στην Αλκορκόν (21 συμμετοχές, 2 γκολ) . Κι έπειτα Θεσσαλονίκη και Άρης. Σε συνεντεύξεις του έχει παραδεχτεί πως είχε πολλές προτάσεις από ομάδες της Σεγούντα, μα όταν ενδιαφέρθηκαν για εκείνον οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης δεν δίστασε λεπτό. Η συμφωνία δανεισμού του περιλαμβάνει οψιόν αγοράς. Σε ένα χρόνο, λοιπόν, αν ο ίδιος συνεχίσει το ίδιο εντυπωσιακά, να… χορεύει τάνγκο στα ελληνικά γήπεδα, ο Άρης θα αναγκαστεί να τα βάλει με τους έτερους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος για να τον κρατήσει στις τάξεις του.

Ο τεχνικός των Κίτρινων, Πάκο Ερέρα, ερωτηθείς(!) μετά από μόλις 5 αγωνιστικές για το αν ο Άρης πρέπει να αγοράσει τα δικαιώματά του στο τέλος της σεζόν απάντησε διπλωματικά: «Υπάρχει ένας χρόνος μπροστά μας για να το σκεφτούμε. Την απόφαση θα την πάρει η διοίκηση αλλά σίγουρα προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται». Από πλευράς του, ο παλαίμαχος άσος των Κίτρινων Ντάρσι Νέτο συμβουλεύει τον Θεόδωρο Καρυπίδη να τον εμπιστευτεί, διακρίνοντας σε εκείνον στοιχεία του Τόνι Κάλβο.

Το όνομά του είναι, Ματέο Γκαρσία. Συγκρατείστε το. Ο Αργεντινός στον ελάχιστο χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα έχει αγαπήσει τη χώρα και την τρέλα των οπαδών της. Έχει γοητεύσει τους φίλους και τους ανθρώπους του Άρη, έχει βάλει σε…δεύτερες σκέψεις τον Μανόλο Χιμένεθ και έχει κινήσει την περιέργεια όλων να αναζητήσουν για εκείνον στοιχεία για το μέχρι τώρα ποδοσφαιρικό του ταξίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ