
Το who is who του Ντομίνγκος Ντουάρτε - Η καριέρα του και όσα έκανε τη σεζόν που μας πέρασε με τη φανέλα της Λεβάντε.
Ο Ολυμπιακός τσεκάρει περιπτώσεις για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς του, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει αρκετά ονόματα στο μπλοκάκι του και ένα από αυτά είναι του Ντομίνγκος Ντουάρτε, όπως έχετε διαβάσει από to10.gr.
Η περίπτωσή του θα ενεργοποιηθεί μόνο αν προκύψει κάποιο απρόοπτο στην περίπτωση Σμαΐλοβιτς, αφού οι Πειραιώτες έχουν φέρει την κατάσταση στα μέτρα τους και αν χρειαστεί οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα για τον 31χρονο στόπερ της Λεβάντε.
Κάπως έτσι, to10.gr καταγράφει την καριέρα του μέχρι σήμερα, αλλά και όσα έκανε τη σεζόν που μας πέρασε με τη φανέλα της Λεβάντε, με τη βοήθεια των δεδομένων του datamb.football.
Ο Ντουάρτε του 2025-26
Ο Ντουάρτε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 35 συμμετοχές με τη Λεβάντε, οι 34 στο πρωτάθλημα όλες ως βασικός, με κάτι λιγότερο από 3.000 αγωνιστικά λεπτά (2.928). Από’ κει και πέρα, ο 31χρονος στόπερ είχε 38.3 ενέργειες με τη μπάλα, 20.2 (77%) εύστοχες μεταβιβάσεις και 3.9 (57%) κερδισμένες μονομαχίες, ανά ματς της La Liga.
Επίσης, σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του είναι και κάτι που θέλει ο Μεντιλίμπαρ από τους κεντρικούς του αμυντικούς. Καλές μεταβιβάσεις προς τα εμπρός.
Ο Ντουάρτε ήταν ο κορυφαίος στη La Liga, με 30,94, ανάμεσα σε όλα τα στόπερ του ισπανικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα δεδομένα του datamb.football. Παράλληλα, ήταν 12ος σε ποσοστό κερδισμένων εναέριων μονομαχιών, με 64,43%.

Η καριέρα του
Ο Ντουάρτε αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αγωνίστηκε αρχικά στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου (2014-16), πριν δοθεί δανεικός στην Μπελενένσες (2016-17) και στη Τσάβες (2017-18).
Τη σεζόν 2018-19 μετακόμισε και πάλι δανεικός στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε από τη Γρανάδα, όπου παρέμεινε έως το 2022 αγωνιζόμενος και στο Europa League.
Από το 2022 έως το καλοκαίρι του 2026 φόρεσε τη φανέλα της Χετάφε, ξεπερνώντας τις 100 συμμετοχές με τον σύλλογο και αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας.
Επίσης, έχει υπάρξει διεθνής με όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της Πορτογαλίας, ενώ έχει και τρεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της χώρας του.
Συμμετοχές ανά ομάδα:
Σπόρτινγκ Β’ (2014-16): 53 συμμετοχές, 3 γκολ
Μπελενένσες (2016-17): 32 συμμετοχές, 1 γκολ
Τσάβες (2017-18): 32 συμμετοχές
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (2018-19): 43 συμμετοχές, 4 γκολ
Γρανάδα (2019-22): 102 συμμετοχές, 5 γκολ
Χετάφε (2022-26): 105 συμμετοχές, 3 γκολ



















