Ας μιλήσουμε για τον Boban Marjanovic

Ας μιλήσουμε για τον Boban Marjanovic

Η φωτογένεια δεν αποτελεί το μοναδικό πλεονέκτημα του.

Αν κάποιος σας ανέφερε ότι στο σημερινό ΝΒΑ – που υπακούει αυστηρά στα κελεύσματα του τριπόντου και της αθλητικότητας, ενίοτε σε βαθμό αληθινής εμμονής – ο αποτελεσματικότερος και ίσως ο πιο μακρύς αθλητής στην λίγκα, αναγκάζεται την περισσότερη ώρα να παρακολουθεί τα δρώμενα εντός παρκέ από τον πάγκο, τότε σίγουρα θα νομίζατε πως έχει τρελαθεί. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως βέβαια γνωρίζετε τα φαινόμενα πολύ συχνά απατούν. Οι απίθανες περιπέτειες του Boban Marjanovic στο μαγικό κόσμο του Αμερικάνικου μπάσκετ, μπορούν εύκολα να συνοψιστούν στην πρώτη φράση του παρόντος κειμένου. Ο τρομακτικός Σέρβος γίγαντας των 221 εκατοστών, φαίνεται να κυριαρχεί επί των αντιπάλων του στον ομολογουμένως μικρό χρόνο συμμετοχής που απολαμβάνει (μόλις 12 λεπτά). Παρόλα αυτά τα λεπτά του παραμένουν εδώ και καιρό κάπως στάσιμα – ένα γεγονός που τροφοδοτεί με την σειρά του μια κουβέντα μεταξύ των φιλάθλων για την υποτιθέμενη χρησιμότητα του.

Τα προηγμένα στατιστικά κυριολεκτικά υποκλίνονται στο μεγαλείο του Boban. Σύμφωνα με τα ευρήματα τους αποτελεί με διαφορά τον αποδοτικότερο σκόρερ σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Οι 1,50 πόντοι που πετυχαίνει ανά κατοχή, είναι πραγματικά μια αξιοζήλευτη επίδοση.

Το βασικό προσόν του – πέρα φυσικά από τεράστιο μέγεθος του – δεν είναι άλλο από τα μακριά του άκρα. Αν ο Marjanovic υποδεχτεί την μπάλα σωστά μέσα στην ρακέτα, τότε όλα έχουν τελειώσει για την αντίπαλη άμυνα. Δεν έχει καμία σημασία αν ο αμυντικός θα προσπαθήσει να απαγορεύσει την πάσα, παίζοντας άρνηση ( deny the pass = δηλαδή από μπροστά) – ο συμπαίκτης του μπορεί άνετα να πετάξει την μπάλα προς μια γενική κατεύθυνση προς το μέρος του και ψηλά – ο Σέρβος θα την πιάσει και πολλές φορές θα καταβροχθίσει και την ενδεχόμενη αμυντική βοήθεια.

https://streamable.com/64yu2

Τα Pick n Roll στα οποία εμπλέκεται έχουν πάντοτε μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν σε καλάθι. Αφενός – όπως ήδη τονίσαμε – αποτελεί έναν εξαιρετικό finisher κοντά στο καλάθι, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική για να τελειώνει τις φάσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αφετέρου κοιτάξτε λίγο πως σωριάζει τους αντιπάλους του στο δάπεδο, χρησιμοποιώντας το θεόρατο κορμί του στα screens. Κανονικός εφιάλτης.

https://streamable.com/mxqhy

Γιατί λοιπόν δεν αγωνίζεται περισσότερο; Η απάντηση μοιάζει προφανής. Τα πολύ αργά του πόδια φαντάζουν ως βασικός ανασταλτικός παράγοντας, ο οποίος αναπόφευκτα επηρεάζει την συνολική του παρουσία. Αδυνατεί να μαρκάρει αποτελεσματικά στην περιφέρεια και να ακολουθήσει τις αλλαγές στα screen. Στα στιγμιότυπα παρατηρείστε πόσο συχνά βρίσκεται εκτός θέσης στα μετόπισθεν, προσφέροντας έτσι αφειδώς ελεύθερα σουτ στην επίθεση. Ο Bobab αισθάνεται άβολα εκτός του ζωγραφιστού – δυσκολεύεται να επιβιώσει στην περίμετρο.

https://streamable.com/xusnj

Ο ίδιος πάντως δείχνει να μην χάνει στιγμή το κέφι του – τα ξεκαρδιστικά του καμώματα στην πολιτική του ζωή, τον έχουν μετατρέψει σε μια από τις πιο αγαπημένες παρουσίες μεταξύ των φιλάθλων. Ο Boban Marjanovic είναι ένας μικρός θεούλης. Απολαύστε τον σε ορισμένες χορευτικές φιγούρες, που είμαι σίγουρος ότι θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες χορευτές.

https://streamable.com/jhk5h

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ