O παράγοντας Ντέιβις που «ελέγχει» το ΝΒΑ

O παράγοντας Ντέιβις που «ελέγχει» το ΝΒΑ

Ο Άντονι Ντέιβις κάνει «πλάκα» σε μια λίγκα γεμάτη από τους καλύτερους και οι αποφάσεις του καθορίζουν πραγματικά το μέλλον του ΝΒΑ

6 χρόνια και κάτι… ψιλά. Τόσο χρειάστηκε ο Άτονι Ντέιβις για να σπάσει το «φράγμα» των 10.000 πόντων στο ΝΒΑ. Στην Ιστορία μόνο 7 άτομα έχουν καταφέρει να πετύχουν το συγκεκριμένο επίτευγμα νωρίτερα από τον «Brow».

Τα ονόματα αυτών, τρανά. ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Κόμπι Μπράιαντ, Καρμέλο Άντονι, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Ντουάιτ Χάουαρντ και Μπομπ ΜακΑντού οι μοναδικοί που πρόλαβαν να πετύχουν το συγκεκριμένο επίτευγμα σε νεαρότερη ηλικία. Και ο Ντέιβις ακόμα δεν έχει κλείσει καν τα 26 του (25 και 255 ημερών).

Όταν το 2012 οι τότε Νιού Όρλεανς Χόρνετς (πλέον Πέλικανς) επέλεγαν με το πρώτο πικ του ντραφτ τον μόλις 19χρονο Ντέιβις, ήξεραν πως με αυτόν στο ρόστερ στο μέλλον θα μπορούσαν να έχουν ακόμη και πιθανότητες κατάκτησης τίτλου.

Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, το hype που υπήρχε γύρω από το όνομα του πριν το ντραφτ είχε να γίνει από τότε που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ετοιμαζόταν να μπει στη λίγκα το 2003.

Πριν καν γίνει επαγγελματίας παίκτης, ο Ντέιβις είχε πνεύμα νικητή. Στο κολεγιακό πρωτάθλημα έμεινε μόλις μια σεζόν, κάνοντας πραγματικά… γιογιό κάθε αντίπαλο. Με τη φανέλα των Kentucky Wildcats, κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2011-12, προτού κατακτήσει στον τελικό τον 8ο τίτλο με την ομάδα του Κεντάκι.

Από εκείνο ακριβώς το σημείο συνέχισε και στη λίγκα των αντρών πλέον, δείχνοντας από την πρώτη χρονιά του ότι θα ήταν κάτι παραπάνω από μια υπολογίσιμη δύναμη τα επόμενα χρόνια.

Τη 2η χρονιά του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη ανέβασε τους αριθμούς του από τους 13 πόντους ανά παιχνίδι στους 20, ενώ από την 5η χρονιά του έγινε σοβαρός διεκδικητής του βραβείου του MVP εκτοξεύοντας τους αριθμούς του στους 28 πόντους και τα 11 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Ο τρόπος παιχνιδιού του πραγματικά εντυπωσιάζει, καθώς εκτός από μια συνεχής απειλή στο αντίπαλο καλάθι οι ικανότητές του στην άμυνα είναι εξίσου «τρομακτικές». Κατά μέσο όρο στην καριέρα του έχει 2,4 κοψίματα αλλά και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα, αριθμοί που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι αμυντικοί των περασμένων ετών.

Συνοψίζοντας, ο Ντέιβις αποτελεί τον απόλυτο παίκτη. Εκτός από την φοβερή ικανότητά του και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο «Brow» μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του ακόμη καλύτερους, σε αντίθεση με άλλους σούπερ σταρς κολλημένους» σε μέτριες ομάδες. Από μια «κακή» ομάδα οι Πέλικανς έχουν εξελιχθεί σε μια υπολογίσιμη δύναμη, με τους Τζρού Χόλιντεϊ (20,1 πόντους, 9,3 ασίστ), Τζούλιους Ραντλ (17,7 πόντοι, 8,6 ριμπάουντ), Ίτουαν Μουρ (16,9 πόντοι) και Νίκολα Μίροτιτς (18,8 πόντοι, 11,1 ριμπάουντ) να έχουν κάνει αρκετά βήματα μπροστά και να στηρίζουν τον συμπαίκτη τους.

Και ο «Brow» συνεχίζει τον… χαβά του, έχοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά αριθμούς MVP και τις περισσότερες πιθανότητες από πότε για να κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Μια χρονιά που οι Χιούστον Ρόκετς και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δείχνουν ευάλωτοι και οι ομάδες στην ανταγωνιστικότατη Δυτική περιφέρεια «χαρίζουν» η μια στην άλλη τη πρώτη θέση, οι Πέλικανς του Ντέιβις θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη;

Πιθανότατα όχι, ωστόσο στο παρελθόν έχουμε δει πολλές ανατροπές να συμβαίνουν.

Αν τελικά το μέλλον του Ντέιβις βρίσκεται στο Λος Άντζελες όπως λέγεται στη μεταγραφική αγορά στο πλάι του ΛεΜπρόν Τζέιμς (άλλαξε πρόσφατα μάνατζερ), τότε το πρωτάθλημα αποκτά πραγματικά καινούριο ενδιαφέρον.

Η νεανική ομάδα των Λέικερς γίνονται αυτομάτως διεκδικήτρια τίτλου, καθώς ο Ντέιβις θα αποτελούσε τον ιδανικό «Ρόμπιν» στο πλευρό του «Μπάτμαν» ΛεΜπρόν και τον δρόμο του για την ανακατάληψη της κορυφής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ