Όταν ο Παναθηναϊκός έραβε το 3ο αστέρι στην Μπολόνια (vid)

Όταν ο Παναθηναϊκός έραβε το 3ο αστέρι στην Μπολόνια (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το τρίτο του ευρωπαϊκό, επικρατώντας με 89-83 μέσα στην έδρα της Κίντερ Μπολόνια!

Ο Παναθηναϊκός έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του, πριν από 17 χρόνια, καθώς έραψε το τρίτο αστέρι στη φανέλα του, νικώντας την Κίντερ Μπολόνια μέσα στο… σπίτι της.

Οι Ιταλοί είχαν σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ τους όπως ο Τζινόμπιλι, ο Μπετσίροβιτς, ο Άντερσεν, ο Ριγκοντό, ο Σμόντιτς κι ο Γιάριτς, αλλά στο τέλος χαμογέλασε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ήταν το αουτσάιντερ στο παιχνίδι αυτό όμως απέδειξαν πως διέθεταν μια σπουδαία ομάδα.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν καθοριστικός σε μια σπουδαία κίνηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ κορυφαίοι ήταν οι Μποντιρόγκα και Κουτλουάι (μεγάλο τρίποντο με το σκορ στο 80-82). Από την άλλη η Μπολόνια έδειχνε να κυριαρχεί με τον Τζινόμπιλι και τον Σμόνιτς να κάνουν πάρτι και ήταν μπροστά με 8 πόντους στο ημίχρονο.

Όμως το τριφύλλι όχι μόνο αντέδρασε αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ μέσα στο γήπεδο της Μπολόνια. Το τελικό 89-83 βρήκε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν έξαλλα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 40-48, 66-61, 89-83.

Κίντερ Μπολόνια (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10, Φρόζινι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3,Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6,Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ