Όταν ο τίτλος της Premier League κρίνεται στο νήμα (vids)

Όταν ο τίτλος της Premier League κρίνεται στο νήμα (vids)

Με αφορμή τη «μάχη» Σίτι - Λίβερπουλ για την κούπα στην Αγγλία, to10.gr κάνει αναδρομή σε ανάλογες σεζόν επί εποχής Premier League, όπου το πρωτάθλημα κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική.

Η ώρα της κρίσης έφτασε. H Premier League μπαίνει στην τελευταία στροφή της φετινής σεζόν, με τον πρωταθλητή ακόμα να παραμένει άγνωστος.

Έπειτα από 37 ολόκληρες αγωνιστικές, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ καμία από τις δυο δεν λέει να παρατήσει τη μάχη του τίτλου. Η πρωταθλήτρια όμως θα είναι μόνο μια και παρά την εντυπωσιακή μάχη, η… χαμένη θα πρέπει να αποδεχτεί τη δεύτερη θέση.

Την Κυριακή (12/5), η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από τη Μπράιτον και με νίκη κατακτά το τρόπαιο, ενώ αντίθετα η Λίβερπουλ περιμένει στραβοπάτημα των «πολιτών», προκειμένου με δική της επικράτηση κόντρα στη Γουλβς να αναδειχθεί στην κορυφή έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια.

Το φετινό πρωτάθλημα μας αφήνει με κομμένη την ανάσα μέχρι τελικής πτώσης και με αφορμή τη συγκλονιστική μονομαχία μεταξύ «κόκκινων» και «μπλε», to 10.gr κάνει αναδρομή σε ανάλογες σεζόν επί εποχής Premier League, όπου το πρωτάθλημα κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική.

1994 – 1995 

Η τρίτη μόλις σεζόν της νεοσύστατης τότε Premier League. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν φλερτάρουν με τον τίτλο από την αρχή της περιόδου, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στην τελευταία στροφή.

Η Μπλάκμπερν αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ η οποία ήθελε νίκη για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Champions League, ενώ αντίστοιχα «τα τριαντάφυλλα» επιθυμούν τους τρεις βαθμούς για να κατακτήσουν το τρόπαιο και να αφήσουν τους «κόκκινους διάβολους» στη δεύτερη θέση.

Παρόλα αυτά, η Λίβερπουλ δεν κάνει το χατήρι στην ομάδα του Άλαν Σίρερ και επικρατεί με 2-1, βάζοντας σε κίνδυνο τη… στέψη. Η Γιουνάιτεντ έχει την ευκαιρία με νίκη να προσπεράσει, όμως το τελικό 1-1 με τη Γουέστ Χαμ, σημάνει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Μπλάκμπερν.

https://youtu.be/3ZD6OgyTC0o

1995-1996

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον τίτλο στα χέρια της μια στροφή πριν το μεγάλο φινάλε και απέμενε μόνο η Μίντλεσμπρο για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Την ίδια ώρα, η Νιουκάστλ που βρισκόταν μόλις δυο βαθμούς πίσω περίμενε στραβοπάτημα για να… χαλάσει το πάρτι.

Τελικά, οι «κόκκινοι διάβολοι δεν έπεσαν στην παγίδα, περνώντας «αέρα» με 3-0 από την έδρα της Μίντλεσμπρο, ενώ αντίθετα οι «καρακάξες» έμειναν στο 1-1 απέναντι στην Τότεναμ.

https://youtu.be/BGNwWFkY7S0

1998-1999 

Ο Αρσέν Βενγκέρ στην μόλις δεύτερη γεμάτη σεζόν του στον πάγκο της Άρσεναλ έφερε μαζί του ελπίδες για την κατάκτηση της Premier, με τους «κανονιέρηδες» να μονομαχούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Η προτελευταία αγωνιστική βρίσκει τους «κόκκινους διάβολους» ένα βαθμό πάνω από την Άρσεναλ, ενώ η Τσελσι έχει τεθεί εκτός μάχης.

Στην τελευταία στροφή, όμως, το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Τότεναμ και με στραβοπάτημα δίνει τη θέση του στους Λονδρέζους.

Παρά το προβάδισμα, όμως, των «πετεινών», η ομάδα του Μάντσεστερ κάνει την ανατροπή και χάρη στη νίκη με 2-1 πανηγυρίζει τον τίτλο.

https://youtu.be/maBTCDMgt8M

2007-2008

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή, όμως και πάλι μια Λονδρέζικη ομάδα απειλεί τη στέψη της. Η Τσέλσι ισοβαθμεί μαζί με τους «κόκκινους διάβολους» στην πρώτη θέση και όλα δείχνουν πως ο πρωταθλητής θα κριθεί στη διαφορά των γκολ.

Παρόλα αυτά, οι «μπλε» στραβοπατούν την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Μπόλτον και σε συνδυασμό με τη νίκη της Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Μάντσεστερ στέφεται ξανά πρωταθλήτρια.

2009-2010

Η Τσέλσι βρισκόταν ένα πόντο πάνω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (83-82) μια αγωνιστική πριν το τέλος και μοναδικό εμπόδιο για τον τίτλο στεκόταν η Γουίγκαν.

Οι «μπλε» έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως δεν είχαν καμία διάθεση να βάλουν σε ρίσκο τη… στέψη τους και διέλυσαν τους αντιπάλους τους με 8-0.

Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να ισοπέδωσαν με τη σειρά τους τη Στόουκ (4-0), όμως το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο.

2011-2012

Ίσως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα μετά φυσικά από το φετινό. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης, όμως μόνο μια θα είναι σε θέση να πανηγυρίσει στο φινάλε.

Στην τελευταία στροφή η Γιουνάιτεντ κάνει την… αγγαρεία κόντρα στη Σάντερλαντ και πετάει το μπαλάκι στους συνδιεκδικητές. Οι «πολίτες» από την άλλη πλέον θέλουν μόνο τη νίκη για να πάρουν τον τίτλο στην ισοβαθμία.

Τελευταίος αγώνας κόντρα στην ΚΠΡ στο κατάμεστο «’Ετιχαντ» με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μια κεφαλιά του Τζέκο όμως στο 88′ και το περίφημο τελείωμα του Αγουέρο στο 93′ κάνουν την ολική ανατροπή και χαρίζουν το τρόπαιο στους «πολίτες».

2013 – 2014

Μια… προμνησία της φετινής σεζόν. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι φλερτάρουν με το τρόπαιο, με τους «κόκκινους να βρίσκονται στην κορυφή μερικές αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το διάσημο γλίστρημα όμως του Στίβεν Τζέραρντ κόντρα στην Τσέλσι αλλά και η ισοπαλία με τη Νόρουιτς στερούν πολύτιμους βαθμούς από τους «κόκκινους», οι οποίοι βλέπουν τους «πολίτες να τους προσπερνούν την ύστατη στιγμή.

Από την πλευρά του, το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν απόλεσε ποτέ το προβάδισμα και η νίκη κόντρα στη Γούστ Χαμ «κλείδωσε» το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική.

https://youtu.be/MP2eFSinM1E

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ