Ολυμπιακός: Ο κόσμος ξαναμίλησε: Μέχρι τέλους!

Ολυμπιακός: Ο κόσμος ξαναμίλησε: Μέχρι τέλους!

Το συντριπτικό 86% στο γκάλοπ του «10» για την στάση που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός, η παρωδία του ΕΣΑΚΕ και η απόφαση που πήραν οι 13 και θα την θυμηθούν σύντομα…

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο πως από την πλευρά του έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να «ξυπνήσουν» άπαντες και να δουν τις παθογένειες ετών στο ελληνικό μπάσκετ. Να δουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν φέρει το ελληνικό μπάσκετ σε οριακό σημείο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έναν αγώνα δείχνοντας αποφασισμένος να το πάει #mexritelous. Χωρίς κωλοτούμπες, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς «παιχνιδάκια». Ότι έχει ανακοινώσει επίσημα ο Ολυμπιακός το τηρεί κατά γράμμα.

Και η απόφαση του να κάτσει στο τραπέζι με όλες τις ομάδες για να συζητήσει προβλήματα που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αναγνωρίζει δείχνει πως ο στόχος του είναι να φτιάξει το ελληνικό μπάσκετ, και όχι απλά να πάρει τα «κόζια» αυτός.

Το έδειξε με όλες τις προτάσεις που κατέθεσε, όπως την κεντρική διαχείριση που πριν μια εβδομάδα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν πήραν θέση, τώρα που ο Ολυμπιακός αποχώρησε από την παρωδία της σύσκεψης στον ΕΣΑΚΕ, συμφώνησαν…

Κανείς δεν μπορεί να πει στον Ολυμπιακό πως κοιτάει την πάρτη του. Σε αντίθεση με τους αντίπαλους του. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποχωρώντας έδωσαν το στίγμα της επόμενης ημέρας. Οι ομάδες αποφάσισαν να πάνε απέναντι στον Ολυμπιακό, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.

Επί της ουσίας διάλεξαν «στρατόπεδο», διάλεξαν τι μπάσκετ θέλουν. Δικαίωμα τους. Δικαίωμα και του Ολυμπιακού να αποφασίσει αν θα συνεχίσει #mexritelous με ότι αυτό συνεπάγεται ή αν θα συρθεί από τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστροφή και την κωλοτούμπα…

Όχι σαν αυτή που εντέχνως έκανε ο Παναθηναϊκός που για τα μάτια του κόσμου ανακοίνωσε επίσημα πως αποσύρεται από το πρωτάθλημα μην κατεβαίνοντας να παίξει με την Κύμη με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα. Και για αυτό να δεχθεί, μαζί και οι υπόλοιπες ομάδες την αναδιάρθρωση ώστε να μην πέσει το Λαύριο.

Ο κόσμος όμως δείχνει πως έχει αποφασίσει εδώ και καιρό. Είναι δεδομένη η συστράτευση των οπαδών του Ολυμπιακού στην απόφαση του #mexritelous.

Κάτι που εκφράζεται με ηχηρό τρόπο και στο γκάλοπ από to10.gr. Γκάλοπ που ζητούσε από τον κόσμο να πάρει θέση για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού αναμένοντας τις τελικές εξελίξεις με την σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ.

Και επειδή προφανώς όλοι έχουμε καταλάβει τι «παίζεται» είναι αλήθεια πως δεν υπήρχαν και ιδιαίτερες ελπίδες για θετική έκβαση αυτής της σύσκεψης.

Ο κόσμος λοιπόν μίλησε τόσο δυνατά όσο ποτέ. Το 86% των 3.755 που ψήφισαν τάσσεται αναφανδόν με το #mexritelous!

«Να πάει μέχρι τέλους ακόμη και αν αυτό στοιχίσει υποβιβασμό» ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Και στην τελική για πιο πρωτάθλημα να μιλάμε για την νέα σεζόν; Τι θα χάσει δηλαδή ο Ολυμπιακός αν δεν συμμετάσχει τη νέα σεζόν; Την… αίγλη της Basket League; Ή τις εξαιρετικές διαιτησίες των Μάνου, Αναστόπουλου, Παναγιώτου και των υπολοίπων της ΚΕΔ του Βασιλακόπουλου;

Μήπως θα χάσει τα… εκατομμύρια από τα έσοδα της Basket League; Να είμαστε σοβαροί… Δεν έχει τίποτα να χάσει ο Ολυμπιακός που πάλεψε για να αλλάξει αλλά οι υπόλοιποι, δείχνουν, πως είναι… χαρούμενοι με αυτό το καθεστώς. Χάρισμα τους λοιπόν, σε κανέναν δεν θα λείψει.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα τους λείψει πολύ. Όταν π.χ. θα πάνε στην κεντρική διαχείριση που λένε ότι θέλουν τώρα (αφού αρνήθηκαν την ίδια πρόταση του Ολυμπιακού αρχικά…) για ένα πρωτάθλημα που πριν ξεκινήσει θα έχει πάρει ο Παναθηναϊκός και δεύτερη θα είναι η ΑΕΚ ελλείψει τρίτου.

Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, δεν είναι του Ολυμπιακού.

Το 11% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θέλουν «να κυνηγήσει όσα περισσότερα μπορεί χωρίς να πάει στα άκρα» ενώ μόλις το 3% επέλεξε «να κάνει πίσω ώστε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί άμεσα».

Τα play offs λοιπόν ξεκινούν με τον Παναθηναϊκό να περιμένει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό. Τον Παναθηναϊκό που θα κατέβει κανονικά σε αντίθεση με την ανακοίνωση του. Δεν έχει και λόγο να κάνει διαφορετικά, μια χαρά είναι το στάτους του ελληνικού μπάσκετ για αυτόν.

Ο Ολυμπιακός; Με την ανακοίνωση του δείχνει τον δρόμο. Ξεκάθαρα και στηριζόμενος όπως πάντα στην νομιμότητα. Τι θα κάνει στα play offs;
Γιατί πρέπει, σώνει και καλά, να το ανακοινώσει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ