Πορντενόνε : Το ποντίκι που βρυχάται

Πορντενόνε : Το ποντίκι που βρυχάται

Η σημερινή αντίπαλος της Ίντερ στο Κόπα Ιτάλια κοστίζει όσο 6 φορές ο Ικάρντι, αλλά θέλει να επαναλάβει την έκπληξη που έκανε με την Κάλιαρι.

Σήμερα στην Ιταλία διεξάγεται ο πρώτος αγώνας της φάσης των 16 του Κυπέλλου μεταξύ Ίντερ και Πορντενόνε. Ήτοι της πρωτοπόρου του Καμπιονάτο με την 5η στο δεύτερο όμιλο της Lega Pro (3η Κατηγορία). Πλην των, προφανών, αγωνιστικών ανισοτήτων, μεταξύ των δύο ομάδων, εξίσου χαοτικές είναι κι οι οικονομικές τους διαφορές. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ετήσιες απολαβές του αρχηγού (και πλέον ακριβοπληρωμένου παίκτη) της Ίντερ, Μάουρο Ικάρντι, ισούνται με 6 φορές το ετήσιο μπάτζετ μισθοδοσίας ολόκληρης της ομάδας από το Βένετο!

Η οποία σήμερα ετοιμάζεται να ζήσει το δικό της παραμύθι! Άλλωστε δεν πάει… κάθε μέρα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα». Για την ακρίβεια είναι η παρθενική της επίσκεψη στην ποδοσφαιρική «Σκάλα του Μιλάνου» και το ματς της ζωής για τους παίκτες της. Οι οποίοι επιδιώκουν να επαναλάβουν ότι στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου, όπου απέκλεισαν μια άλλη ομάδα της Serie A, την Κάλιαρι, κερδίζοντας την (2-1) μέσα στην Σαρδηνία. Αποτέλεσμα που τους έδωσε το δικαίωμα για τον ιστορικό αγώνα.

Οι «νεροβέρντι», που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ όχι στην πρώτη, αλλά ούτε στη δεύτερη κατηγορία (το 2016 ήταν 2οι στην 3η Κατηγορία και πέρσι 3οι , αλλά αποκλείστηκαν, στα ημιτελικά των πλεϊ οφ ανόδου, από Πίζα και Πάρμα, αντίστοιχα) παρότι φιλοξενούμενοι στην έδρα της μεγάλης τους αντιπάλου δεν παύουν να ελπίζουν.

Παρότι τα οικονομικά μεγέθη των δύο ομάδων φαντάζουν απαγορευτικά στο ενδεχόμενο έκπληξης. 79 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύουν στην μισθοδοσία των παικτών οι Λομβαρδοί 1, 380 εκ. η Πορντενόνε. Ήτοι, κάθε παίκτης της έχει μ.ο ετήσιων απολαβών 60.000 ευρώ. Περίπου τρία…μεροκάματα του Ικάρντι! Ο πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο (16 γκολ, σ’ ισάριθμες αγωνιστικές) αμοίβεται με 8.325.000 ευρώ το χρόνο. Αλλά και του Πέρισιτς (5,5 εκ. ευρώ ετησίως) τα 15.000 ευρώ ημερομίσθιο ισούνται με τέσσερα μηνιάτικα των σημερινών του αντιπάλων!

Πλην των μετεωρικών διαφορών στην ποδοσφαιρική αξία των δύο αντιπάλων, ανάλογες είναι και διοικητικά. Την Πορντενόνε διαχειρίζεται η «Vitis Rauscedo», οικογενειακή εταιρία, μ’ ενασχόληση την αμπελουργία. Επικεφαλής και πρόεδρος της ομάδας ο Μάουρο Λοβίζα.
Την Ίντερ, αντίθετα, «τρέχει» ο Κινέζικος, οικονομικός κολοσσός, Suning. Πολυεθνική, που παράγει οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές. Αν και πρόεδρος της Ίντερ είναι ο Ινδονήσιος Έρικ Τοχίρ, «αφεντικό» της, καθότι μεγαλομέτοχος, είναι ο Κινέζος Ζανγκ Γιντόνγκ.
Το κλισέ περί ποδοσφαιρικού «Δαβίδ και Γολιάθ» στην απόλυτη εφαρμογή του.

Η απόβαση των 4.000 και το τάμα επιστροφής με τα πόδια!

Παρά ταύτα, στο Μιλάνο καταφτάνουν 4.000 οπαδοί της Πορντενόνε (αληθινή…απόβαση), με την ανομολόγητη ελπίδα να είναι αυτόπτες μάρτυρες ενός ποδοσφαιρικού θαύματος. Στο πλευρό τους θα’ χουν κι αρκετούς ουδέτερους φιλάθλους, που αντιλαμβάνονται ότι το στοιχείο της έκπληξης συντηρεί τον «βασιλιά των σπορ».

Πάντως ο πρόεδρος της Πορντενόνε, μαζί με τον προπονητή (παλαίμαχο των Λάτσιο, Κάλιαρι, Βερόνα, μεταξύ άλλων), Λεονάρντο Κολούτσι, έκαναν από κοινού… τάμα σε περίπτωση πρόκρισης, δείγμα ότι το πιστεύουν: «Αν νικήσουμε θα γυρίσουμε με τα πόδια!» 350 χιλιόμετρα απόσταση υπόσχονται να διανύσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ