Κώστας Μήτρογλου, επάγγελμα: πρωταθλητής

Κώστας Μήτρογλου, επάγγελμα: πρωταθλητής

Έλληνας διεθνής στράικερ με εννέα πρωταθλήματα, έξι νταμπλ σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Στο σταυρόλεξο της καριέρας του θα τον βρεις στην ερώτηση: Έλληνας διεθνής στράικερ με εννέα πρωταθλήματα, έξι νταμπλ σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ο Κώστας Μήτρογλου στα 31 του χρόνια έχει στο διαβατήριο Ελλάδα, Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Τουρκία έχει στεφθεί πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, την Μπενφίκα, την Γαλατασαράι.  Πάνω από 456 συμμετοχές σε κορυφαίο επίπεδο, πάνω από 28.000 αγωνιστικά λεπτά, περισσότερα από 250 τέρματα.

Ο Mitrogoal είναι ένας εκ των τριών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχουν δώσει το παρών σε ευρωπαϊκό τελικό, αφού μετά τους Ζήκο (Μονακό) και Τζιώλη (Βέρντερ Βρέμης) ο θηριώδης φορ έφτασε με την ομάδα της Μασσαλίας πέρυσι ως το τέρμα.

Ένας παίκτης που έλαμψε στο Λιμάνι του Πειραιά, πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του για τους Αετούς της Λισσαβόνας με τους οποίους σκόραρε την πρώτη σεζόν 25 γκολ, τη δεύτερη 27. Κι έπειτα μετακόμισε στη Γαλλία και τη Μαρσέιγ, σε ένα νέο περιβάλλον όπου δεν εξελίχθηκαν όλα ιδανικά.  Σε μία ομάδα που δεν θα έπαιζαν όλοι για να τον τροφοδοτούν και ανάγκασε κι εκεί την Equipe που τον «σταύρωνε» να του βγάλει το καπέλο αποκαλώντας τον «Έλληνα Θεό».

Κι ύστερα ακολούθησε ο δανεισμός στη γειτονική Τουρκία και την Γαλατασαράι. Ο πολύπειρος φορ με μίνιμουμ 10 γκολ ενεργητικό, σε τρεις διαφορετικές χώρες, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες σε επτά από τα τελευταία οκτώ χρόνια συνεχίζει να γράφει τη δική του Ιστορία,αφού το το βράδυ της Κυριακής (19/05) στέφθηκε πρωταθλητής Τουρκίας με την Τσιμ Μπομ φτάνοντας συνολικά τους 17 τίτλους!

2 πρωταθλήματα με την Μπενφίκα
1 κύπελλο Πορτογαλίας
1 Λιγκ καπ
1 Σουπερ καπ

1 κύπελλο Τουρκίας με τη Γαλατασαράι
1 πρωτάθλημα Τουρκίας με Γαλατά

6 πρωταθλήματα με Ολυμπιακό
4 κύπελλα με Ολυμπιακό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ