Ο πολυσύνθετος Ροντέν και οι γνωστοί πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού

Ο πολυσύνθετος Ροντέν και οι γνωστοί πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού

Ο Σουηδός χαφ, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού, μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις και πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Ο κολλητός του Χουλτ και ο συμπαίκτης στο Μουντιάλ Μάρκους Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός «τζογάρει» μεταξύ Γκαγιάς Ζαχίντ και Μάρκους Ροντέν. Τον 25χρονο Νορβηγό μεσοεπιθετικό τον θέλει πάρα πολύ ο Γιώργος Δώνης.

Τον είχε παίκτη στον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και γι’ αυτό ήταν και παραμένει πρώτη επιλογή. Το «τριφύλλι» προχώρησε σε μία κίνηση τακτικής τονίζοντας ότι ο κυπριακός σύλλογος δεν απάντησε στην προσφορά που του έγινε κι ως κ τούτου στρέφονται στον Ροντέν.

Ο Σουηδός μέσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Κροτόνε είναι μία σχετικά εφικτή οικονομικά περίπτωση κι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος επίσης μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Αν και στον Παναθηναϊκό με το τσεκάρισμα που έχουν κάνει, θεωρούν ότι αποδίδει κυρίως ως εσωτερικός μέσος. Αυτή είναι η φυσική του θέση.

Στο διαδίκτυο, πάντως, αλλά και με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει φαίνεται ότι ο Ροντέν δεν είναι απλώς box to box. Στην καριέρα του έχει παίξει και κόφτης, αλλά αρκετές φορές και δεξί χαφ. Λιγότερες ως δεκάρι κι ως αριστερός χαφ. Θεωρείται πολυσύνθετος, έχει καλή μεταβίβαση και πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Ο Ροντέν γεννήθηκε στις 11/5/91, είναι δεξιοπόδαρος κι έχει ύψος 1.82. Σε ρόλο δεξιού χαφ μετράει 50 ματς στην καριέρα του, ενώ ως αμυντικός χαφ 61. Μετράει και 63 παιχνίδια ως οκτάρι. Ο Σκανδιναβός μέσος ξεκίνησε την καριέρα του στη Σκέβντε με την οποία έπαιξε στην τρίτη κατηγορία της Σουηδίας. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Έλφσμποργκ. Εκεί είχε γεμάτες σεζόν, με αρκετά γκολ και ασίστ. Έμεινε πέντε χρόνια και θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος του στη πατρίδα του κι αποφάσισε να ξενιτευτεί.

Το καλοκαίρι του 2016 τον πήρε η Κροτόνε. Ο Ροντέν αγωνίστηκε δύο σερί περιόδους στο καμπιονάτο (2016-17, 2017-18) και είχε 60 ματς, τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Έπαιξε και σε τρία ματς κυπέλλου. Η Κροτόνε, όμως, υποβιβάστηκε στη Serie B το 2018. Τη σεζόν που πέρασε είχε 29 αγώνες (και ακόμα δύο στο κύπελλο) και τρία γκολ στη β’ Ιταλίας.

Η ομάδα του δεν ανέβηκε, το συμβόλαιό του έληξε και τώρα αναζητεί το επόμενο πιο φιλόδοξο βήμα στην καριέρα του. Συνολικά στην καριέρα του έχει 265 ματς και 41 γκολ. Δεν είναι άσχημη επίδοση για έναν μέσο. Να φανταστεί κανείς ότι ο Μολό που είναι στόχος και αγωνίζεται ως εξτρέμ, ενώ είναι και δύο χρόνια μεγαλύτερος, έχει 29 τέρματα σε 289 παιχνίδια…

Να σημειωθεί ότι ο Ροντέν έχει εμπειρία κι από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με την Έλφσμποργκ έχει παίξει σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ σημειώνοντας δύο γκολ, αλλά κόντρα σε πολύ αδύναμο αντίπαλο στον πρώτο γύρο, αλλά και σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ και στη φάση των ομίλων του θεσμού. Συνολικά, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ροντέν έχει 26 παιχνίδια κι 7 γκολ

Ο κολλητός Χουλτ

Ο Ροντέν στην Έλφσμποργκ πρόλαβε για λίγο, αφού στη συνέχεια αποχώρησε, τον Εμίρ Μπαϊράμι. Τον πρώην μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος γύρισε στη Σουηδία, όταν αποχώρησε από το «τριφύλλι». Κολλητός του, ωστόσο, στην ίδια ομάδα ήταν ο επίσης πρώην και νυν της ΑΕΚ πλέον, αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού Νίκλας Χουλτ. Σε παιχνίδια της Κ21 της Σουηδίας, μάλιστα, είχε αντικαταστήσει τον Χουλτ και σκόραρε σε ένα κρίσιμο ματς κατά της Ουκρανίας.

Μπεργκ και Μουντιάλ

Στο σουηδικό πρωτάθλημα φυσικά αντιμετώπισε και τον Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος βρισκόταν στην Κάλμαρ, πριν πάρει μεταγραφή στην Ολλανδία για την Αλκμάαρ . Ο Ροντέν έκανε ντεμπούτο στην Εθνική στις 15/1/15 και μάλιστα πέτυχε και το μοναδικό έως τώρα γκολ στο νικηφόρο (2-0) φιλικό με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τον Μάιο του 2018 είδε το όνομά του να φιγουράρει στην αποστολή της Σουηδίας για το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Εκεί παρών βέβαια ήταν και ο πρώην κανονιέρης του Παναθηναϊκού ο Μάρκους Μπεργκ, με τον οποίο είναι φίλοι. Στο Μουντιάλ, ωστόσο, ο Ροντέν δεν αγωνίστηκε. Τελευταία του συμμετοχή με την εθνική του ομάδα ήταν στις 16/10/18 στο φιλικό με τη Σλοβακία και στόχος του είναι να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΡΟΝΤΕΝ

ΣΕΖ. ΟΜ. ΑΓ. ΓΚ. ΑΣ.

2010-11 Σκέβντε 4

2011-12 Ελφσμποργκ 26 5

2012-13 Ελφσμποργκ 35 8 2

2013-14 Ελφσμποργκ 45 7 4

2014-15 Ελφσμποργκ 33 8 5

2015-16 Ελφσμποργκ 25 6 4

2016-17 Κροτόνε 35 1 4

2017-18 Κροτόνε 28 2

2018-19 Κροτόνε 31 4 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ