ΠΑΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της Ολλανδίας

ΠΑΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της Ολλανδίας

Άλλη μια καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ έφτασε στο τέλος της με to10.gr να κάνει το ταμείο μετά από 22 ημέρες σκληρής δουλειάς και 8 φιλικών αναμετρήσεων.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη βάση του μετά την διπλή προετοιμασία που έκανε στην Ολλανδία. Ο απολογισμός είναι θετικός, αν σκεφθεί κανείς πως δύο ημέρες πριν η αποστολή αναχωρήσει για Ολλανδία, για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, δεν είχε προπονητή.

Οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, μπήκαν στην διαδικασία της αξιολόγησης, προσπάθησαν να μάθουν το 4-4-2, αλλά και τον διπλανό τους. Το αποτέλεσμα της κοπιαστικής δουλειάς φάνηκε στο ματς με την Φορτούνα Σιτάρντ με τον Δικέφαλο να δείχνει μια καλοκαρδισμένη μηχανή. Σε κάθε προετοιμασία υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν, αλλά και αυτοί που έχουν πιάσει… πάτο.

Ξεκινάμε με τον Ομάρ Ελ Καντούρι και με αφορμή τα όσα είπε ο Αμπέλ Φερέιρα για τον Μαροκινό άσο. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ήταν από τους διακριθέντες.

Κατάφερε στο νέο του ρόλο αυτή του «8αριου» (που είναι και η φυσική του θέση) να κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Ελ Καντουρί, στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων έχει πάρει στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού και μαζί με τον Άντερσον Εσίτι θα αποτελέσουν το δίδυμο στα χαφ του ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός άσος διανύει τον τρίτο χρόνο του στην Τούμπα και αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο θα κερδίσει με το σπαθί του ένα νέο συμβόλαιο.

Ο Λέο Ζαμπά, είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μετοχή του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος, που σύμφωνα με το transfermarket κοστολογείται στα 8 εκατ. ευρώ και με ρήτρα που φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ, είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο Δικέφαλος στα φτερά της επίθεσης του. Ξέρει πότε θα πασάρει, πότε θα κάνει τα μαγικά του. Πότε θα αναλάβει επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ πάντα έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Οι Ασπρόμαυροι στηρίζουν πολλά πάνω τους και ειδικά στις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ.

Για τον Τσούμπα Άκπομ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αναδεικνύεται ως άξιος αντικαταστάτης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο 23χρονος επιθετικός που έμαθε τη μπάλα στη μητρόπολη του ποδοσφαίρου την Αγγλία ήταν από τους διακριθέντες. Αν πέρυσι ήταν τρακαρισμένος, φέτος έχει ξεσπαθώσει βάζοντας το ένα γκολ μετά το άλλο. Μάλιστα με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε απέναντι στη Φορτούνα, αναδείχθηκε από τον ξένο Τύπο ως ποδοσφαιριστής της εβδομάδας. Δεν αποκλείεται αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να γίνει μάχη ανάμεσα σε Νιγηρία και Αγγλία για το ποιο εθνόσημο θα φοράει στο στήθος του.

Μπορεί να ανέβηκε φέτος στην πρώτη ομάδα, όμως με την εικόνα που παρουσίασε έκανε τον Αμπελ Φερέιρα να τον υπολογίζει για τη συνέχεια. Ο λόγος για τον Αντώνη Γαϊτανίδη ή αλλιώς «Γαϊτα» για τον πορτογάλο τεχνικό. Ο 19χρονος επιθετικός από το… πουθενά έγινε το σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο Φερέιρα όσες φορές έχει μιλήσει δημόσια, στέκεται στη μαχητικότητα του και τη «δίψα» του. Τρία γκολ στην προετοιμασία.

Ένα από τα βαριά χαρτιά του φετινού ΠΑΟΚ θα είναι ο Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Διαθέτει ποιότητα ως ποδοσφαιριστής την οποία όμως έβγαλε στην Ολλανδία. Ο Αμπέλ Φερέιρα πιστεύει ότι ο Στοχ μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και στα παιχνίδια με τον Άγιαξ ως αλλαγή.

Ο Ντούγκλαας Αουγκούστο ήταν από τους ποδοσφαιριστές που κέντρισαν το ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο τα δυο πολύ ωραία γκολ με το αριστερό του πόδι που τον βάζουν στους διακριθέντες της προετοιμασίας, αλλά η γενικότερη παρουσία του και η αφομοίωση του στα όσα του ζητάει να κάνει μέσα στο γήπεδο ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ήρθε στον ΠΑΟΚ για να πλαισιώσει την αμυντική τετράδα. Ο Ενέα Μιχάι έδειξε από τις πρώτες προπονήσεις τις δυνατότητάς του παρότι είχε πολύ μεγάλο τρακ στα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλβανός αμυντικός έχει να μάθει πολλά δίπλα στους παλιούς και έμπειρους Βαρέλα και Κρέσπο.

Αλλιώς τα περίμενε κι αλλιώς τα είδε να εξελίσσονται τα πράγματα με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Ο Λάζαρος Λάμπρου, πέρσι έβγαζε μάτια στην προετοιμασία, όμως προτιμήθηκε από τον Λουτσέσκου να κρατήσει τον (χαμπίμπι) Ουάρντα. Φέτος με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αλλά και έναν τραυματισμό που είχε στο ξεκίνημα τον πήγαν πίσω με αποτέλεσμα να μην είναι στις πρώτες, αλλά και στις δεύτερες επιλογές του Φερέιρα.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες ήρθε στην Τούμπα με τον τίτλο του καλύτερου δεξιού μπακ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Την μοναδική φορά που αγωνίστηκε στην φυσική του θέση ήταν στο φιλικό με την Αλ Τααβόν. Στα υπόλοιπα έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά του, αλλά και πολύ δουλειά αν θέλει να δει το όνομα του ως βασικό. Αλλιώς θα βλέπει μόνο τον Μάτος από τον πάγκο.

Με την απόκτηση του Εσίτι με την οπισθοχώρηση του Ελ Καντουρί ο Μίσιτς βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αν επιστρέψει και ο Μαουρίσιο μαζί με τον Βέρνμπλουμ τότε δύσκολα θα ξαναδεί 11αδα. Ο Κροάτης μέσος βοήθησε τον Αμπέλ Φερέιρα στις προπονήσεις και στα πρώτα φιλικά. Μπορεί να προσφέρει λύσεις από τον πάγκο, όπως συνέβη και την περσινή χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ