Ολυμπιακός: Ρίξε κόκκινο στ’ αστέρια…

Ολυμπιακός: Ρίξε κόκκινο στ’ αστέρια…

Άλλη μια μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, απέναντι στην φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ. Στόχος να... προσκυνήσει και αυτή στο «Ναό». To10.gr σας παρουσιάζει τις 22 μεγαλύτερες εντός έδρας νίκες, αλλά και 5 ισοπαλίες που έμειναν στην ιστορία. Απολαύστε...

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει αύριο (18/9, 19:55) εκεί που ανήκει, στο Champions League και το «κάστρο» των «ερυθρόλευκων», το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα φορέσει τα… γιορτινά του για να υποδεχθεί ακόμα ένα μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Την Τότεναμ.

Οι Πειραιώτες προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτήν την μεγάλη βραδιά όπου θα προσπαθήσουν να υποτάξουν ακόμα έναν μεγάλο σύλλογο, όπως έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές στα εντός έδρας παιχνίδια τους, ρίχνοντας στο… καναβάτσο ομάδες με υπερδιπλάσια μπάτζετ και μεγάλα αστέρια, χάρη στη βοήθεια του κόσμου που γεμίζει το γήπεδο και κάνει το «Καραϊσκάκη» (πιο παλιά το ΟΑΚΑ και τη Ριζούπολη) κυριολεκτικά να βράζει.

Ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Άρσεναλ και όχι μόνο έχουν νιώσει για τα καλά την ατμόσφαιρα των οπαδών του Ολυμπιακού, την δυναμική της «κόκκινης αρμάδας» και έχουν λυγίσει.

To10.gr σας παρουσιάζει τις μεγάλες εντός έδρας βραδιές του Ολυμπιακού με «κολοσσούς» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έμειναν στην ιστορία και ανέβασαν κατακόρυφα τις «μετοχές» των «ερυθρόλευκων» στο ποδοσφαιρικό… χρηματιστήριο.

Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997 ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά την αλλαγή του ονόματος σε Champions League και… μπήκε με το δεξί επικρατώντας της Πόρτο με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου που έμεινε στην ιστορία έπειτα από έναν κεραυνό που εξαπέλυσε ο Έλληνας εξτρέμ.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Ήταν 5 Νοεμβρίου 1997 όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη «βασίλισσα» με το παιχνίδι να λήγει χωρίς τέρματα, αλλά όλοι είδαν την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο και να κοιτάζει στα μάτια το θηρίο.

Ολυμπιακός-Άγιαξ 1-0

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του «Αίαντα» να έρθει στην Ελλάδα για να βρει τον Ολυμπιακό και τελικά να ηττηθεί με σκορ 1-0 χάρη σε όμορφο τέρμα του Αλέκου Αλεξανδρή. Όλα αυτά συνέβησαν στις 21 Οκτωβρίου 1998 στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός-Πόρτο 2-1

Για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός θα έπεφτε πάνω στην Πόρτο όπως το 1997 και άλλη μια φορά οι Πορτογάλοι θα έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ, περίπου έναν χρόνο αργότερα (25 Νοεμβρίου 1990), αυτή τη φορά με 2-1 και τα γκολ των Σίνισα Γκόγκιτς και Τζόρτζεβιτς, κάτι που τελικά οδήγησε στην μεγάλη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-1

Η φάση των νοκ-άουτ δεν έκρυβε εύκολη κλήρωση για τους «ερυθρόλευκους» που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Γιουβέντους. Το ημερολόγιο έγραφε 17 Μαρτίου 1999 και κανείς δεν έμελλε να ξεχάσει όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα.

Δύο εβδομάδες μετά την ήττα στο «Ντέλε Άλπι» με σκορ 2-1 (σκόρερ ο Νινιάδης) όλοι περίμεναν μα αγωνία τη θα συμβεί και αν οι Πειραιώτες θα έφταναν ακόμα πιο μακριά. Ο Γκόγκιτς έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ με το γκολ του και όλα έβαιναν εξαιρετικά για το σύνολο του Μπάγεβιτς, μέχρι όμως το 85′ και την άστοχη έξοδο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που έδωσε την ευκαιρία στον Αντόνιο Κόντε να στείλει στην επόμενη φάση τους «μπιανκονέρι».

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού ήταν η 15η Σεπτεμβρίου του 1999, όπου οι Πειραιώτες ήρθαν ισόπαλοι με το χορταστικό 3-3, σε ένα ματς που ο Ζιοβάνι πέτυχε δύο γκολ και έδειξε σε όλους γιατί τον φώναζαν «μάγο». Για την ιστορία το άλλο γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε ο Ζάχοβιτς.

Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0

Ήταν 3 Νοεμβρίου 1999 και ο Ολυμπιακός θα έβρισκε ξανά την Πόρτο απέναντι του, σε ένα παιχνίδι που είχε την ίδια εξέλιξη με τα δύο προηγούμενα, δηλαδή νίκη, χάρη σε γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου.

Ολυμπιακός-Βαλένθια 1-0

Η Βαλένθια ήρθε στην Ελλάδα ως φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν πτόησε τον Ολυμπιακό που επικράτησε εν τέλει με σκορ 1-0 από γκολ του Τζόρτζεβιτς στις 25 Οκτωβρίου 2000. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «νυτχτερίδες», ήρθαν ως φιναλίστ και την ίδια χρονιά που την αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» έφτασε και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-1

Στις 31 Οκτωβρίου του 2001 οι Πειραιώτες κλήθηκαν να παίξουν με μία από τις καλύτερες ισπανικές ομάδες της περιόδου. Κι όμως ο Ολυμπιακός δεν την φοβήθηκε και πήρε το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ, με το γκολ να πετυχαίνει ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2

Άλλη μία ομάδα που ήταν φιναλίστ την προηγούμενη σεζόν και ηττήθηκε κατά κράτος από τον Ολυμπιακό, σε μία από τις κορυφαίες βραδιές του στα «αστέρια», με το Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να πραγματοποιεί μια κυριολεκτικά «άρρωστη» εμφάνιση αφού αγωνίστηκε με πολύ υψηλό πυρετό, κάτι που δεν τον εμπόδισε όμως να κάνει χατ-τρικ και να τρελάνει τον κόσμο που βρέθηκε στην «Ριζούπολη». Σε ένα ματς που συνέβη στις 18 Σεπτεμβρίου 2002.

Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 1-0

Μία από τις ιστορικότερες νίκες των «ερυθρόλευκων» στα κύπελλα Ευρώπης, όπου κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, μέσα στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης», χάρη σε γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη έπειτα από μια καταπληκτική εμφάνιση όλης της ομάδας, με το ημερολόγιο να γράφει 28 Σεπτεμβρίου 2005.

Ολυμπιακός-Μονακό 1-0

Φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν ήταν και η Μονακό όταν βρέθηκε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες στις 3 Νοεμβρίου 2004. Το γκολ του Γκάμπριελ Σούρερ χώρισε τις δύο ομάδες και έδωσε στον Ολυμπιακό ακόμα μία μεγάλη νίκη.

Ολυμπιακός-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-0

Ξανά η Λα Κορούνια τέθηκε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στις 23 Νοεμβρίου 2004 και πάλι ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κάνοντας το 3 στα 3 στην έδρα του εκείνη τη χρονιά, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Ακόμα μία ιστορική νίκη ήταν αυτή εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ριβάλντο να κάνει τρομερή εμφάνιση πετυχαίνοντας ένα γκολ, με το δεύτερο τέρμα να σκοράρει ο Ερόλ Μπουλούτ και να βάζει φωτιά στο ήδη καυτό γήπεδο του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι συνέβη στις 6 Δεκεμβρίου 2005.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Δύο χρόνια αργότερα Ρεάλ και Ολυμπιακός συναντήθηκαν και πάλι στις 6 Νοεμβρίου του 2007, με το τελικό 0-0 να μοιράζει το αποτέλεσμα και να δείχνει πως στο γήπεδο τους οι Πειραιώτες μπορούν να κοντράρουν τους πάντες.

Ολυμπιακός-Βέρντερ Βρέμης 3-0

Μέτα το πρώτο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στη Βρέμη ήταν σχεδόν επιβεβλημένο πως πρέπει να κερδίσει την Βέρντερ και στον Πειραιά αν ήθελε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κάτι που τελικά κατάφερε επικρατώντας με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Στολτίδη και ένα του τρομερού Κοβάσεβιτς στις 11 Δεκεμβρίου 2007.

Ολυμπιακός-Τσέλσι 0-0

Η πρόκριση ήρθε και το «Καραϊσκάκη» έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2008 την Τσέλσι που έπαιζε ένα πολύ θελκτικό ποδόσφαιρο και διέθετε μεγάλα αστέρια στο ρόστερ της ικανά να διαλύσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το 0-0 ήρθε έπειτα από σκληρές μάχες των δύο αντιπάλων και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Ολυμπιακού για να περάσει στην επόμενη φάση. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και αποκλείστηκε από μετέπειτα φιναλίστ της σεζόν.

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0

Οι Λονδρέζοι έρχονταν ως το φαβορί απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» σε ένα ματς που διεξήχθη στις 9 Δεκεμβρίου του 2009. Ο Λεονάρντο είχε μάλλον διαφορετική άποψη για το φαβορί και με δικό του γκολ έδωσε άλλη μια μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Οκτωβρίου 2011 και ο Ολυμπιακός θα έβρισκε στον δρόμο του την Γερμανική ομάδα την οποία και τελικά υπέταξε σε μία από τις πιο μεστές του εμφανίσεις χάρη στα γκολ των Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μοντέστο.

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

Την ίδια σεζόν, 6 Δεκεμβρίου 2011, ήταν η σειρά των «κανονιέρηδων» να ηττηθούν με το ίδιο σκορ, σε άλλη μία ολοκληρωτική νίκη της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπου με τα τέρματα των Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοντέστο χάρισε ακόμα μία μαγική βραδιά στον κόσμο της.

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1

Για ακόμη μία σεζόν η Άρσεναλ τέθηκε αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους» και ξανά δεν μπόρεσε να εκπορθήσει το κάστρο του «Γ. Καραϊσκάκης» χάνοντας ξανά με σκορ 2-1 από τα γκολ των Μανιάτη και Μήτρογλου στις 4 Δεκεμβρίου 2012.

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

Η συγκεκριμένη μέρα (5 Νοεμβρίου 2013) θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού καθώς οι Πειραιώτες δεν πέρασαν και το καλύτερο βράδυ της ιστορία τους όμως έφυγαν νικητές με το γκολ του Κώστα Μανωλά από κεφαλιά. Φυσικά η μυθική εμφάνιση του Ισπανού τερματοφύλακα, Ρομπέρτο, έμεινε στην ιστορία αφού είχε κατεβάσει… ρολά.

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1

Μένουμε στην ίδια σεζόν (10 Δεκεμβρίου 2013) με τον Ολυμπιακό να θέλει τη νίκη για να μπορέσει να προκριθεί στους «16» του Champions League και να έχει απέναντι του την Άντερλεχτ.

Το ματς εξελίχθηκε σε Αργεντίνικη υπόθεση με τους Τσόρι Ντομίνγκεζ (ένα γκολ) και Χαβιέ Σαβιόλα (δύο γκολ) να υπογράφουν τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Αντίπαλος έμελλε να ήταν η Μαν. Γιουνάιτεντ την οποία ο Ολυμπιακός πραγματικά ισοπέδωσε στον «Γ. Καραϊσκάκης» πραγματοποιώντας απίθανη εμφάνιση και κερδίζοντας τελικά με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσόρι και Κάμπελ, με το ημερολόγιο να δείχνει 25 Φεβρουαρίου 2014.

Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Η τελευταία φιναλίστ που βρήκε στο δρόμο του ο Ολυμπιακός πριν την Τότεναμ και για άλλη μια φορά την κέρδισε μέσα στην έδρα του στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 παίζοντας και πάλι εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δείχνοντας πως έχει ανέβει επίπεδο κόντρα σε τεράστιες ομάδες. Τα γκολ σημείωσαν οι Μαζουακού, Αφελάι και Μήτρογλου.

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0

Η Γιουβέντους εκείνη τη χρονιά βρέθηκε και πάλι στον τελικό του Champions League, αυτό όμως απέτρεψε τους «ερυθρόλευκους» στο να την κερδίσουν με το γκολ του Κασάμι και τον Ρομπέρτο να κάνει εμφάνιση που θύμισε εκείνη με την Μπενφίκα. Το ματς έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2014.

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0

Άλλο ένα μεγαθήριο βρέθηκε στον Πειραιά για να τα βάλει με τον Ολυμπιακό και για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την λευκή ισοπαλία και να κοιτούν στα μάτια τους «μπλαουγκράνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ